Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!marți, 3 iulie 2018

Arad Open Air Festival

Înperioada 14 – 16 septembrie 2018, Aeroportul Internațional Arad își deschide porțile pentruconcerte cu muzică live, artiști de renume internațional și național și scenografii impresionante, cu ocazia Arad Open Air Festival.

80 de artiști naționali și internaționali, 72 de ore de distracție cu muzică live, trei scene și o serie de surprize impresionante sunt pregătite pentru cel mai mare eveniment muzical din vestul României, Arad Open Air Festival. La check-in vor fi prezenți:
Nervo, Goran Bregovici, Fumiya Tanaka, Thomas Melchior, Mahmut Orhan, Maayan Nidam, Anna Tour, Herodot, Vama, Addo Snazu, Lamache, Macarie, Herck, Somesan, Bread & Butter, Jonatan Band, Șuie Paparude, Subcarpați, OCS, Gojira& Planet H șiVița de Vie, urmând ca organizatorii să anunțe și alți artiști în viitor.

Festivalul propune o experiență completă pentru participanți: pe lângă scenografii la celor 3 scene, jocurile de lumini și ecranele gigant, Arad Open Air dezvoltă un program special și întimpul zilei. Zona în care se desfășoară evenimentul reconstruiește ideea de aeroport, oferind publicului posibilitatea de a se bucura de activități bazate pe ideea de zbor – workshop-uri, concursuri cu zmee, plimbări cu balonul cu aercald, tobogane gigant și alte surprize pregătite de organizatori. ”Integrămîn setup-ulfestivalului toate elementele unui aeroport: scena principală este construită înjurul unui avion, una dintre petreceri se desfășoarăîn hangar, porțile de acces sunt asemănătoare cu intrarea în avion, toată zona de food court și cea destinată cumpărăturilor arată ca un duty free,” detaliază Glad Varga, organizatorul Arad Open Air Festival.

Renumitul DJ român Vanotek, Head of Enterntainment al Arad Open Air Festival, promovează evenimentul în rândul artiștilor cu care colaborează, dar mai ales prin prezența lui internațională la diferite concerte și festivaluri. “Arad Open Air Festival se anunță a fi celmai mare festival din vestul României, dedicat tuturor iubitorilor de muzică, indiferent de vârstă. Line-up-uleste potrivit tutur orgusturilor. Fie că asculți muzică electronică, dansezi pe muzică balcanică sau fredonezi piesa rock preferată, Arad Open Air aliniază pe cele trei scene artiști de top pentru o experiență muzicală completă, care alternează în tredinamism, tradiție și energie”, rezumă Vanoteknoul format al festivalului care are loc pe aeroport.

Abonamentele au fost puse în vânzare în regim de early booking pewww.enterix.roșiwww.myticket.ro.Până la 1 august 2018, acestea pot fi achiziționate la prețul de 89 lei.

Informații despre festival sunt disponibile pe www.openairfestival.ro, pagina de Facebook a festivalului, https://www.facebook.com/aradopenair/șipagina de Instagram - https://www.instagram.com/aradopenair/.

Organizatori: Primăria Arad prinCentrul Municipal de Cultură Arad, Centrul de Excelență Arad, AOA Agency șiNeverland Place.

Pentru mai multe detalii: Mihai Mindrigiu,Project Manager Arad Open Air Festival, 0751 100 099, pr@openairfestival.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu