Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!duminică, 2 iunie 2024

O ZI SPECIALĂ, DEDICATĂ COPIILOR, SĂRBĂTORITĂ DE POLIȚIȘTII CĂRĂȘENI ÎN MIJLOCUL CELOR MICI

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin au continuat tradiția și, împreună cu partenerii instituționali, au organizat astăzi în Parcul Tricolorului din municipiul Reșița, un nou eveniment dedicat celor mici, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului.

Împreună cu colegii jandarmi, pompieri militari, polițiști de frontieră, polițiști antidrog, colegi din Ministerul Apărării Naționale și de la Instituția Prefectului, precum și împreună cu voluntari și colaboratori de la asociațiile de tineret partenere, aleile Parcului Tricolorului au fost pline de copii veseli, curioși și încântați de toate surprizele pregătite.

Miniexpoziții de tehnică, dotare, autospeciale, trasee aplicative, jocuri, concursuri, tiroliană, pictură pe față, personaje Disney, precum și multe alte surprize dulci și colorate, toate au adus zâmbetul pe chipul sutelor de copii, bucurie pe care părinții și bunicii au suprins-o în fotografii ce le vor rămâne frumoase amintiri.

Tinerii voluntari de la Asociația Tinerilor Ortodocși Români Banatul de Munte și Centrul de Tineret Moniom au pregătit și anul acesta ateliere cu jocuri antrenante și distractive, pictură pe față și jocuri de mișcare și dans, la care cei mici s-au distrat pe cinste.

Evenimente ce i-au avut pe cei mici în centrul atenției și la care colegii noștri au fost prezenți, au fost organizate și în celelalte orașe din județ, în Caransebeș, Băile Herculane, Bocșa, Oravița și Oțelu Roșu, spre încântarea copiilor din toate comunitățile.

Mulțumim copiilor și părinților care s-au bucurat împreună cu noi de ziua lor, a celor mici, care ne luminează viețile zi de zi și ne dau împlinire și speranță spre un viitor normal și luminos.

Evenimentele de astăzi au fost realizate cu sprijinul asociațiilor profesionale și sindicale ale polițiștilor, respectiv Asociația Internațională a Polițiștilor- Regiunea 1 Caraș- Severin, Corpul Național al Polițiștilor, Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, Sindicatul Europol Caraș-Severin și Sindicatul Polițiștilor din Banat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu