Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



marți, 25 iunie 2024

ARESTAȚI PREVENTIV PENTRU TENTATIVĂ LA INFRACȚIUNEA DE OMOR

 ARESTAȚI PREVENTIV PENTRU TENTATIVĂ LA INFRACȚIUNEA DE OMOR

Ieri, 24 iunie, 3 tineri cu vârste cuprinse între 17 și 29 de ani, din Caransebeș, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, de Tribunalul Caraș-Severin, pentru tentativă la infracțiunea de omor. 

Cei în cauză sunt bănuiți că

Peste 20 de străini au fost introduși de polițiștii de imigrări în Centrul de Cazare a Străinilor Luați în Custodie Publică Otopeni în luna mai a acestui an


Polițiștii de imigrări au desfășurat, în luna mai a acestui an, o serie de acțiuni specifice pentru a gestiona situația străinilor aflați ilegal pe teritoriul României. 23 de străini aflați în situații ilegale au fost introduși în Centrul de Cazare a Străinilor Luați în Custodie Publică Otopeni, până la finalizarea procedurilor de îndepărtare sub escortă de pe teritoriul țării noastre.

 

Acțiunile polițiștilor de imigrări s-au desfășurat atât cu forțe proprii cât și în cooperare cu structuri cu atribuții în domeniu.

 

În acest

Ziua Drapelului Național

Ziua de 26 iunie a fost proclamată Ziua Drapelului Național prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. Cu această ocazie, Instituţia Prefectului – Judeţul Caraş-Severin, Primăria Municipiului Reșița şi Garnizoana Reşiţa organizează miercuri, 26 iunie, în Parcul Tricolorului din Reșița, cu începere de la ora 10.30, ceremonia publică de înălţare a Drapelului României.

Ceremonia va cuprinde:

luni, 24 iunie 2024

21 cetăţeni sirieni şi irakieni ascunşi printre profile metalice

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat-Vidin au depistat în urma unui control efectuat asupra unui autocamion condus de un cetăţean turc, 21 cetăţeni sirieni şi irakieni ascunşi în interiorul

Principiul proiecției pe verticală a disprețului față de lege și public în Poliția Română

O solicitare de informații publice, cu întrebări clare și simple, despre ce fel de proceduri interne are Poliția Română ca să gestioneze eventualele avertizări de integritate, a stârnit enervarea polițistului responsabil cu răspunsurile în instituția de la București, urmată de o avalanșă de răspunsuri țâfnoase copy-paste de la celelalte inspectorate județene, cu foarte mici excepții

Informare privind organizarea şi desfăşurarea Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a (sesiunea 2024)

Probele scrise din cadrul Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a (EN VIII 2024) încep marţi, 25 iunie, cu testarea cunoştinţelor de limba şi literatura română.

Următoarea probă (matematică) va avea loc joi, 27 iunie, iar proba pentru elevii care au

duminică, 23 iunie 2024

Atentie la cheltuielile nedorite dupa utilizarea serviciului de roaming!

ANCOM atrage atenția utilizatorilor de telefonie și internet mobil, care au planificate vacanțe în străinătate, să verifice condițiile de utilizare a serviciilor de roaming, în special dacă destinația este în state din afara Spațiului Economic European (SEE). De asemenea, utilizatorii trebuie să

55 locuri de munca in judetul Caras-Severin

SITUAŢIA LOCURILOR DE MUNCĂ VACANTE

Agentie locala/Meserie/Nr loc de munca

Persoane salvate din apele fluviului Dunărea

În data de 21.06.2024, în jurul orei 16.45, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Drobeta-Turnu Severin al I.T.P.F. Timișoara, în timp ce se aflau în misiune în zona de responsabilitate, au fost informați de

sâmbătă, 22 iunie 2024

Pompierii cărășeni, pregătiți să intervină în orice situație de urgență în minivacanța de Rusalii

În minivacanța prilejuită de Sărbătoarea Rusaliilor, pompierii cărășeni vor fi în continuare la datorie, pregătiți să intervină în orice situație de urgență pentru protejarea și salvarea vieții și bunurilor cetățenilor.

Peste 600 de poliţişti de frontieră vor fi la datorie, zilnic, în perioada Rusaliilor

Având în vedere că în acest sfârşit de săptămână se celebrează Rusaliile, la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au fost dispuse măsuri pentru fluidizarea traficului în punctele de trecere a frontierei, precum şi pentru întărirea

AFIR a publicat Ghidul solicitantului consultativ DR-23

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a publicat în consultare publică Ghidul solicitantului pentru investiții pentru procesarea și marketingul produselor agricole în vederea obținerii unor produse alimentare și produse transformate, altele decât cele prevăzute în Anexa 1 a Tratatului de Funcționare a

METODA DE ÎNȘELĂCIUNE "COLETUL"

Nu plătiți pentru colete nesolicitate!

Una dintre metodele de înșelăciune folosite de infractori constă în primirea și achitarea de către diferite persoane de bună credință a unor colete, care nu au fost comandate în realitate, de acestea.

Oamenilor le sunt solicitate pentru ridicarea acestor coletele, primite prin servicii de

vineri, 21 iunie 2024

Restricţii de circulaţie (>7,5 t) în perioada 21 - 24.06.2024 din cauza caniculei!

 CNAIR informează participanţii la trafic că în perioada 21-24.06.2024, în intervalul orar 10.00 -20.00, se vor institui restricţii de tonaj pe sectoarele de autostrăzi, drumuri expres şi drumuri naţionale din cauza temperaturilor extreme (33-37 grade Celsius). Astfel, potrivit

Ligile studențești din UPT provoacă elevii de liceu la o vacanță inedită, activă, în cadrul a două tabere de vară

Din dorința de a-i familiariza pe liceeni cu viața de student, de a-i ajută pentru o mai bună orientare în carieră, de a reduce rata abandonului universitar, ligile studențești din Universitatea Politehnica Timișoara îi provoacă pe elevi să participe la două tabere de vară organizate în cadrul UPT, unde vor avea ocazia de a avea o vacanță activă, inedită, plină de experiențe interesante.
EcoChem Summer University
În perioada

ZIUA MONDIALĂ A SOARELUI

 Ziua Mondială a Soarelui-manifestare anuală lansată de Societatea Internaţională pentru Energie Solară, a fost sărbătorită pentru prima dată în România în 1997.
Soarele se află în centrul sistemului nostru solar. Pământul, toate celelalte planete, asteroizii, meteoriții, cometele precum și cantitățile enorme de praf interplanetar orbitează în jurul Soarelui. Energia provenită de la Soare (sub forma luminii, căldurii ș.a.) face posibilă întreaga viață de pe Pământ, de exemplu prin fotosinteză, iar prin intermediul căldurii și clima favorabilă.
Soarele este compus

joi, 20 iunie 2024

Incendiu lan de grâu, în localitatea Gherteniș


Pompierii militari cărășeni au fost solicitați să intervină în localitatea Gherteniș, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un lan de grâu.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Reșița cu o autospecială de stingere, cu sprijinul cetățenilor localității si al pompierilor civili ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Berzovia.

În urma incendiului

20 iunie - Ziua Mondială a Refugiatului: „Vă asigurăm că nu sunteți singuri și suntem alături de dumneavoastră în această călătorie dificilă!”

 
În această săptămână, la nivelul centrelor regionale de proceduri și cazare a solicitanţilor de azil din subordinea Inspectoratului General pentru Imigrări, ofițerii de integrare cu sprijinul organizațiilor nonguvernamentale partenere au fost organizate diverse activități pentru marcarea Zilei Mondiale a Refugiatului, celebrată anual la data de 20 iunie. Scopul acestor activități a fost

Locuri de muncă vacante în rețeaua EURES

 Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 158 locuri de muncă vacante, după cum urmează:

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță lansarea sesiunii de primire a solicitărilor de finanțare pentru achiziții simple de utilaje agricole,

 Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță lansarea sesiunii de primire a solicitărilor de finanțare pentru achiziții simple de utilaje agricole, prin submăsura 4.1 „Investiţii în exploataţii agricole” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală.

Solicitanții de finanțare pot depune cererile de finanțare începând

Recomandări pentru prevenirea impactului negativ al temperaturilor crescute asupra stării de sănătate a populației

A. RECOMANDĂRI PENTRU POPULAȚIA GENERALĂ:
• evitaţi, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare în intervalul orar 11.00-18.00 și utilizați creme de protecție pentru zonele expuse razelor solare;

miercuri, 19 iunie 2024

Meteorologii au anunțat prelungirea codului PORTOCALIU de caniculă și mâine, 20 iunie


Astfel, județul nostru se află sub incidența avertizării meteorologice COD PORTOCALIU de val de căldură, caniculă, disconfort termic accentuat atât astăzi, cât și mâine, când se vor înregistra temperaturi între 34 și 38 de grade.
Pentru a rămâne în siguranță, vă reamintim să respectați următoarele recomandări:

Controale ale ITM Caraș-Severin la angajatori din domeniul restaurante și alte activități de servicii de alimentație

În perioada 12–15.06.2024, Inspectoratul Teritorial de Muncă Caraș-Severin a derulat acțiuni de control cu caracter inopinat în cadrul Campaniei Naționale pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă de către angajatorii care desfășoară activități în domeniul “restaurante și alte activități de servicii de alimentație ” cod CAEN 56.

Grupul țintă a fost constituit din firmele care desfășoară activități de catering; restaurantele, barurile, cafenelele, fast-food-urile.

Această campanie a

Cetățean român, cercetat sub control judiciar pentru 60 de zile pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Cenad au depistat, ascunşi într-o autoutilitară, trei cetăţeni din Etiopia care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

Șoferul, cetățean român, este cercetat sub control judiciar pentru 60 de zile pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi.

În data de

ÎNCĂ O MISIUNE DE ÎNDEPĂRTARE SUB ESCORTĂ A POLIȚIȘTILOR DE IMIGRĂRI DIN ARAD

ÎNCĂ O MISIUNE DE ÎNDEPĂRTARE SUB ESCORTĂ A POLIȚIȘTILOR DE IMIGRĂRI DIN ARAD: ȘASE BĂRBAȚI DIN BANGLADESH ȘI UNUL DIN PAKISTAN AU FOST ÎNDEPĂRTAȚI SUB ESCORTĂ DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN CADRUL CENTRULUI DE CAZARE A STRĂINILOR LUAȚI ÎN CUSTODIE PUBLICĂ ARAD


Șase bărbați din Bangladesh și unul din Pakistan, împotriva cărora au fost

Programe noi de masterat, în domenii de vârf, la Universitatea Politehnica Timișoara

Pentru tinerii absolvenți ai studiilor de licență care doresc să-și aprofundeze cunoștințele, să-și dezvolte capacitățile de cercetare științifică sau să urmeze un program de doctorat, Universitatea Politehnica Timișoara oferă o gamă largă și diversificată de programe de masterat.
Iar cum UPT

marți, 18 iunie 2024

Ministrul Sănătății consideră că asistenții și medicii ar trebui să urmeze cursuri de comunicare

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila consideră că asistenţii medicali şi chiar medicii ar putea să urmeze cursuri de comunicare necesare în interacţiunea cu pacienţii şi aparţinătorii.

Ședinţa Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice din judeţul Caraş-Severin

Instituţia Prefectului - Judeţul Caraş-Severin organizează miercuri, 19 iunie, cu începere de la ora 11,00, la sediul Palatului Administrativ, Sala de ședințe de la etajul I, următoarele:

#SigurantaOnline oferă recomandări de vacanţă în siguranţă: cum să eviţi capcanele online şi tentativele de fraudă

Poliţia Română, Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) şi Asociaţia Română a Băncilor (ARB), prin intermediul proiectului naţional de conştientizare #SigurantaOnline, vin cu o serie de recomandări esenţiale pentru utilizatori pentru a proteja datele personale şi financiare în sezonul estival pentru a se asigura că vacanţa de vară este lipsită de griji şi fără incidente neplăcute.

De la evitarea ofertelor prea frumoase pentru a fi adevărate până la utilizarea unor parole complexe şi autentificarea în doi paşi, aceste recomandări ajută utilizatorii să navigheze online în siguranţă în timpul pregătirilor pentru vacanţă:

Stimulente pentru angajarea elevilor şi studenţilor pe perioada vacanţei

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Caraș-Severin reamintește faptul că firmele care angajează în perioada vacanței elevi sau studenți pot beneficia de un stimulent

luni, 17 iunie 2024

Se schimbă formatul cardului-legitimație de parcare pentru persoanele cu handicap/dizabilități

Anunț din partea Primăriei Reșita  (SERVICIUL PARCĂRI)

Anunț important pentru persoanele cu handicap/dizabilități de pe raza municipiului RESITA , privind implementarea formatului unic al cardului-legitimație de parcare pentru persoanele cu handicap/dizabilități conform Ordinul nr. 163/2023.

          Administrația locală anunța faptul că „toate persoanele de pe raza

Bilanțul misiunilor pompierilor din acest sfârșit de săptămână

Pe parcursul acestui sfârșit de săptămână, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență SEMENIC” al județului Caraș-Severin au desfășurat 48 de misiuni în zona de competență.

 

Ø  Incendii

Ședinţa Colegiului Prefectural Caraş-Severin

Instituţia Prefectului - Judeţul Caraş-Severin organizează marţi, 18 iunie, ora 11,00, la sediul Palatului Administrativ, Sala de ședințe de la etajul I, şedinţa Colegiului Prefectural Caraş-Severin, având următoarea tematică:

duminică, 16 iunie 2024

Condiţii de ieşire din ţară pentru cetăţenii români minori

Cetăţenii români minori pot călători în străinătate în baza documentului de călătorie individual valabil - paşaport sau carte de identitate (minori peste 14 ani) numai însoţiţi, cu acordul părinţilor ori al reprezentanţilor legali. Prin reprezentant legal se înţelege persoana desemnată, potrivit legii, să exercite drepturile şi să îndeplinească obligaţiile părinteşti faţă de minor. *art. 2 alin. (2) din Legea nr. 248/ 2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, cu modificările şi completările ulterioare

50 locuri de munca in judetul Caras-Severin

SITUAŢIA LOCURILOR DE MUNCĂ VACANTE 

Agentie locala/Meserie/Nr loc de munca

Măsuri minimale pentru ameliorarea condiţiilor de muncă în perioadele cu temperaturi ridicate

Inspectoratul Teritorial de Muncă Caraş Severin reamintește angajatorilor faptul că, în perioadele cu temperaturi care depăşesc +37°C, au obligaţia să asigure măsuri minimale pentru ameliorarea condiţiilor de muncă.

Aceste măsuri se referă la:

sâmbătă, 15 iunie 2024

Ziua Eroilor a fost marcată şi în comuna Topleţ, acolo unde se află unul dintre cimitirele eroilor din judeţul nostru

Aflat într-o stare avansată de degradare până în urmă cu mai puţin de doi ani, cimitirul din Topleţ, în care sunt înhumaţi aproximativ 70 de soldaţi ai armatelor României și Austro-Ungariei căzuţi în luptele din Primul Război Mondial, a fost curăţat cu sprijinul jandarmilor din cadrul inspectoratului județean, la inițiativa

Peste 160.000 de documente au fost eliberate online, în mai, prin platforma EPAY.ANCPI.RO

Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) a eliberat, online, prin intermediul platformei EPAY.ANCPI.RO, 936.207 de documente, în primele cinci luni ale anului 2024. În perioada similară a anului trecut, ANCPI a eliberat online 852.657 de extrase de carte funciară pentru informare şi

„Alcoolul te face să-ți pierzi simțurile, nu problemele !”

În luna iunie ”- Luna națională a informării despre efectele consumului de alcool se derulează
campania de informare, educare, comunicare „Alcoolul te face să-ți pierzi simțurile, nu
problemele , cu scopul de a comunica despre impactul negativ pe care consumul de alcool îl
are asupra sănătății.

CAMPANIE PENTRU PREVENIREA INFRACȚIUNILOR CU MOBIL DISCRIMINATORIU

Poliția Română a întreprins demersuri pentru îmbunătățirea capacității instituționale de prevenire, descoperire și investigare a faptelor antisociale cu mobil discriminatoriu. O parte importantă dintre eforturile instituționale de a asigura aceste obiective s-a realizat în cadrul proiectului ,,Acțiune integrată pentru combaterea infracțiunilor cu mobil

vineri, 14 iunie 2024

POLIȚIȘTII DE IMIGRARI AU FOST LA DATORIE ȘI ÎN ULTIMELE 48 DE ORE


76 de acțiuni, controale și verificări au efectuat polițiștii de imigrări, la nivel național, în ultimele 48 de ore. 23 de străini au fost depistați în situații ilegale, iar doi au fost introduși în centrele de custodie publică. Peste 1.700 de permise de ședere au fost emise. Au fost efectuate 725 de verificări prin aplicația eDAC.



În ultimele 48 de ore, polițiștii de imigrări au

CONSILIUL CONCURENȚEI A DECLANȘAT O INVESTIGAȚIE PE PIAȚA COMERCIALIZĂRII ECHIPAMENTELOR IT&C DIN ROMÂNIA

Consiliul Concurenței a efectuat inspecții inopinate la sediile a 14 companii active pe piața comercializării echipamentelor de tehnologia informației și comunicații din România.

Inspecțiile s-au derulat în cadrul investigației privind

Creşte salariul minim pe economie

 

Inspectoratul Teritorial de Muncă Caraș Severin informează lucrătorii și angajatorii că în Monitorul Oficial al României nr. 529 din 06 iunie 2024 a fost publicată Hotărârea Guvernului nr. 598 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată.

Astfel, începând cu data de 1 iulie 2024, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, se stabilește în bani, fără a include sporuri și alte adaosuri, la suma

joi, 13 iunie 2024

INFORMARE PRIVIND CĂSĂTORIA DE CONVENIENŢĂ

 

Inspectoratul General pentru Imigrări refuză prelungirea dreptului de şedere obţinut în baza căsătoriei dacă, în urma verificărilor efectuate, rezultă că acea căsătorie este de convenienţă.

 

Elementele pe baza cărora se poate constata faptul că o căsătorie este de convenienţă sunt următoarele:

Trenurile Soarelui 2024 – Programul estival de transport

 Din 14/15 iunie 2024, toate trenurile duc la Marea Neagră. CFR Călători dă startul programului estival de transport „Trenurile Soarelui”. Turiștii vor avea la dispoziție 30 de trenuri ce vor asigura zilnic legături directe din toată țara cu staţiunile de la Marea Neagră și cu Delta Dunării până la data de 7/8 septembrie 2024.

Toate regiunile ţării vor

miercuri, 12 iunie 2024

INSPECTORATUL GENERAL PENTRU IMIGRĂRI A ÎNREGISTRAT PESTE 670 DE CERERI DE ÎNSCRIERE PENTRU CELE 72 DE POSTURI DE EXECUȚIE SCOASE LA CONCURS



Peste 670 de cereri de înscriere au fost înregistrate pentru cele 72 de posturi de execuție scoase la concurs de Inspectoratul General pentru Imigrări, prin încadrare directă.


Perioada de înscriere la examenele pentru ocuparea celor

În luna mai 2024, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Caraş-Severin au desfășurat 175 controale

 

În luna mai 2024, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Caraş-Severin au desfășurat 175 controale din care

Concursurile profesionale ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă

 Joi, 13 iunie 2024, pe Stadionul „Mircea Chivu” din municipiul Reşiţa, începând cu ora 09:00, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “SEMENIC” al judeţului Caraş-Severin organizează etapa judeţeană a concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă (SVSU/SPSU).
Echipele serviciilor voluntare şi private de la nivelul nostru îşi vor testa nivelul de pregătire şi capacitatea de intervenţie pe linia situaţiilor de urgenţă în cadrul celor trei probe prevăzute de regulament:

Convocarea în şedinţă extraordinară a Consiliul Judeţean Caraş-Severin pentru joi, 13 iunie 2024, ora 11:00

 

Președintele Romeo Dunca a dispus convocarea Consiliul Judeţean Caraş-Severin în şedinţă extraordinară pentru data de 13 iunie 2024, ora 11:00, următoarele proiecte fiind incluse pe ordinea de zi:

marți, 11 iunie 2024

45.580 euro descoperiți de inspectorii vamali

Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Isaccea – Direcția  Regională Vamală Galați, au descoperit într-un autocar condus de un cetațean ucrainean,  suma de 45.580 euro, ascunsă și nedeclarată la controlulul vamal.

Recomandări ANSVSA pentru evitarea apariţiei toxiinfecţiilor alimentare în perioadele caniculare

În sezonul cald creşte riscul alterării alimentelor şi, implicit, al apariţiei toxiinfecţiilor alimentare şi, de aceea, este bine să fie respectate câteva măsuri simple, dar foarte eficiente.

Atenție: COD PORTOCALIU, valabil pentru județul Caraș-Severin!

Administrația Națională de Meteorologie a emis o Avertizare COD PORTOCALIU – valabilă în intervalul 03 iunie, ora 1200 – 4 iunie, ora 300. În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină.   În intervale scurte de timp și prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat vor depăși  30...40 l/mp

Pentru a preveni situațiile de urgență, vă recomandăm respectarea următoarelor măsuri:

luni, 10 iunie 2024

Notificări emise către 484 de tineri fermieri pentru acordarea finanțării prin submăsura 6.1

Ca urmare a suplimentării fondurilor disponibile cu 20,84 milioane de euro pentru submăsura 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor femieri” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală

Universitatea Politehnica Timișoara a sărbătorit Ziua Mondială a Siguranței Alimentelor

În spiritul deschiderii manifestate de Universitatea Politehnica Timișoara pentru dezvoltarea relațiilor cu mediul economic și susținerii excelenței în toate domeniile, în ziua de 7 iunie 2024 în noua clădire a Facultății de Chimie Industrială și Ingineria Mediului a avut loc etapa finală a concursului „Tinerii și

Peste 1.200 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne au fost mobilizați pentru a asigura climatul de ordine publică și protecția secțiilor de vot

În județul Caraș-Severin, atât în timpul orelor de votare, cât și pe parcursul nopții, după închiderea secțiilor de vot, a fost menținut același climat normal de siguranță și legalitate care a caracterizat întreaga perioadă electorală, fără să fie înregistrate incidente

duminică, 9 iunie 2024

Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer atrage atenţia asupra nevoii urgente de prevenţie şi acces la tratament pentru cancerele în rândul femeilor

 
Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer atrage atenţia asupra nevoii urgente de prevenţie şi acces la tratament pentru cancerele în rândul femeilor

Politehnica Timișoara, prima universitate care semnează un contract de finanțare cu Ministerul Energiei, în valoare de 1,8 milioane de euro


 Ideea de campus verde și sustenabil, enunțată de Universitatea Politehnica Timișoara la intrarea în cel de-al doilea secol al existenței sale, începe să prindă contur. Reprezentanții UPT au

CENTRUL DE COMUNICARE JUDEȚEAN CARAȘ-SEVERIN


INFORMARE DE PRESĂ


În județul Caraș-Severin, de la începerea votării, structurile Ministerului Afacerilor Interne au menținut climatul normal de siguranță și ordine publică și nu au fost înregistrate situații grave care să afecteze procesul electoral. 

Datele centralizate, cu o oră înainte de încheierea oficială a urnelor, arată că procesul de vot s-a desfășurat în condiții de normalitate, fără a fi perturbat de incidente grave. 

Reamintim faptul că astăzi, peste

sâmbătă, 8 iunie 2024

AFIR a publicat condițiile accesării fondurilor europene pentru achiziția simplă de utilaje agricole

În vederea lansării sesiunii de depunere a solicitărilor de finanțare, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pe pagina oficială de internet, www.afir.ro, versiunea finală a Ghidului solicitantului pentru submăsura 4.1 „Investiţii în exploataţii agricole”, componenta 4.1.1. prin care se finanțează achiziții simple de utilaje agricole.

Întrerupere program SPCRPCIV

Programul cu publicul al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere
și Înmatriculare a Vehiculelor Caraş-Severin din Reşiţa va fi suspendat miercuri, 12 iunie,
din cauza întreruperii alimentării cu energie electrică. E-Distribuţie Banat SA are
programată în data menţionată efectuarea de lucrări de modernizare în reţeaua electrică de

50 locuri de munca in judetul Caras-Severin

SITUAŢIA LOCURILOR DE MUNCĂ VACANTE

Agentie locala/Meserie/Nr loc de munca

CARANSEBES

vineri, 7 iunie 2024

TREI DECIZII DE RETURNARE EMISE DE POLIȚIȘTII DIN CADRUL DIRECȚIEI PENTRU IMIGRĂRI A MUNICIPIULUI BUCUREȘTI PE NUMELE UNOR BĂRBAȚI DIN REPUBLICA CAMERUN

Poliţiştii de imigrări din cadrul Direcţiei pentru Imigrări a Municipiului Bucureşti au desfășurat ieri o acțiune, pe raza de competență, ce a avut ca scop prevenirea și combaterea migrației ilegale. Trei bărbați din

Cum este redusă la tăcere presa, cu ajutorul justiției

Libertatea de exprimare este limitată în România din cauza daunelor morale mari, cerute de la jurnaliști în instanțe;
România este condamnată la CEDO din cauza asta;
APADOR-CH a propus o modificare a Codului civil pentru limitarea daunelor morale cerute pentru defăimare;
Ministerul Justiției și CSM nu au fost de acord;
Și Comitetul de Miniștri al Consiliului Europei recomandă o limitare a daunelor acordate prin justiție, pentru evitarea autocenzurii în presă;


În cel

joi, 6 iunie 2024

Program prelungit la serviciile publice comunitare de evidenţa persoanelor, în perioada alegerilor locale şi europarlamentare

Serviciile publice comunitare de evidenţa persoanelor din judeţul Caraş-Severin vor avea un program special cu publicul în zilele de 8 şi 9 iunie, pentru soluționarea tuturor cererilor de

Acțiuni de control cu caracter inopinat desfășurate de către ITM Caraș-Severin

În perioada 29.05–01.06.2024, Inspectoratul Teritorial de Muncă Caraș-Severin a derulat acțiuni de control cu caracter inopinat în cadrul Campaniei Naționale pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă de către angajatorii care

miercuri, 5 iunie 2024

Precizare


Cu privire la aspectele în cauza instrumentată de procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Biroul Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări este abilitat să comunice următoarele:

In atenţia absolvenţilor de învățământ, promoţia 2024

Absolvenţii de învățământ din promoţia 2024 sunt aşteptaţi să se înregistreze în evidenţele agenţiilor pentru ocuparea forței de muncă, în raza cărora își au domiciliul, pentru a putea beneficia de servicii gratuite de informare şi consiliere profesională, mediere a muncii, servicii de formare profesională, precum și de alte măsuri de stimulare a ocupării.

Actele necesare pentru

UPDATE - 67 DE PERCHEZIȚII, LA PERSOANE BĂNUITE DE CONSTITUIREA UNUI GRUP INFRACȚIONAL ORGANIZAT ȘI TRAFIC DE MIGRANȚI

În urma celor 67 de percheziții, efectuate la data de 4 iunie 2024, de către polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Caraș-Severin, la datele de 4 și 5 iunie 2024, a fost

Crește numărul de locuri la admitere la toate facultățile Universității Politehnica Timișoara


Cererea tot mai mare de absolvenți ai unor specializări inginerești, dar și a unora adiacente, pe piața muncii se reflectă și în creșterea numărului de locuri bugetate alocate Universității Politehnica Timișoara pentru admiterea la ciclul de studii de licență în anul universitar 2024-2025.
Având în vedere solicitările de pe piața muncii, Universitatea Politehnica Timișoara a decis suplimentarea numărului de locuri la toate facultățile.
Începând cu

Consolidarea mecanismelor de combatere a contrabandei și fraudei la graniță: două scanere puse în funcțiune la Biroul Vamal Albița

La două săptămâni de la punerea în funcțiune a primului scaner din cele 26 la biroul vamal Galați-Giurgiulești, se inaugurează, la cea mai intens circulată vamă de pe frontiera dintre România și Republica Moldova, încă două noi sisteme de scanare cu raze X.

Aceste

Peste 88 de milioane de euro plătite de AFIR

 
Beneficiarii fondurilor europene pentru agricultură și dezvoltare rurală au primit în conturile bancare o nouă tranșă de plată în valoare totală de 88,12 milioane de euro (431,65 milioane de lei). Prin plățile efectuate

marți, 4 iunie 2024

INFORMARE PRIVIND DESFĂȘURAREA ACTIVITĂȚILOR DE PRIMIRE ȘI SOLUȚIONARE A CERERILOR DE ELIBERARE A CERTIFICATELOR DE ÎNREGISTRARE ALE CETĂȚENILOR UNIUNII EUROPENE ÎN PERIOADA 8 – 9 IUNIE 2024



Având în vedere că la data de 9 iunie a.c. se vor desfășurarea alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European și alegerile pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2024, la nivelul structurilor teritoriale al Inspectoratului General pentru Imigrări vor