Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



luni, 23 februarie 2015

Comunicat de presa - Partidul Liberal Reformator


Dacă Codul Fiscal este blocat în Parlament de către PNL, atunci Partidul Liberal Reformator sprijină soluţia asumării răspunderii  de către Guvern

Noul Codului Fiscal este o terapie de şoc liberală şi reprezintă reforma fiscală cea mai amplă de la introducerea cotei unice, la 1 ianuarie 2005, reformă promovată de guvernul pe care l-am condus. În ciuda tuturor declaraţiilor politicianiste ale opoziţiei, modificările de acum, la 10 ani distanţă, reprezintă o reformă fiscală de cea mai pură factură liberală. Dacă opoziţia îşi va pune în practică strategia
de tergiversare a modificărilor fiscale în Parlament, atunci Partidul Liberal Reformator va susţine o decizie a coaliţiei de guvernare de asumare a răspunderii pe noul Cod Fiscal.
Am asistat în ultimele zile la diverse reacții venite din partea spectrului politic cu privire la noul Cod Fiscal pe care Guvernul l-a propus în această săptămână. Recunosc că mă aşteptam la o parte dintre acestea, însă nu pot să îmi ascund surprinderea cu privire la poziționarea PNL. PNL a cerut Guvernului, cel puţin înainte de alianţa cu PDL, să adopte măsuri liberale, iar acum se opune vehement lor. Vorbim de măsuri esenţiale pentru relansarea economică, iar impactul este unul legat de stimularea consumului, de stimulare a economiei româneşti şi de atragerea de investiţii româneşti şi străine. Prin opoziţia lipsită de argumente solide, PNL dovedeşte că ar trebui să îşi schimbe denumirea în vechiul PDL.
Vechiul PDL a susţinut în campania din toamna anului trecut că  „o prioritate absolută revenirea TVA la 19%, întrucât relaxarea fiscală va duce nu doar la îmbunătățirea colectării veniturilor și a sustenabilității finanțelor publice, ci mai cu seamă la creșterea economiei și a nivelului de trai al românilor”. Nu pot să nu mă întreb cum era posibil ca în toamna anului trecut măsurile de reducere a TVA şi relaxare fiscală să fie sustenabile, iar acum când perspectivele economice sunt chiar mai favorabile, aceleaşi măsuri să devină nocive? Nu pot să nu remarc faptul că politicienii care au dat tonul criticilor au fost membrii PDL care în 2010 au crescut TVA-ul şi au tăiat salariile tuturor bugetarilor. Din păcate, disoluţia PNL în vechiul PDL, îmi arată că acest partid a renunţat să reprezinte electoratul de centru-dreapta.
Modificările de la noul Cod Fiscal confirmă că am avut dreptate când am susţinut rămânerea liberalilor la guvernare. Este nevoie de un partid liberal care să susţină de la guvernare o agendă liberală pentru România. Partidul Liberal Reformator este singurul partid liberal din România şi dezbaterea din aceste zile demonstrează acest lucru.
România are nevoie acum de o terapie economică de şoc liberală, iar în următoarele săptămâni, obiectivul tuturor forţelor politice, împreună cu mediul de afaceri şi reprezentanţii societăţii civile, trebuie să fie dialogul deschis pe marginea lui. Fac, deci, un apel pentru a ieşi din logica conflictului şi accederii la putere cu orice preţ. Economia românească are nevoie de un armistiţiu politic pentru a începe să punem în aplicare acest Cod Fiscal de sorginte liberală.

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Partidului Liberal Reformator

Departamentul de Comunicare al Partidului Liberal Reformator

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu