Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!miercuri, 5 iunie 2024

Crește numărul de locuri la admitere la toate facultățile Universității Politehnica Timișoara


Cererea tot mai mare de absolvenți ai unor specializări inginerești, dar și a unora adiacente, pe piața muncii se reflectă și în creșterea numărului de locuri bugetate alocate Universității Politehnica Timișoara pentru admiterea la ciclul de studii de licență în anul universitar 2024-2025.
Având în vedere solicitările de pe piața muncii, Universitatea Politehnica Timișoara a decis suplimentarea numărului de locuri la toate facultățile.
Începând cudata de 1 iunie 2024, a fost demarată și preînscrierea candidaților la concursul de admitere, care se face online, folosind aplicația Enroll, disponibilă pe pagina web dedicată admiterii: https://admitere.upt.ro/.
Candidații sunt încurajați să își creeze conturi pe platforma Enroll, în perioada 1 iunie - 10 iulie 2024, cei care se preînscriu în această perioadă urmând să beneficieze de o reducere a taxei de înscriere de la 150 de lei la 100 de lei pentru înscrierea la maxim două secțiuni de concurs.
Ulterior, pentru a se înscrie în concurs, candidații au obligativitatea de a încărca în contul creat pe platforma Enroll o copie a diplomei de bacalaureat/adeverinței și de a completa fișa de înscriere cu media obținută la bacalaureat.
Și în acest an vor exista locuri speciale la admitere dedicate absolvenților din mediul rural, absolvenților proveniți din centre de plasament, absolvenți cu cerințe educaționale speciale, absolvenți de etnie romă, locuri speciale alocate Serviciului Român de Informații, locuri alocate sportivilor de performanță. De asemenea, elevii care au obținut premii la etapele naționale sau internaționale ale concursurilor și olimpiadelor școlare pot fi admiși fără a mai susține concursul de admitere.
Detalii suplimentare despre admitere pot fi găsite pe website-ul Universității Politehnica Timișoara (http://www.upt.ro), în secțiunea dedicată admiterii.
Repartizarea locurilor pentru admiterea la ciclul de studii de licență, pentru sesiunea iulie 2024 este următoarea:

Departament Comunicare si Imagine

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu