Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!marți, 29 noiembrie 2016

REȚINUT PENTRU FURT CALIFICAT ȘI COMPLICITATE LA FURT CALIFICAT

Polițiștii municipiului Reșița au efectuat cercetări față de un bărbat de 27 de ani, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și complicitate la furt calificat. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere si Arestare Preventivă Caraș-Severin.


În urma documentării activităților infracționale a unui grup de 11 persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de furt calificat, instigare, complicitate și tăinuire, ieri,
28 noiembrie a.c., polițiștii municipiului Reșița au reținut un bărbat de 27 de ani, din Reșița, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și complicitate la furt calificat.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere si Arestare Preventivă Caraș-Severin, urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentat magistraților Judecătoriei Reșița cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

Reamintim că la data de 01 septembrie și 20 noiembrie a.c., în baza autorizaţiilor emise de către Judecătoria Reșița, poliţiştii municipiului Reșița au efectuat percheziţii domiciliare pe raza localității Reșița, la persoane bănuite de comiterea unor furturi din locuințe.

Acţiunea a vizat probarea şi documentarea activităţii infracţionale a unui grup de 11 persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de furt calificat, instigare, complicitate și tăinuire.

În perioada 01.06-11.09.2016, bănuiții ar fi sustras bunuri din mai multe locuințe de pe raza municipiului Reșița.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat în vederea continuării cercetărilor mai multe bunuri (electronice și electrocasnice) susceptibile a proveni din furturi.

Poliţiştii continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a bănuiților.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu