Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



vineri, 19 aprilie 2019

Medalie de aur la Geneva pentru Universitatea Politehnica Timişoara

Din partea Guvernului, diplomă şi plachetă

În perioada 10-14 aprilie 2019 Universitatea Politehnica Timişoara a participat la cea de-a 47-a ediţie a Salonului Internaţional de Invenţii de la Geneva - Elveţia 2019 . Universitatea Politehnica Timişoara a obţinut o medalie de aur şi un Premiu Taiwan pentru invenţia "Memorie portabilă flash de tip stick pe interfaţă Ethernet", autori: Roland Szabo şi Aurel Gontean, cadre didactice de la
Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologii Informaţionale a UPT.

Invenţia se referă la o memorie flash portabilă pe interfaţă Ethernet, destinată să mărească viteza de transfer la copierea fişierelor mici şi/sau să mărească distanţa de transfer. Memoria, conform invenţiei, cuprinde o mufă Ethernet de tip tată, montată pe o placă cu circuite imprimate având un controler Ethernet şi o memorie flash care primeşte semnalul de tact de la un cristal de cuarţ şi, opţional, un LED şi un comutator pentru protecţie la scriere, alimentate de un regulator de 3,3 V sau 5 V, alimentarea plăcii de la o sursă de tensiune electrică fiind realizată cu ajutorul unor mufe de alimentare, al unei baterii sau al unei bobine de alimentare fără fir. Această memorie portabilă flash de tip "stick" pe interfaţă Ethernet se poate implementa în sisteme deja existente. Se poate alimenta de la o sursă de tensiune, cum ar fi un transformator, o baterie sau de la USB.

Invenţia prezintă următoarele avantaje:

- Posibilitatea de a avea o memorie portabilă flash de tip "stick" cu viteză de scriere/citire mult mai mare (chiar şi la fişiere multe şi mici) decât celelalte soluţii de memorii portabile flash de tip "stick" pe interfaţă USB;

- Simplitate;

- Compatibilitate cu sisteme de swich-uri şi PC-uri deja existente.

Standul României a fost realizat sub egida Ministerului Cercetării şi Inovării, Direcţia Inovare şi Infrastructură CDI. La cea de a 47-a ediţia a Salonului au participat aproximativ 800 de inventatori din 40 de ţări, au fost prezentate peste 1000 de invenţii, 30 dintre acestea aparţinând românilor.
Joi, 18 aprilie 2019, Roland Szabo s-a aflat printre cercetătorii premiaţi de premierul Viorica Dăncilă şi ministrul cercetării şi inovării, Nicolae Hurduc, în cadrul festivităţii care a avut loc la Palatul Victoria. Au fost premiaţi cu diplome şi plachete 26 de reprezentanţi ai colectivelor de cercetare laureate anul acesta la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva.

"Aţi făcut cinste României prin succesul obţinut la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva. Comunitatea pe care care o reprezentaţi are un rol determinant în modernizarea, dezvoltarea şi progresul societăţii. Sunteţi deschizători de drumuri şi munca dvs contribuie la creşterea economică şi schimbă în bine viaţa oamenilor", le-a transmis Viorica Dăncilă medaliaţilor români de la Geneva.



Departament Comunicare şi Imagine

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu