Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



joi, 12 septembrie 2013

În localităţile din nord-vestul judeţului Galaţi s-au produs noaptea trecută inundaţii

 În localităţile din nord-vestul judeţului Galaţi s-au produs noaptea trecută inundaţii, în urma căderilor abundente de precipitaţii, numărul persoanelor decedate fiind de şapte, iar o altă persoană fiind dată dispărută în comunele Cuca, Costache Negri şi Cudalbi, au informat reprezentaţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Au fost inundate peste 700 de case şi peste 500 de curţi şi grădini, fiind întreruptă parţial în
zonă circulaţia rutieră pe DN 26, DN 25 şi DJ 242, precum şi traficul feroviar pe ruta Galaţi-Bârlad.

***Vicepremierul Gabriel Oprea şi ministrul tehnologiei informaţiilor, Dan Nica, s-au deplasat cu un elicopter în zona sinistrată din judeţul Galaţi, implicându-se în desfăşurarea intervenţiilor de salvare ale efectivelor Ministerului de Interne şi Ministerului Apărării. Potrivit lui Oprea, către localităţile sinistrate vor fi dirijate de la un punct de distribuţie stabilit în municipiul Tecuci, 56.000 litri de apă minerală, 12 tone de conserve, 500 tone făină, 300 litri de ulei şi 20 de tone de motorină.

***Două autocare s-au ciocnit frontal joi dimineaţă, pe DN 7, la Nădlac, în urma accidentului de circulaţie fiind trei persoane decedate şi trei rănite în stare foarte gravă, alte circa 20 de persoane fiind, de asemenea, rănite. Potrivit IGPR, accidentul a avut loc în jurul orei 4.00, în zona oraşului arădean Nădlac. În autocare se aflau peste 90 de pasageri, potrivit informaţiilor furnizate de ISU Arad.

***Două persoane şi-au pierdut viaţa într-un accident produs joi dimineaţa, în judeţul Hunedoara, pe DN 66 Haţeg - Petroşani, fiind implicate în eveniment două autoturisme şi un autocamion, a anunţat Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române. Două persoane şi-au pierdut viaţa în accest accident grav petrecut în zona localităţii hunedorene Baniţa.

*** Două persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte trei au suferit vătămări corporale, joi dimineaţa, pe DN 2, în zona localităţii buzoiene Mărăcineni, după ce şoferul unui autoturism a efectuat o manevră imprudentă de întoarcere. Toate cele cinci victime s-au aflat în autoturismul şoferului imprudent care a fost doar rănit.



 Fetiţa de opt ani luată de viitura care a lovit comuna gălăţeană Cudalbi în cursul nopţii de miercuri spre joi a fost găsită decedată în curtea unui sătean, la aproximativ 500 metri de locul de unde copilul a dispărut, a declarat joi, primarul localităţii Ştefan Drugan.

SURSA: AGERPRES  
Mai multe detalii : http://www.agerpres.ro/media/index.php/social/item/222177-STIRILE-AMIEZII-DIN-JUDETE-12-SEPTEMBRIE.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu