Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



luni, 4 februarie 2019

ANCOM a efectuat aproximativ 4.000 de controale pe piața serviciilor de comunicații electronice și de servicii poștale în anul 2018


„În 2018 am finalizat una dintre cele mai ample campanii de monitorizare realizată vreodată de ANCOM. Este vorba despre campania de măsurare a acoperirii naționale cu servicii de voce, în cadrul căreia s-au efectuat măsurători în 12.786 de localități, în care domiciliază peste
19,8 milioane din totalul de 20,1 milioane de cetățeni ai României. Am verificat în ce măsură operatorii de telefonie mobilă respectă obligația de acoperire cu servicii de voce a zonelor locuite de cel puțin 98% din populația României. 2018 fost un an încărcat pentru noi din punctul de vedere al monitorizăriipieței de comunicații electronice și de servicii poștale, concretizat în efectuarea a 3.868 de controale și aplicarea a 110 amenzi în valoare totală de 2.428.000 de lei”,a declarat Sorin Grindeanu, președintele ANCOM.
Ca urmare a acestor controale,ANCOM a transmis 203 notificări și a aplicat 511 avertismente şi 110 amenzi contravenționale, în valoare totală de 2.428.000 de lei. Suma constituie venit la bugetul de stat.
Piața comunicațiilor electronice
Pe piaţa de comunicaţii electronice, în anul 2018ANCOM a efectuat 2.728 de acțiuni de control, contravenienții primind 203 notificări, 391 de avertismente și 89 de amenzi contravenționale, în cuantum de 2.304.500 de lei.
Autoritatea a aplicat societății TELEKOM ROMANIA MOBILE COMMUNICATIONS S.A.în anul 2018 cea mai mare amendă de pe piața de comunicații electronice, în cuantum total de 1.100.000 de lei, din care 600.000de lei pentru indisponibilitatea rețelei ca urmare a celui mai grav incident de securitate înregistrat pe piața comunicațiilor electronice din România și 500.000 de lei pentru nerespectarea obligației de a păstra log-urile de rețea la nivelul de granularitate prevăzut în Licență.
19 amenzi contravenționale în cuantum total de 155.000 de lei au fost aplicate de ANCOM furnizorilor de servicii de telefonie, în principal pentru încălcarea obligațiilor privind portabilitatea numerelor și serviciile de roaming.
Un număr de 26 de amenzicontravenționale în cuantum total de 240.000de leiau fost aplicate de ANCOM și furnizorilor de servicii de televiziune și radiodifuziune sonoră (RTV). Principalele sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea datelor tehnice, a parametrilor ori a condițiilor cuprinse în autorizațiile tehnice (RTV). Dintre acestea, 7 amenzi contravenționale, în cuantum total de 165.000de leiau fost aplicate pentru nerespectarea obligațiilor de acoperire specificate în licențele de utilizare a frecvențelor radio în sistem digital terestru.
Furnizorii de rețele de tip CATV au fost sancționați cu 33 de amenzi contravenționale în valoare totală de 237.500 de lei pentru nerespectarea condițiilor prevăzute în Autorizația Generală.
De asemenea, 9 amenzi în valoare totală de 72.000 de lei au fost aplicate operatorilor de radiocomunicații. Neregulile cel mai des întâlnite în cadrul acestor controale au constat în nerespectarea prevederilor din documentele de autorizare (licenţe de utilizare a frecvenţelor şi autorizaţii de asignare a frecvenţelor), precum şi cele referitoare la operarea staţiilor de radiocomunicaţii.
În anul 2018, ANCOM a finalizat o amplă campanie de măsurare a acoperirii naționale cu servicii de voce a zonelor locuite de cel puțin 98% din populația României de către operatorii Orange, Vodafone şi Telekom, care aveau această obligaţie prevăzută în licențele de utilizare a spectrului radio obținute  în urma licitaţiei din 2012. Pentru nerespectarea acestei obligaţii, societatea  Telekom România Mobile Communications a fost sancționată cu o amendă în cuantum de 500.000 de lei, iar Vodafone Romania și Orange România cu avertisment.
În paralel cu această campanie, a mai fost desfășurată o campanie pentru determinarea gradului de acoperire cu servicii de comunicații electronice mobile în zonele de frontieră și una pentru verificarea acestuia pe drumurile naționale și județene din întreaga țară.
Piața echipamentelor radio
Pe piața echipamentelor radio ANCOM a efectuat 745 de controale, în urma cărora au fost aplicate 65 de avertismente și 14 amenzi contravenționale în valoare totală de 63.500 de lei. Cea mai mare amendă a fost în valoare de 25.000 de lei si a fost aplicată societății Glass Protection S.R.L., într-un caz de publicitate și punere la dispoziție pe piață a unor echipamente de bruiaj (jammere)care produc interferențe prejudiciabile în spectru, deoarece acestea sunt interzise pe teritoriul României.
Piața serviciilor poştale
ANCOM a efectuat în anul 2018 un număr de 395 de acțiuni de control, fiind aplicate 55 de avertismente și 7 amenzi contravenționale, în cuantum de 60.000 de lei, fiind frecvent constatată nerespectarea obligațiilor impuse prin regimul de autorizare generală.
Cea mai mare amendă aplicată pepiața serviciilor poștale, în cuantum de 25.000 de lei, a fost aplicată Companiei Naționale Poșta Română, pentru nerespectarea condițiilor minime de calitate pentru trimiterile de corespondență internă.
În cazul celorlalți furnizori de servicii poștale, principalele nereguli au constat înneavizarea trimiterilor poștale, neinscripționarea trimiterilor poștale cu data depunerii acestora în rețeaua poștală și modificarea tarifelor încasate între momentul acceptării și livrării trimiterilor, nerespectarea dispozițiilor legale a ofertelor comerciale publicate pe site-urile proprii și nerespectarea termenului de păstrare a trimiterilor poștale după avizarea destinatarilor.

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) este institutia care protejeaza interesele utilizatorilor de comunicatii din Romania, prin  promovarea concurentei pe piata de comunicatii, administrarea resurselor limitate, incurajarea investitiilor eficiente in infrastructura si a inovatiei. Pentru mai multe detalii despre activitatea ANCOM vizitati www.ancom.org.ro,www.portabilitate.ro si www.veritel.ro. Pentru a testa si monitoriza calitatea serviciului de internet, accesati www.netograf.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu