Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



vineri, 17 iunie 2016

Dosare penale

TÂNĂR CERCETAT PENTRU FURT DIN LOCUINȚĂ

Poliţiştii din cadrul Postului de Poliție Zăvoi au identificat un tânăr de 22 ani bănuit că, prin efracție, a sustras bunuri dintr-un imobil de pe raza localității 23 August. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

La data de 02 iunie a.c., poliţiştii  din cadrul Postului de Poliție Zăvoi au fost sesizaţi cu privire la faptul că la data de 29 mai a.c., persoane necunoscute au pătruns într-un imobil din localitatea 23 August, de unde au sustras un televizor și o drujbă.

În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au identificat un tânăr de 22  de ani, din Zăvoi, bănuit de comiterea faptei.

Prejudiciul în valoare de 1.800 de lei a fost recuperat în totalitate.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, poliţiştii continuând cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a bănuitului.

 

La data de 13 iunie a.c., în jurul orei 07.04, pe DN 58, la km 13+900m, în afara localității Brebu, a avut loc un accident rutier soldat cu rănirea ușoară a cinci persoane.

Polițiștii Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene s-au deplasat la fața locului și au stabilit că un bărbat în vârstă de 64 de ani, din Oțelu Roșu, a condus un autoturism din direcția Caransebeș spre Reșița. La km 13+900m, la ieșirea dintr-o curbă deosebit de periculoasă la dreapta, în condițiile unui carosabil umed, nu a redus viteza de deplasare, a pierdut controlul volanului, a pătruns pe contrasens și a părăsit partea carosabilă prin partea stângă a sensului de mers intrând în coliziune frontală cu o movilă de pământ, după care autoturismul s-a răsturnat.

În urma accidentului conducătorul auto și alte patru persoane, pasagere în autoturism, au suferit răni ușoare, fiind transportate la spitalul din Oțelu Roșu pentru îngrijiri medicale.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

~

La data de 13 iunie a.c., în jurul orei 09.30, polițiștii orașului Bocșa au oprit pentru control un autoturism condus de către un bărbat de 50 de ani, din Timiș, care se deplasa pe DC 84, pe raza comunei Vermeș.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie.

Pe numele acestuia s-a întocmit dosar penal.

~

La data de 13 iunie a.c., în jurul orei 03.30, polițiștii municipiului Caransebeș au fost sesizați despre un accident rutier ce a avut loc pe DJ 608 A.

Deplasându-se la fața locului, polițiștii au stabilit că un bărbat în vârstă de 40 de ani, din Turnu Ruieni, a condus un autoturism din direcția Borlova spre Caransebeș și a acroșat cu partea dreapta-față un autoturism care era oprit pe marginea părții carosabile, la volanul căruia se afla o femeie de 26 de ani, din Caransebeș.

În urma accidentului, cei doi conducători auto au ales calea amiabilă privind despăgubirea avariilor produse. Bărbatul i-a înmânat femeii polița de asigurare și certificatul de înmatriculare, după care a plecat de la locul faptei.



Ulterior însă, femeia a observat că polița de asigurare e expirată din data de 17.06.2015, motiv pentru care a solicitat un echipaj de poliție la fața locului.

Polițiștii l-au identificat pe conducătorul auto și l-au testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosar penal.

~

La data de 13 iunie a.c., în jurul orei 19.30, polițiștii orașului Moldova-Nouă, împreună cu reprezentanți ai Ocolului Silvic, au depistat în flagrant în zona Firizan din Moldova-Nouă, un bărbat de 35 de ani, din localitate, în timp ce sustrăgea material lemons din fondul forestier aparținând Ocolului Silvic.

Pe numele bărbatului s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăiere ilegală și furt de arbori.

~

La data de 13 iunie a.c., în jurul orei 19.04, polițiștii orașului Oțelu Roșu au fost sesizați despre un accident rutier produs pe raza localității Băuțar.

La fața locului polițiștii au stabilit că un bărbat în vârstă de 59 de ani, din București, a condus o autoutilitară din direcția Hațeg spre Caransebeș iar în localitatea Băuțar, la km 33+870m, pe un sector de drum aflat în pantă, nu a păstrat o distanță corespunzătoare față de autoturismul care circula regulamentar în fața sa, intrând în coliziune față-spate cu acesta, autoturismul fiind proiectat ulterior în gardul împrejmuitor al unui imobil.

În urma accidentului a rezultat rănirea ușoară a pasagerei pe locul din dreapta-spate în autoturismul care circula regulamentar.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
                                                                                  

MINOR CERCETAT PENTRU TENTATIVĂ DE FURT CALIFICAT



Poliţiştii Secției 8 de Poliție Rurală Oravița au identificat un minor de 16 ani, bănuit că a încercat să pătrundă într-un imobil din localitatea Grădinari, prin escaladarea unui zid. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de furt calificat.

La data de 12 iunie a.c., poliţiştii  Secției 8 de Poliție Rurală Oravița au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în noaptea de 11/12 iunie a.c., persoane necunoscute au întrerupt curentul electric al unui imobil din localitatea Grădinari, după care au escaladat zidul imobilului până la etajul superior, încercând să pătrundă în interiorul locuinței pe geamul lăsat deschis de proprietar, fără a sustrage bunuri. 

În urma investigaţiilor efectuate, la data de 12 iunie a.c., poliţiştii au identificat un minor de 16 ani, din Grădinari, bănuit de comiterea faptei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de furt calificat, poliţiştii continuând cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a bănuitului.


BĂRBAT DIN JUDEȚUL ALBA, BĂNUIT DE ÎNȘELĂCIUNE ȘI MAI MULTE FURTURI, CERCETAT DE POLIȚIȘTI
           Polițiștii din cadrul Secției 8 de Poliție Rurală Oravița au depistat un bărbat în vârstă de 32 de ani, din județul Alba, bănuit de comiterea unei înșelăciuni prin folosirea de nume și calități mincinoase. De asemenea, acesta ar fi autorul mai multor furturi din județele Caraș-Severin, Timiș și Alba.

La data de 14 iunie a.c., în jurul orei 09.30, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Grădinari au depistat pe raza localității un bărbat care, prin folosirea de calități mincinoase, solicita persoanelor în vârstă reînnoirea contractului de furnizare a energiei electrice, contra cost.

Deși bărbatul și-a declarat o identitate falsă, prezentându-se ca fiind din județul Timiș, polițiștii au stabilit ca acesta este din județul Alba și are vârsta de 32 de ani.

Din verificările efectuate, polițiștii au stabilit că persoana în cauză, prin folosirea de nume și calități mincinoase, a pătruns într-un imobil din comuna Grădinari și i-a solicitat unei femei în vârstă de 85 de ani suma de 380 de lei în vederea reînnoirii contractului de furnizare a energiei electrice.

La data de 19 aprilie a.c., bărbatul ar fi sustras dintr-o locuință de pe raza localității Forotic suma de 800 de lei. Dintr-o altă locuință din Oravița, la data de 21 aprilie a.c., acesta ar fi sustras două laptopuri, un telefon mobil și suma de 30 de lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune și furt calificat.



Polițiștii  au stabilit și faptul că bărbatul de 32 de ani ar fi autorul mai multor fapte de furt de pe raza localităților Deta, Timișoara, Lugoj, Alba Iulia și Cugir. În urma informării Serviciului de Investigații Criminale Alba Iulia, a fost trimisă o escortă ce îl va conduce pe bărbat în județul Alba, unde va fi cercetat pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de furt calificat.  

                                                                                         Nr. 198 din 15 iunie 2016


BULETIN INFORMATIV


La data de 14 iunie a.c., în jurul orei 10.41, pe DN 6, la km 375+700m, la ieșire din localitatea Topleț spre Băile Herculane, a avut loc un accident rutier.

Polițiștii Stațiunii Băile Herculane s-au deplasat la fața locului și au stabilit că un cetățean german în vârstă de 64 de ani a condus o motocicletă pe DN 6, din direcția Orșova spre Caransebeș iar la km 375+700m, într-o curbă la dreapta, nu a adaptat viteza la condițiile de drum, carosabilul fiind umed, a derapat și a căzut.

În urma accidentului conducătorul motocicletei a suferit răni grave, fiind transportat la spitalul din Orșova pentru îngrijiri medicale.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

~

La data de 14 iunie a.c., în jurul orei 11.47, polițiștii Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene au fost sesizați despre un accident rutier ce a avut loc pe DN 58, în afara localității Brebu.

La fața locului, polițiștii au stabilit că un bărbat de 41 de ani, din Caransebeș, a condus un autoturism din direcția Caransebeș spre Reșița iar la km 15+900m a efectuat depășirea mai multor autovehicule moment în care din sens opus circula regulamentar un autoturism  condus de un bărbat de 44 de ani, din Reșița, care a efectuat manevre de evitare a coliziunii, iar în condițiile unui carosabil umed, a pierdut controlul autoturismului și a părăsit carosabilul spre dreapta, răsturnându-se.

În urma accidentului a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

~

La data de 14 iunie a.c., în jurul orei 16.43, în timp ce un bărbat de 66 de ani, din Glimboca, se afla la volanul unui autoturism și se deplasa pe DN 68, în localitatea Obreja, din direcția  Caransebeș spre Oțelu Roșu, a efectuat manevra de întoarcere la stânga fără a se asigura și a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar de un bărbat de 42 ani din Obreja.

În urma producerii accidentului a rezultat rănirea gravă a conducătorului auto de 66 de ani, care a fost transportat la spitalul din Caransebeș pentru îngrijiri medicale.





Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

~

La data de 14 iunie a.c., în jurul orei 23.42, polițiștii municipiului Reșița – Biroul Rutier au depistat pe strada Timișoarei din localitate un tânăr de 18 ani, din Reșița, care a condus un autoturism fără a deține permis de conducere.

Pe numele acestuia s-a întocmit dosar penal.



 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu