Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!marți, 3 iulie 2018

Dosare penale întocmite de politistii de frontiera

 * Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinți – Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontieră Timişoara au confiscat  5490 de pachete cu țigări de contrabandă  în valoare de aproximativ 66.000 de lei care urmau să fie comercializate pe piaţa neagră din Drobeta Turnu Severin.

        * De asemenea, conducătorul autoturismului a fost prezentat instanţei care a dispus măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile.
       
La sfârșitul săptămânii, poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului de Prevenire și Combatere a Migrației Ilegale și Infracţionalităţii Transfrontaliere și Compartimentului Sprijin Operativ – Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinți au organizat și desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile, ocazie cu care a fost oprit în trafic un autoturismul condus de un cetățean român.
         În urma verificării autoturismului, polițiștii de frontieră au descoperit cantitatea de 5490 de pachete cu ţigări mărcile Marvel, Compliment și Marble, fără marcaje fiscale, iar asupra şoferului maşinii suma de 2063 lei.     
           Întreaga cantitate de țigări, în valoare totală de aproximativ 66.000 de lei, autoturismul în cauză și suma de bani au fost indisponibilizate la sediul STPF Mehedinți în vederea continuării cercetărilor. 
           În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriului României a produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita prevăzută de lege.
Conducătorul autoturismului a fost prezentat instanţei care a dispus măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 01.07.2018
        
Autoturism căutat în Belgia, depistat în PTF Porțile de Fier II
             Poliţiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Porțile de Fier II - Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timișoara au depistat un autoturism marca Mercedes Benz, în valoare de 70.000 de lei, căutat de autoritățile din Belgia.

          În data de 30.06.2018, în jurul orei 19.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Porțile de Fier II – Sectorul Poliției de Frontieră Porțile de Fier II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră o persoană de sex feminin M.R., în vârstă 32 de ani, cu domiciliul în Mehedinţi, conducând un autoturism marca Mercedes Benz, înmatriculat în Germania.
           În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au constatat că autoturismul figurează ca “bun căutat pentru confiscare”, alertă introdusă de autoritățile belgiene.
           Față de cele constatate, femeia în cauză a declarat că a împrumutat autoturismul de la o cunoștință și nu ştia că acesta este căutat de autoritățile din Belgia. Totodată, autoturismul, în valoare de aprox. 70.000 de lei, a fost indisponibilizat la sediul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Mehedinți, până la finalizarea cercetărilor.
           În cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de tăinuire, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Motocicletă căutată de autorităţile elvețiene,

confiscată în P.T.F. Naidăș

         Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Naidăș – județul Caraș-Severin au depistat, la controlul de frontieră, un cetățean sârb care conducea o motocicletă  semnalată ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile elvețiene. 
      
În data de 01.07.2018,  ora 12.00 , în Punctul de Trecere a Frontierei Naidăș,  județul Caraș-Severin, s-a prezentat  pentru efectuarea formalităţilor de control la frontieră, un cetățean sârb în vârstă de 27 de ani, care conducea o motocicletă, înmatriculată în Serbia.
        În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră cărășeni au constatat că motocicleta figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Elveția.
        Bărbatul a declarat că a cumpărat  mijlocul de transport de la un conațional, în luna mai a anului 2018, necunoscând faptul că acesta este căutat de autorități.
        Drept urmare, motocicleta în valoare de aproximativ 4.000 de euro a fost indisponibilizată la sediul Sectorului  Poliţiei de Frontieră Naidăș, urmând ca la definitivarea cercetărilor să fie luate  măsurile legale.
      În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire.


COMUNICAT DE PRESA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu