Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



duminică, 12 iunie 2016

SUTE DE PERSOANE, MAȘINI ȘI DOCUMENTE, DESCOPERITE PRIN SISTEMUL INFORMATIC SCHENGEN


 Polițiștii români și partenerii de pe teritoriul celorlalte state membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 655 de persoane, 126 de autovehicule, 41 de documente și 12 plăcuțe de înmatriculare auto, ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen (SIS).
În urma schimbului suplimentar de informații prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională — Inspectoratul General al Poliției Române, în perioada 3 — 10 iunie a.c., au fost localizate, pe teritoriul țării noastre, 440 de persoane ce fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen).

Polițiștii români au pus în aplicare 11 mandate europene de arestare, au depistat 186 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară și 19 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.
De asemenea, pe teritoriul României, au fost identificate 126 de autovehicule ce erau căutate de partenerii din Spațiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor penale, fiind ridicate 35 de documente, 12 plăcuțe de înmatriculare și 5 certificate de înmatriculare, semnalate de statele membre.
Totodată, 215 persoane căutate de autoritățile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informații prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională — Inspectoratul General al Poliției Române.
Dintre acestea, 38 erau urmărite de Poliția Română în baza unor mandate europene de arestare, 13 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 2 persoane erau semnalate dispărute de autoritățile române.
Partenerii din statele membre au identificat 6 documente semnalate de România.
*** Informații de background:
SIS conține date minime despre persoanele sau bunurile urmărite în cadrul unei proceduri judiciare, iar datele și informațiile suplimentare ce pot conduce la localizarea acestora sunt obținute prin intermediul Birourilor SIRENE constituite la nivelul fiecărui stat membru Schengen.
România s-a conectat la SIS în octombrie 2010, prin intermediul SISone4ALL, o soluție tehnică intermediară dezvoltată de Portugalia. Cu ocazia vizitei de evaluare Schengen în domeniul SIS/SIRENE din decembrie 2010, experții europeni au concluzionat că România respectă standardele Schengen pentru utilizarea SIS.
De la data de 9 aprilie 2013, autoritățile române sunt conectate la Sistemul de Informații Schengen de a doua generație (SIS II). Astfel, acest sistem a devenit funcțional și în România la fel ca și în cele 26 de state membre Schengen, fiind utilizat în activitatea zilnică a autorităților de aplicare a legii.
*** SIS II a început să fie dezvoltat în anul 2005, ca o variantă îmbunătățită a SIS I, lansat în 1995 cu primele state semnatare Schengen.
Noile inovații în tehnologia informației și necesitatea identificării unor modalități mai eficiente în combaterea criminalității organizate și gestionarea adecvată a migrației în Europa au determinat autoritățile de aplicare a legii să realizeze o variantă avansată a acestui sistem informatic polițienesc.
SIS II include noi funcționalități care vor ajuta autoritățile de aplicare a legii să realizeze un schimb de informații mai eficient în vederea asigurării securității spațiului de justiție, securitate și libertate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu