Prin
organizarea acestui eveniment, UPT s-a alăturat campaniei de conștientizare a
importanței siguranței alimentelor inițiată de Organizația Mondială a Sănătății
(WHO) și Organizația pentru Alimentație și Agricultură (FAO), având ca mesaj
„Siguranța alimentelor este responsabilitatea tuturor“ iar ca temă principală
în anul 2024 “Siguranța Alimentară: anticipă neprevăzutul!”.
Concursul PolySafeFood, ajuns la
cea de-a 5-a ediție, s-a desfășurat pe trei secțiuni adresate elevilor claselor
V-VIII, claselor IX-XII, respectiv studenților din ciclul de studii de licență
și a întrunit un număr record de 139 participanți din 14 județe, juriul având sarcina
dificilă de a le selecta pe cele mai merituoase, recompensate cu premii și
mențiuni.
Anunțarea rezultatelor și premierea
câștigătorilor a fost însoțită de un simpozion dedicat prezentării unor
rezultate inovative ale companiilor din industria alimentară în direcția creșterii
siguranței alimentelor, cât și a mijloacelor prin care instituțiile abilitate
asigură controlul produselor alimentare prin metode fizico-chimice avansate. Peste
70 de participanți au urmărit cele 11 prezentări și au continuat apoi
discuțiile la standurile firmelor, amplasate în lobby-ul Facultății de Chimie
Industrială și Ingineria Mediului, fiind consolidate relațiile deja existente
cu mediul economic sau stabilite altele noi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu