Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!luni, 3 iunie 2024

ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR PENTRU SIGURANȚA TRAFICULUI RUTIER, PE DRUMURILE PUBLICE DIN CARAȘ-SEVERIN

În perioada 31 mai-2 iunie, polițiștii rutieri și cei cu atribuții pe linie de poliție rutieră au acționat în județ, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând aproape 600 de sancțiuni contravenționale celor care au încălcat normele rutiere în vigoare.

Ca măsură complementară, au fost reținute 39 de permise de conducere și au fost retrase 15 certificate de înmatriculare.

Astfel, pentru abaterile constatate în perioada menționată, polițiștii au aplicat 577 de sancțiuni contravenționale, dintre care 189 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum. 

15 conducători au fost înregistrați de aparatele radar în timp ce circulau cu autovehicule, depășind limitele de viteză cu peste 50, respectiv peste 70 de km/h. În toate cazurile au fost aplicate sancțiuni contravenționale și au fost reținute permisele de conducere pentru 3 și 4 luni.

Totodată, 65 de bicicliști și 41 de pietoni au depistați în timp ce încălcau prevederile legale, fiind sancționați contravențional.

De asemenea, au fost constatate 11 infracțiuni la regimul rutier, dintre care 7 privind conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Exemple:
În cursul nopții, la ora 00.00, în timp ce un tânăr de 25 de ani, din Reșița, conducea un autoturism în cartierul Câlnic, din municipiu, ar fi pierdut controlul volanului intrând cu autoturismul în parapetul de protecție aferent sensului de mers Reșița-Bocșa.

La testarea cu aparatul etilometru, acesta avea o alcoolemie de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, au rezultat suspiciuni privind consumul de substanțe psihoactive, motiv pentru care tânărul a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice, rezultatele analizelor toxicologice constituind probă în cadrul dosarului penal întocmit în acest caz.

Tânărului i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Un alt bărbat de 51 de ani din Oțelu Roșu a fost depistat în noaptea de 2 spre 3 iunie, la ora 23.30, de polițiști de la Poliția Orașului Oțelu Roșu, în timp ce conducea un autoturism pe Revoluției din oraș, iar la testarea cu aparatul etilometru avea o alcoolemie de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În data de 1 iunie, la ora 18.30, polițiști de la Poliția Municipiului Reșița-Biroul de Ordine Publică au oprit pentru control, în cartierul Doman, un autoturism condus de un bărbat de 49 de ani, care a fost testat cu aparatul etilometru rezultând că avea o alcoolemie de 1,34 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În ambele cazuri persoanele depistate au fost conduse la spital unde le-au fost prelevate mostre biologice pentru determinarea concentrației de alcool în sânge.

De asemenea, acestora le-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, iar polițiștii continuă cercetările pentru tragerea la răspundere penală a persoanelor în cauză.

Polițiștii cărășeni desfășoară zilnic astfel de activități, care au ca obiectiv siguranța circulației pe drumurile publice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu