Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



marți, 24 septembrie 2013

Bursa pentru absolventi / oportunitate pentru a cunoaste piata muncii


Bursa locurilor de munca pentru absolventi se va desfasura pe 27 septembrie 2013 la nivelul intregii tari, actiune la care invitam pe cei interesati sa participe, sa ia contact cu ceea ce se intampla pe piata muncii, sa vada ce meserii se cauta, cum se completeaza un CV si o scrisoare de intentie necesare angajarii, sa-si identifice un loc de
munca, sa se informeze din materialele puse la dispozitie cu privire la serviciile oferite de agentiile de ocupare.Contactati agentiile teritoriale pentru ocuparea fortei de munca!
Datele de contact le gasiti in pliantul Suntem aici !, realizat in cadrul proiectului FII INFORMAT ! http://fii-informat.ro/sites/fii-informat.ro/files/suntem-aici_anofm_0.pdf
Aproximativ 80% din totalul de 57.869 absolventilor inregistrati la ANOFM in perioada 1 iunie-31 august 2013, sunt absolvenţi de studii medii şi profesionale.
           Repartiţia absolvenţilor înregistraţi în cele 3 luni se prezintă după cum urmează:
- Iunie 2013- 3970, din care 3807 absolvenţi liceu
- Iulie 2013- 39.038, din care 35.875 absolvenţi liceu
- August 2013- 14.861, din care 8.943 absolvenţi liceu
Cei mai mulţi absolvenţi de studii medii s-au înregistrat în perioada iunie-august 2013, în judeţele: Olt - 1998, Vâlcea - 1951, Galaţi - 1924, Bihor - 1886, Harghita - 1842, Dâmboviţa - 1791, Argeş - 1623, Bacău - 1595, Teleorman - 1563 persoane etc.
La sfârşitul lunii august a.c., au intrat în plată 1.256 proaspăt absolvenţi.
Urmare a înregistrării în baza de date ca absolvent, persoana respectivă poate beneficia gratuit de serviciile oferite de agentiile teritoriale pentru ocuparea fortei de munca.
Informatii suplimentare sunt disponilibe in pliantul Absolventi, realizat in cadrul proiectului FII INFORMAT! http://fii-informat.ro/sites/fii-informat.ro/files/absolventi.pdf

In perioada iunie-august 2013 s-au înscris la cursurile de formare profesională organizate de agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă unde sunt înregistraţi un număr de 1.253 absolvenţi. Cele mai solicitate cursuri sunt cele pentru meseriile de: lucrător comercial, ospătar (chelner), barman, inspector/ referent resurse umane, institutor, operator calculator electronic şi reţele, patiser, masor, agent de vânzări, operator introducere, validare şi prelucrare date, vânzător etc.
            In aceeasi perioada au ieşit din evidenţele noastre ca urmare a încadrării în muncă 2.045 absolvenţi, care s-au încadrat în profesii precum: ingineri, programatori, asistenţi medicali generalişti, bucătari, contabili, consilieri juridici, tehnicieni, vânzători, operator calculator electronic şi reţele, lucrători comerciali, confecţioneri asamblori articole din textile, muncitori necalificaţi etc.

Comunicat realizat in cadrul campaniei « Mai informat, mai multe sanse ! » proiect FII INFORMAT ! POSDRU/94/4.1/S/62798

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu