Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



luni, 5 septembrie 2016

BEREC a publicat Ghidul privind neutralitatea internetului (“Net Neutrality”)

Grupul Reglementatorilor Europeni pentru ComunicatiiElectronice (BEREC) a publicat Ghidul adresat autoritatilor de reglementare nationale pentru punerea in aplicare a noilor reguli privind neutralitatea internetului -“Net Neutrality. BEREC a elaborat acest Ghid ca urmare a adoptariiRegulamentului privind accesul la internetul deschis din Pachetul legislativ „Piata Unica a Telecomunicatiilor”. Ghidul oferasprijinautoritatilornationale de reglementare din Uniunea Europeanain implementarea regulilor privind “Net Neutrality” si in analizarea unor cazuri specifice.

Dupaconsultari la nivel european desfasuratein decembrie 2015 si gazduirea unui atelier cu participarea unor experti din mediul academic, juridic si tehnic la nivel inalt, in februarie 2016, BEREC a supus proiectul ghidului unei consultari publice pe parcursul a 6 saptamani, consultare incheiata pe 18 iulie a.c. In aceastaperioada, s-au primit 481.547 de contributii, numar record pentru o consultare derulata de BEREC. La consultare au contribuit reprezentanti ai societatiicivile, institutii publice si expertiindependenti, furnizori de servicii de internet, furnizori de continutsi aplicatiisi alte entitatiinteresate.
Oficiul BEREC a procesat contributiile primite, iar dupa analizarea minutioasa a acestora, aproximativ un sfert din paragrafele ce compun varianta finala a Ghidului au fost actualizate.
Ghidul este publicat impreuna cu un raport al consultarii ce sintetizeazaobservatiilerespondentilorsi modul in care acestea au fost luate in considerare. Avandin vedere numarul foarte mare de contributii, raportul se concentreaza pe un inventar al principalelor subiecte si comentarii primite. Toate raspunsurilecare nu au fost marcate ca fiind confidentialevor fi publicate separat pana pe 30 septembrie.
La finalizarea Ghidului, BEREC a luat in considerare numeroasele contributii primite, care contineau adesea puncte de vedere opuse. Pe anumite subiecte, in functie de perspectiva adoptata, unii respondenti doreau ca BEREC saintre mai mult in detaliu, in timp ce altii doreau ca BEREC saaiba o abordare mai generala. BEREC considera acest fapt un semnal ca, in multe domenii, abordarea sa initiala a fost echilibrata, in concordanta cu interpretarea Regulamentului de catre BEREC.
Printre paragrafele amendate, BEREC le-a clarificat pe acelea care au dat nastere unor neintelegeri sau neclaritatiin consultare, furnizandsi exemple acolo unde a fost cazul si aducand textul mai aproape de litera Regulamentului.
Prin adoptarea Ghidului, BEREC pune la dispozitiaautoritatilor de reglementare o baza pentru a implementa Regulamentul intr-o maniera consistenta. BEREC va stimula schimbul continuu de experientaintre reglementatori privind implementarea prevederilor Regulamentului.
Pentru mai multe detalii, puteti contacta: press@berec.europa.eu.
Mai multe informatii sunt disponibile pe website-ul BEREC.
Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii(ANCOM) este institutia care protejeaza interesele utilizatorilor de comunicatii din Romania, prin promovarea concurentei pe piata de comunicatii, administrarea resurselor limitate, incurajareainvestitiilor eficiente in infrastructurasi a inovatiei. Pentru mai multe detalii despre activitatea ANCOM vizitatiwww.ancom.org.rosiwww.portabilitate.ro. Pentru a compara ofertele de telefonie si internet, intrati pewww.veritel.ro. Pentru a testa si monitoriza calitatea serviciului de internet, accesatiwww.netograf.ro.
Persoana de contact: Catalina DRAGOMIR, Sef Serviciu Comunicare, tel. 0372.845.417

COMUNICAT DE PRESA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu