Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!miercuri, 5 iunie 2024

Precizare


Cu privire la aspectele în cauza instrumentată de procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Biroul Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări este abilitat să comunice următoarele:

 

Precizăm că instituția noastră se delimitează ferm de orice acțiuni necorespunzătoare care nu sunt în concordanță cu legea și aduc atingere valorilor acesteia.

 

De fiecare dată, atunci când situația a impus, unitatea noastră a sesizat organele de parchet competente cu privire la posibile infracțiuni.

 

Conducerea Inspectoratului General pentru Imigrări, împreună cu ofițerii Direcției Generale Anticorupție efectuează permanent consiliere și activități de prevenție a corupției la nivelul tuturor structurilor subordonate.

 

Ø în anul 2022 au fost efectuate 53 de astfel de activități la care au participat 518 polițiști, dintre care 48 cu funcții de conducere și 470 cu funcții de execuție;

 

Ø în anul 2023 au fost efectuate 34 de astfel activități la care au participat 306 polițiști, dintre care 30 cu funcții de conducere și 276 cu funcții de execuție;

 

Ø în acest an: au fost efectuate 50 de activități la care au participat 524 de polițiști, dintre care 31 de polițiști cu funcții de conducere și 493 cu funcții de execuție).

De asemenea, începând din anul 2022 și până în prezent în șase situații Inspectoratul General pentru Imigrări a sesizat organele competente ale statului cu privire la suspiciuni de săvârșire a unor infracțiuni de corupție sau asimilate corupției, respectiv privind traficul de migranți (unități de parchet teritoriale, D.G.A., D.I.I.C.O.T.).

 

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu