Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



joi, 27 iunie 2024

UPT Racing Team a lansat noul monopost de Formula Student, TSR3 EVO, în prezența lui Titi Aur

 

Universitatea Politehnica Timișoara a organizat miercuri, 26 iunie 2024, la Centrul de Conferințe UPT, un nou eveniment menit să confirme încă o dată calitatea pregătirii studenților, implicarea acestora în proiecte care să-i dezvolte pe plan profesional, dar și susținerea pe care conducerea instituției o acordă inițiativelor studenești. Sub genericul Rollout TSR3 EVO, echipa UPT Racing Team a lansat noul monopost de Formula Student, al treilea, în prezența cunoscutului pilot de raliu Constantin (Titi) Aur, care a susținut cu această ocazie și o conferință având ca temă „Safety Driving”.
În deschiderea evenimentului, moderat de Andrei Borborean, coordonatorul UPT Racing Team și cadru didactic al UPT, Titi Aur a lăudat echipa și proiectul acestora, după care a vorbit despre conducerea defensivă (termen pe care îl consideră mult mai cuprinzător decât cel de conducere preventivă) și despre influența motorsportului în evoluția autoturismelor de stradă. În cadrul prezentării sale, acesta a subliniat că recomandările sale de conducere defensivă se aplică nu doar șoferilor de autoturisme, ci și celor care conduc motociclete, scutere, biciclete, trotinete și chiar și pietonilor. În partea a doua a conferinței, Titi Aur a răspuns întrebărilor venite din partea publicului.
La eveniment a participat și rectorul Universității Politehnica Timișoara, conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan, care i-a mulțumit lui Titi Aur pentru conferința susținută și a ținut să-i felicite pe membrii UPT Racing Team pentru proiectul lor, pentru implicarea de care dau dovadă, întregul eveniment fiind o adevărată pledoarie pentru inginerie, care e și în tradiția orașului, unul cu o industrie foarte dezvoltată, în care domeniul automotive e bine reprezentat.
Despre UPT Racing Team au mai vorbit prof.univ.dr.ing. Liviu Mihon, inițiatorul proiectului, care a rememorat momentele de început ale echipei, dar și evoluția acesteia, Andrei Borborean, actualul coordonator al echipei, care a amintit munca uriașă care a fost depusă pentru realizarea noului monopost, dar și unii dintre membrii echipei, care au prezentat îmbunătățirile aduse tuturor sistemelor montate pe TSR3 EVO, anunțând că deja se lucrează la TSR4, care va fi un model hibrid.
Dezvelirea noului monopost a avut loc în parcarea Bibliotecii UPT, în prezența tuturor invitaților, care au remarcat designul mai îndrăzneț, chiar mai agresiv decât la modelele precedente, aerodinamica îmbunătățită și au asistat la prezentarea noutăților mai puțin vizibile: scăderea în greutate cu 50 de kg față de TSR2 și cu 150 kg față de TSR1, trecerea de la caroseria din fibră de sticlă la cea din fibră de carbon, volanul mai ergonomic, bordul electronic cu touch-screen, sistemul de frânare îmbunătățit, instalația electrică schimbată, sistemul unicat de răcire la comandă, toate ducând la creșterea performanțelor.
În scurt timp, TSR3 EVO va fi testată și în competiții, UPT Racing Team urmând să participe la concursuri internaționale (în Cehia și Croația, în cursul lunii august) și naționale (la Dej, în luna septembrie).
UPT Racing Team este o echipă studențească a Universității Politehnica Timișoara, înființată în 2011 pentru a crea o mașină de Formula Student și a participa cu aceasta la competiții organizate în toată lumea. Până în prezent cu fost create două monoposturi de Formula Student, cu care echipa a participat la diverse competiții de profil, dar și la multe dintre evenimentele organizate de Politehnică, fiind unul dintre punctele de atracție.
Proiectul Formula Student este o competiție de design, nu de motorsport, este mai mult științifică. În cadrul acesteia, tinerii sunt testați atât pentru aptitudinile lor tehnice, cât și pentru cele ce țin de documentație. În primă fază, ei prezintă o idee de business cu care să atragă un investitor. Mai departe, tinerii trebuie să treacă de proba costurilor pentru fiecare piesă. O altă probă este partea de engineering and design, în care studenții trebuie să argumenteze în fața unor arbitri de ce au ales soluțiile pentru șasiu, suspensii, motor etc. Apoi, în partea dinamică, se verifică efectiv capacitățile dinamice ale mașinii. O altă probă este cea de autocross, după care urmează ultima probă, cea de anduranță, în care vehiculele trebuie să străbată 22 de ture de pistă, cu schimbare de pilot după turul 11.
Calitatea de membru al UPT Racing Team este bine văzută de angajatori. Sunt studenți care intră în echipă în anul I, iar pe perioada facultății acumulează foarte multă experiență. Majoritatea se angajează, la absolvire, la unul dintre partenerii care susțin proiectul.



Departament Comunicare si Imagine

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu