Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!luni, 28 noiembrie 2016

Parada militară de Ziua Națională la Reșița

Cu ocazia „Zilei  Naţionale a României”, Primăria Reşiţa, Consiliul Judeţean Caraş-Severin, Instituţia Prefectului Caraş-Severin şi Garnizoana Reşiţa organizează ceremonial militar şi religios dar şi o paradă militară locală în ziua de 1 Decembrie 2016, la ora 11.00, în Piaţa 1 Decembrie 1918 din Reşiţa
Sunt invitaţi să participe cetăţenii municipiului Reşiţa, reprezentanţii autorităţilor publice locale, ai partidelor politice, ai asociaţiilor, ligilor şi fundaţiilor, veterani de război, cadrele militare în rezervă şi în retragere, elevi, studenţi şi reprezentanţi ai mass-media.
P R O G R A M U L
PARADEI MILITARE LOCALE CU OCAZIA SĂRBĂTORIRII
 ZILEI NAŢIONALE A ROMÂNIEI 
Nr. crt.
ACTIVITATEA
DATA/ORA

Cine răspunde

Observaţii
  1. 2
Realizarea dispozitivului de către Detaşamentul de Onoare

10.45
Comandantul detaşamentului de onoare


  1.  
Introducerea în formaţie a drapelului de luptă al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin
10.50

  1. 3
Întâmpinarea Prefectului judeţului Caraş-Severin
10.55 -
11.00
Comandantul garnizoanei

  1. 4
Prezentarea onorului, salutul drapelului de luptă, ocuparea locului stabilit.
11. 00-
11. 05
Comandantul detaşamentului de onoare


  1.  
Intonarea Imnului Naţional al României.
 11.05-     
  11.08
Comandantul detaşamentului de onoare


  1.  
Oficierea serviciului religios
11.08 - 11.15
Preotul  garnizoanei şi alţi preoţi desemnaţi de Protopopul Reşiţei

  1. 5.
Rostirea alocuţiunilor referitoare la sărbătorirea “Zilei Naţionale a României”:
-          Primarul municipiului Reşiţa;
-          Prefectul judeţului Caraş-Severin;
-          Preşedintele Consiliului .Judeţean Caraş-Severin.
11.15 -
11.40
Comandantul garnizoanei Reşiţa

  1. 8.
Realizarea dispozitivului de defilare.
11.40-
11.45
Comandantul detaşamentului de onoare

  1. 9.
Defilarea detaşamentului de Onoare, cu prezentarea onorului
11.45-
11.55
Comandantul detaşamentului de onoare

 

 

COMANDANTUL GARNIZOANEI REŞIŢA


 Colonel

                                                                                    Ion PASĂRE

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu