Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!marți, 29 noiembrie 2016

Împreună de 1 Decembrie-Ziua Naţională a României

În acest an, cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale a României, la data de 1 decembrie, aproximativ  40 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin, vor face parte din dispozitivul de defilare care va fi prezent în Piața 1 Decembrie 1918, din mun. Reşiţa. În cadrul dispozitivului de defilare se va afla şi Garda cu Drapelul de luptă al unității, precum şi un pluton de jandarmi din cadrul Detaşamentului 1 Jandarmi mobil Reşiţa.
            Cu ocazia Zilei Naţionale a Romanie la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin, vor fi înaintati în gradul următor, înainte de termen, 1ofiţer şi 2 subofiţeri, iar Prin Ordin al inspectorului şef vor fi recompensaţi pentru activitatea desfăşurată un număr de 34 ofiţeri şi subofiţeri cu “Mulţumiri”, 30 cadre militare cu “Felicitări”, fiind acordate şi 4 diplome de merit.
Pe întreaga perioadă a minivacanţei de 1 Decembrie, jandarmi cărăşeni vor acţiona pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice pe timpul desfăşurării manifestărilor religioase, ceremoniilor depunerii de coroane şi paradei militare dedicate Zilei Naţionale pe raza mai multor localităţi din judeţ.
În scopul preîntâmpinării apariţiei unor evenimente sau incidente nedorite, toţi cei care vor participa la manifestări sunt rugaţi să se conformeze indicaţiilor organizatorilor şi forţelor de ordine, să aibă un comportament civilizat, să evite consumul excesiv de alcool, să nu deţină arme de orice fel, artificii sau petarde şi să semnaleze prompt orice comportament contrar normelor legale de convieţuire socială.
Participanţii sunt rugaţi să recurgă doar la modalităţi legale pentru rezolvarea eventualelor divergenţe, cele mai facile fiind solicitarea ajutorului echipajelor de jandarmerie prezente la această sărbătoare şi apelarea numărului unic de urgenţe 112.
            În ceea ce privesc zonele şi localităţile turistice din judeţul Caraş-Severin, conducerea inspectoratului a analizat situaţia operativă din aceste zone şi a adaptat dispozitivele şi măsurile de siguranţă publică la specificul activităţilor turistice, pentru sporirea siguranţei şi protecţiei turiştilor, pe timpul şederii acestora atât în Staţiunea Crivaia, Staţiunea Băile Herculane cât şi pe Muntele Semenic.
Pentru a evita situaţiile nedorite, jandarmii montani cărăşeni sfătuiesc turiştii să respecte regulile de deplasare pe traseele turistice, precum şi recomandările personalului specializat.
În caz de accident, turiştii pot cere ajutorul Jandarmeriei Montane şi  Serviciului Salvamont apelând numărul unic de urgenţă 112, specificând următoarele: datele de identificare ale persoanei care anunţă, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor şi locul unde sunt persoanele aflate în dificultate.
La mulţi ani România! La mulţi ani tuturor românilor!


     Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu