Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



vineri, 14 iulie 2023

Sistemul de management al securității informației recertificat pentru AFIR, conform standardului internațional ISO 27001

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a finalizat recent procedura de recertificare a sistemului de management al securității informațiilor, conform standardului internațional ISO/ IEC 27001:2013. AFIR deține acest tip de certificare încă din

iunie 2014, standard pe care Agenția l-a reînnoit periodic, conform procedurilor aplicabile acestui domeniu. Certificatul obținut în acest an este valabil până la data de 31 octombrie 2025.

Certificarea internațională pentru standardul de securitate ISO 27001:2013 validează implementarea controalelor de securitate a informației, înglobate în procesele Agenției, al căror scop este reducerea probabilității și a impactului materializării riscurilor privind confidențialitatea, integritatea și disponibilitatea informației procesate la nivelul instituției noastre.  

Faptul că ne aflăm în fruntea instituțiilor statului privind digitalizarea actului administrativ ne responsabilizează în plus și astfel, suntem preocupați să menținem toate standardele de securitate a informațiilor și a datelor de care dispunem în relația cu toți colaboratorii noștri. De asemenea, suntem la începutul unei noi perioade de programare financiară și dorim să oferim solicitanților și beneficiarilor de fonduri europene acordate prin PS PAC 2027 același standard înalt și să certificăm siguranța datelor pe care aceștia ni le încredințează”, a menționat George CHIRIȚĂ, Directorul general al AFIR.

Procedura de reînnoire a standardului de securitate a informației a vizat modul în care AFIR a inclus în procesele sale operaționale controale de securitate a informației, precum și eficacitatea acestora, ținând cont de scopul certificării: managementul finanțării proiectelor, coordonarea și controlul plăților către beneficiarii Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR).

Certificarea internațională pentru standardul de securitate a informației ISO 27001 obținut de AFIR se aplică tuturor structurilor centrale și teritoriale ale instituției, tuturor activităților desfășurate, tuturor salariaților, precum și tuturor colaboratorilor Agenției.


Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale – AFIR


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu