Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!joi, 19 iulie 2018

Dosare penale întocmite de politistii de frontiera


                        
 

   Rețea de contrabandă cu țigări, destructurată de polițiștii de frontieră mehedințeni


         * Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinți și Sectorului Poliției de Frontieră Porțile de Fier II – Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontieră Timişoara, sub coordonarea unui procuror DIICOT si în cooperare cu Direcției Operațiuni Speciale din cadrul I.P.J. Mehedinţi, au destructurat o importantă rețea de contrabandă cu produse accizabile și au confiscat 4.989 de pachete
cu țigări de contrabandă  în valoare de aproximativ 60.000 de lei care urmau să fie comercializate pe piaţa neagră din Drobeta Turnu Severin.
        * În urma acţiunii au fost indisponibilizate două autoturisme marca Audi folosite la transportul țigărilor în vederea continuării cercetărilor.
       
În baza unor informații și date deținute, poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului de Prevenire și Combatere a Migrației Ilegale și Infracţionalităţii Transfrontaliere – Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinți și Sectorul Poliției de Frontieră Porțile de Fier II, în cooperare cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Mehedinți și Direcției Operațiuni Speciale din cadrul I.P.J. Mehedinţi au organizat și desfășurat sub coordonarea procurorului DIICOT - Biroul Teritorial Mehedinți, o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile peste fluviul Dunărea.
În data de 18.07.2018, ora 06.30,  poliţiştii de frontieră mehedințeni au observat, cu ajutorul mijloacelor de supraveghere din dotare, două autoturisme marca Audi care se îndreptau dinspre fluviul Dunărea spre comunicația Chilia-Crivina, cu intenţia de a ajunge la drumul județean. Politistii de frontieră au intervenit, au oprit cele două masini în care se aflau șapte bărbaţi, cetățeni români cu vârste cuprinse între 26 de ani și 60 de ani, şi au constatat ca într-una dintre ele se aflau mai multe baxuri cu ţigări.  
Cei în cauză, împreună cu autovehiculele si ţigările, au fost duşi la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinți  pentru continuarea cercetărilor.
         În urma efectuării controlului amănunţit asupra celor două autoturisme, intr-unul dintre ele polițiștii de frontieră au descoperit cantitatea de 4.989 de pachete cu ţigări, fără marcaje fiscale.
          Întreaga cantitate de țigări în valoare de aproximativ 60.000 de lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismele în cauză au fost indisponibilizate la sediul  Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinți în vederea continuării cercetărilor. 
          În cauză, faţă de cele sapte persoane sunt efectuate cercetari sub coordonarea procurorului D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Mehedinți sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă și constituirea unui grup infracțional organizat.
Totodată, faţă de conducătorul autoturismului in care au fost depistate ţigări de contrabandă, cetăţeanul român B.C., a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 ore, urmând să fie prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Mehedinţi, cu propunerea de arestare preventivă de 30 de zile.
          Cercetările continuă în vederea identificării tuturor persoanelor implicate în acest caz.


Autoturism căutat de autorităţile italiene,
confiscat de poliţiştii de frontieră cărășeni

         Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Naidăș – județul Caraș-Severin au depistat  un cetățean român care conducea un autoturism marca Mercedes, în valoare de aproximativ 25.000 euro, ce figura ca fiind căutat de autorităţile italiene. 
      
În data de 14.07.2018,  ora 13.30 , la Punctul de Trecere a Frontierei Naidăș,  județul Caraș-Severin, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control la frontieră un cetățean român, în vârstă de 46 de ani, domiciliat în judeţul Dâmbovița,  la volanul unui autoturism marca Mercedes.
        În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră cărășeni au constatat că autoturismul figurează ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Italia, în luna mai a anului 2017. 
        Bărbatul a declarat că a cumpărat maşina în luna decembrie anul 2016, de la o persoană ale cărei date de identitate nu le cunoaște, necunoscând faptul că autoturismul este căutat de autorități.
        Drept urmare, autovehiculul, în valoare de aproximativ 25.000 de euro, a fost indisponibilizat la sediul Sectorului  Poliţiei de Frontieră Naidăș, urmând ca la definitivarea cercetărilor să fie luate  măsurile legale.
      În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

COMUNICAT DE PRESA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu