Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



luni, 10 iunie 2024

Peste 1.200 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne au fost mobilizați pentru a asigura climatul de ordine publică și protecția secțiilor de vot

În județul Caraș-Severin, atât în timpul orelor de votare, cât și pe parcursul nopții, după închiderea secțiilor de vot, a fost menținut același climat normal de siguranță și legalitate care a caracterizat întreaga perioadă electorală, fără să fie înregistrate incidente grave pe zona de ordine publică.
Angajații Ministerului Afacerilor Interne din județul Caraș-Severin au asigurat intervenția operativă la toate sesizările privind nerespectarea legii, acționând cu obiectivitate și profesionalism în fiecare situație, indiferent de persoanele implicate.

În ziua alegerilor au fost sesizate 40 de contravenții sau posibile infracțiuni legate de procesul electoral. Dintre acestea, 18 nu s-au confirmat, deci aproape 50%.

Raportat la alegerile europarlamentare și locale anterioare și la aceeași perioadă, numărul de sesizări este în creștere cu 135%. 

În ceea ce privește frecvența faptelor sesizate la alegerile din 9 iunie, 10% fac referire la posibile infracțiuni de fraudă la vot, 15% dintre sesizări au fost despre posibile infracțiuni de corupere a alegătorilor, 5% la fotografierea sau filmarea buletinului de vot, iar 65% la alte infracțiuni sau incinte în context electoral.

 2,5% procente dintre semnalări se refereau la persoane care au sfătuit alegătorii, la sediul secțiilor de votare sau în perimetrul de 500 de metri, să voteze sau să nu voteze un anumit competitor electoral, iar 2,5% dintre sesizări semnalau prezența în cabina de vot și a altei persoane, în afara celei care votează.
În Caraș-Severin, s-au întocmit dosare penale pentru cercetarea a 11 posibile infracțiuni.

 
De asemenea, au fost aplicate 4 amenzi în valoare de 1.800 de lei și 3 avertismente. 
În cadrul acțiunilor desfășurate în trafic în ziua votului, au fost verificate peste 450 de persoane cu aproximativ 289 de vehicule, fiind aplicate 50 de sancțiuni contravenționale și constatate 4 infracțiuni. 


Peste 1.200 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne au fost mobilizați, în Caraș-Severin, sâmbătă și duminică pentru a asigura climatul de ordine publică și protecția secțiilor de vot, transportul materialelor electorale și a dosarelor cu rezultatele votării, precum și pentru a verifica sesizările cu privire la comiterea unor fapte ilegale. 
Menționez că efectivele MAI asigură în continuare măsurile de protecție la aproximativ 69 de secții de vot și birouri electorale de circumscripție din Caraș-Severin.


Datorită bunei organizări și a mobilizării exemplare, structurile Ministerului Afacerilor Interne din județul Caraș-Severin și-au îndeplinit obiectivul principal de a asigura desfășurarea acestor alegeri în condiții de siguranță pentru ca cetățenii să-și poată exercita liber dreptul constituțional la vot.


Mulțumim tuturor efectivelor implicate care și-au îndeplinit cu profesionalism misiunile pe parcursul perioadei electorale, și în special în ziua alegerilor.


În același timp, apreciem responsabilitatea competitorilor electorali și a cetățenilor care au respectat cadrul legal privitor la alegeri.


Adresăm mulțumiri și jurnaliștilor care au relatat cu obiectivitate modul în care angajații Ministerului Afacerilor Interne și-au făcut datoria în perioada electorală și în ziua alegerilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu