Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



miercuri, 12 februarie 2014

TAROM introduce curse directe

Începând din 30 martie 2014, TAROM va opera zboruri directe între Bucureşti şi Moscova, în zilele de luni, miercuri, vineri şi duminică. Cu această ocazie, compania lanseză oferta de preţ de 99* euro (cu toate taxele incluse) pentru un bilet dus întors, la achiziţionarea de pe www.tarom.ro.

În perioada 15 februarie-30 martie 2014, se pot achiziţiona bilete la preţuri începând de la 99 euro, pentru călătorii ce se vor desfăşura între 30 martie  – 30 aprilie 2014. În afara acestei oferte, toţi cei interesaţi să călătorească la Moscova pot gasi bilete la preţuri începând de la 223* euro, pentru o călătorie dus-întors cu toate taxele incluse.
Zborurile  vor avea următorul program, afişat în ore locale:     
Luni, miercuri şi vineri:
13:05 Bucureşti-16:35 Moscova
17:20 Moscova – 19:00 Moscova
Duminică:
13:10 Bucureşti -16:40 Moscova
17:35 Moscova – 19:15 Bucureşti
“O destinaţie solicitată de pasageri, Moscova, reintra în acest an în reţeaua noastră de rute, bucurând astfel românii şi ruşii deopotrivă. Oraşul cuprinde obiective turistice impresionante: muzee, teatre de renume mondial precum Teatrul Balşoi, universităţi, impresionante biserici şi catedrale. Sunt greu de cuprins toate atracţiile turistice ale Moscovei,  capitala Rusiei, fiind o destinaţie fascinantă care merită descoperită şi redescoperită de fiecare dată când mergeţi acolo, chiar şi în interes de afaceri. “a declarat Christian Heinzmann, Director General TAROM.
* Locuri limitate la acest tarif; oferta se supune unor termeni şi condiţii
Pentru mai multe informații legate de condiţiile tarifare şi de călătorie, pasagerii sunt rugaţi să contacteze compania TAROM, la numerele de telefon Call Center TAROM:
9361 (valabil pentru apeluri din Bucureşti): +4 021.204.64.64; +4 021.303.44.00 și +4021.303.44.44.
Urmăriţi-ne pe pagina TAROM de Facebook:www.facebook.com/tarom.ro
Despre TAROM
Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM a fost înfiinţată în 1954 şi a crescut în acelaşi timp cu aviaţia românească. TAROM îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii. Din iunie 2010 este membră a Alianţei SkyTeam, din 1993 membră a Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA) iar din 2000 este membra a Asociaţiei Companiilor Aeriene Europene (AEA).
CONTACT:
Biroul de presă TAROM
E-mail: presa@tarom.ro

TAROM introduce cursa Iaşi – Tel Aviv  
Începând din 31 martie 2014, TAROM va opera zboruri directe între Iaşi şi Tel Aviv, la preţuri începând de la 99* euro pentru un zbor dus-întors, cu toate taxele incluse. Biletele sunt deja disponibile la vânzare, oferta de preţ pentru ruta Iaşi - Tel Aviv - Iaşi fiind valabilă pentru biletele dus-întors cu toate taxele incluse la achiziţionarea de pe www.tarom.ro şi este supusă unor condiţii speciale. 
Zborurile  vor avea următorul program, afişat în ore locale:                    
Luni
RO 157 12:15 Iaşi - 15:20 Tel Aviv
RO 158 16:10 Tel Aviv - 19:25 Iaşi
Joi
RO 157 18:15 Iaşi - 21:20 Tel Aviv
RO 158 22:10 Tel Aviv – 01:25 Iaşi
„Suntem încântaţi să venim în întâmpinarea pasagerilor noştri din nord-estul României prin deschiderea cursei Iaşi- Tel Aviv, în sezonul de vară 2014. Această rută arată un potenţial de trafic important şi sper ca pasagerii noştri să se bucure de oportunitatea oferită de compania noastră” a declarat Christian Heinzmann, Director General TAROM.
Pentru mai multe informații legate de condiţiile tarifare şi de călătorie, pasagerii sunt rugaţi să contacteze compania TAROM, la numerele de telefon Call Center TAROM:
9361 (valabil pentru apeluri din Bucureşti): +4 021.204.64.64; +4 021.303.44.00 și +4021.303.44.44.
Urmăriţi-ne pe pagina TAROM de Facebook:www.facebook.com/tarom.ro
*Locuri limitate la acest tarif

TAROM introduce cursa București — Stockholm
București/ 12.02.2014: Începând din 2 iunie 2014,   TAROM va opera zboruri directe între București și Stockholm, la prețuri începând de la 155*euro pentru zboruri dus-întors, cu toate taxele incluse. Biletele sunt deja disponibile la vânzare. 
Zborurile  vor avea următorul program, afișat în ore locale:
Luni, miercuri, duminică
RO 331 8:40 București — 10:30 Stockholm
RO 332 11:15 Stockholm — 15:00 București
'Stockholm este un oraș deosebit, construit pe 14 insule legate între ele printr-o rețea de poduri, canale și șosele suspendate. În urma analizelor efectuate, această rută arată un potențial de trafic important și sper ca pasagerii noștri să fie încântați de decizia de a introduce această destinație în rețeaua de rute a TAROM', a declarat Christian Heinzmann, Director General TAROM.
Pentru mai multe informații legate de condițiile tarifare și de călătorie, pasagerii sunt rugați să contacteze compania TAROM, la numerele de telefon Call Center TAROM:
9361 (valabil pentru apeluri din București): +4 021.204.64.64; +4 021.303.44.00 și +4021.303.44.44.
Urmăriți-ne pe pagina TAROM de Facebook: www.facebook.com/tarom.ro
*locuri limitate la acest tarif; oferta este supusă unor termeni și condiții
Despre TAROM
Compania Națională de Transporturi Aeriene Române TAROM a fost înființată în 1954 și a crescut în același timp cu aviația românească. TAROM își desfășoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii. Din iunie 2010 este membră a Alianței SkyTeam, din 1993 membră a Asociației Internaționale a Transportatorilor Aerieni (IATĂ) iar din 2000 este membră a Asociației Companiilor Aeriene Europene (AEA).
CONTACT:
Biroul de presă TAROM
E-mail:  presa@tarom.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu