Peste 90% din jandarmii cărăşeni din cadrul structurilor de ordine publică vor asigura măsurile de siguranţă pe timpul minivacanţei de Paşti şi 1 Mai 2019
În minivacanţa ocazionată de sfintele sărbători pascale şi
Zilei Muncii-1 mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin, pe lângă misiunile cotidiene, vor asigura misiunile de ordine publică la un număr de 35 de manifestări cultural - artistice, sportive şi religioase ce se vor desfăşura pe raza judeţului Caraş-Severin, principalul obiectiv fiind prevenirea evenimentelor violente şi desfăşurarea în condiţii de siguranţă a manifestărilor publice.
În zilele care au rămas până la minivacanţă, jandarmii cărăşeni vor fi prezenţi în zona adiacentă arenei sportive "Mircea Chivu" din mun. Reşiţa, cu ocazia desfăşurării competiţie sportive între echipele CSM Şcolar Reşiţa şi CS Ghiroda Giarmata VII, în cadrul ligii a III-a. De asemenea efectivele inspectoratului vor asigura măsurile de ordine publică şi în Centrul Civic al Municipiului Reşiţa la manifestarea cultural-artistică Târgul de Paşte şi pe platoul Coronini din oraşul Băile Herculane cu ocazia desfăşurării manifestării "Tabăra Spirituală Yoghină de Vacanţă Herculane 2019".
Pe timpul Slujbei Învierii Domnului, jandarmii vor executa misiuni de asigurare a ordinii publice la un număr de 11 lăcaşe de cult de pe raza municipiilor Reşiţa şi Caransebeş, dar şi localităţile Oraviţa, Băile Herculane şi Văliug, pentru garantarea climatului de siguranţă publică necesar desfăşurării în bune condiţii a celei mai mari sărbători a primăverii.
În perioada 27.04-02.05, în judeţul Caraş-Severin se desfăşoară o serie de manifestări cultural-artistice cu implicarea unui public numeros, fapt pentru care jandarmii cărăşeni vor fi prezenţiîn localităţile Reşiţa, Dognecea, Moldova Nouă, Fizeş, Zorlenţu Mare, Forotic, Grădinari şi Băile Herculane.
Pe întreaga perioadă a minivacanţei efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin vor executa şi misiunile cu caracter permanent, cele de menţinere a ordinii publice în sistem integrat şi cele de pază şi protecţie instituţională. De asemenea, jandarmii montani vor acţiona zilnic, în staţiunile montane şi balneo-climaterice, pentru menţinerea unui climat de linişte, prevenirea şi combaterea infracţiunilor, îndrumarea şi informarea turiştilor aflaţi pe traseele montane, precum şi salvarea şi evacuarea turiştilor aflaţi în dificultate.
Jandarmii montani sfătuiesc turiştii, care aleg să petreacă minivacanţa la munte, să nu se aventureze pe traseele montane fără echipament adecvat, să se informeze asupra traseului pe care doresc să îl parcurgă, să nu consume băuturi alcoolice şi să pornească în drumeţii pe traseele montane marcate. Totodată, aceştia trebuie să adopte un comportament decent, să nu săvârşească fapte de natură să tulbure ordinea publică şi să nu recurgă la deteriorarea amenajărilor turistice, marcajelor sau indicatoarelor.
COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL
Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu