Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



miercuri, 10 mai 2023

ANCOM supune consultarii publice actualizari si completari ale procedurii administrative de acordare a drepturilor de utilizare a frecventelor radio

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii a publicat spre consultare proiectul de decizie de modificare si completare a deciziei nr. 353/2015 privind procedura de acordare a drepturilor de utilizare a frecventelor radio.

Aceasta procedura este examinata periodic si imbunatatita atat prin prisma evolutiei tehnologiilor de comunicatii electronice si a experientei dobandite in aplicarea acesteia, cat si in lumina principiilor generale statuate in actele normative cu caracter primar, care reglementeaza activitatea de emitere a actelor administrative de catre institutiile ce compun administratia publica.

Principalele propuneri de modificare si completare

Prin proiectul supus consultarii publice, Autoritatea propune procedura de solicitare a aprobarii si conditiile in care operatorii pot utiliza in comun spectrul radio detinut. Astfel, utilizarea in comun a spectrului de frecvente radio este permisa doar intre operatori care detin drepturi de utilizare a frecventelor radio in anumite benzi de frecvente specificate in cuprinsul deciziei nr. 353/2015 si doar daca in benzile respective nu mai exista spectru radio disponibil la momentul solicitarii, in conditiile in care masura nu este de natura sa restranga, impiedice sau sa denatureze concurenta. Operatorii trebuie sa-si indeplineasca toate obligatiile individuale de acoperire sau de dezvoltare, dupa caz, incluse in licentele detinute, chiar si in situatia in care utilizeaza in comun spectrul radio.

Proiectul de decizie mai prevede posibilitatea ca drepturile de utilizare a frecventelor radio sa poata fi inchiriate in intregime sau partial in cazul benzilor de frecvente radio precizate, de asemenea, in cuprinsul deciziei mentionate anterior. Inchirierea drepturilor de utilizare a frecventelor radio necesita acordul prealabil al ANCOM care va analiza daca aceasta actiune permite mentinerea unei concurente durabile intre operatori si daca, prin investitiile in tehnologie pe care le aduce, contribuie in mod real la cresterea conectivitatii oferite utilizatorilor.

Alte modificari propuse au vizat simplificarea procedurii de autorizare a statiilor de baza din componenta retelelor publice de comunicatii electronice mobile si mobile/fixe, care fac obiectul licentelor de utilizare a frecventelor acordate prin procedura de selectie in benzile de frecvente specificate in cuprinsul deciziei, precum si actualizarea textului unor articole, ca efect al adoptarii Legii nr. 198/2022 pentru modificarea si completarea unor acte normative in domeniul comunicatiilor electronice si pentru stabilirea unor masuri de facilitare a dezvoltarii retelelor de comunicatii electronice.

Procesul de consultare publica

Proiectul de decizie pentru modificarea si completarea Deciziei presedintelui Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii nr. 353/2015 privind procedura de acordare a drepturilor de utilizare a frecventelor radio poate fi consultat aici, persoanele interesate fiind invitate sa formuleze si sa transmita observatii si propuneri pana la data de 12.06.2023, pe adresa sediului central al ANCOM (Str. Delea Noua nr.2, sector 3, Bucuresti), prin intermediul Registraturii online sau prin intermediul directiilor regionale ale Autoritatii. Observatiile pot fi transmise si prin fax la numarul +40 372 845 402 sau prin e-mail pe adresa consultare@ancom.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu