Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



miercuri, 5 octombrie 2022

ANCOM: Romania, membra a Consiliului ITU de peste 30 de ani

”Romania a castigat astazi un nou mandat in Consiliul Uniunii Internationale a Telecomunicatiilor, in cadrul alegerilor de la Bucuresti, rezultat ce mentine tara noastra la conducerea ITU de peste 30 de ani. Rezultatul votului de azi, in urma caruia am obtinut cel mai mare numar de voturi din Regiunea C, 160 din cele 179 valide, exprimate de statele membre in cadrul

Conferintei Plenipotentiarilor, este o noua dovada de incredere de care se bucura specialistii romani, care au un cuvant important de spus in stabilirea liniilor directoare ale sectorului telecomunicatiilor la nivel mondial”, a declarat presedintele ANCOM, Vlad Stoica. 

”Doresc sa felicit echipa Romaniei, pentru lunga perioada de timp in care a fost in prima linie la conducerea celei mai vechi agentii ONU, cea care a realizat cadrul ca omenirea sa ajunga de la telegraf la tehnologiile de noua generatie de astazi. Faptul ca azi am primit girul unui numar considerabil de state membre ale ITU pentru un nou mandat in Consiliu este o recunoastere a meritelor expertilor romani implicati in activitatea ITU, dar si ale diplomatiei romane”, a declarat ministrul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii, Sebastian Burduja. 

Rezultatul alegerilor pentru Consiliul ITU, Regiunea C 

Romania a participat la alegeri in cadrul Regiunii C (Europa de Est si Asia de Nord), unde 7 tari au candidat pentru 5 locuri.

Cele 5 state mandatate în cadrul Consiliului pentru următorii 4 ani:

  • Romania – 160 de voturi 
  • Azerbaidjan – 154 de voturi 
  • Polonia – 138 de voturi
  • Bulgaria – 137 de voturi 
  • Republica Ceha – 134 de voturi 

Alti candidaturi:

  • Federatia Rusa – 73 de voturi 
  • Belarus – 44 de voturi 

Rezultatele alegerilor desfasurate in cadrul Conferintei Plenipotentiarilor ITU de la Bucuresti sunt disponibile . 

Conferinta PP 22 

Conferinta Plenipotentiara a Uniunii Internationale a Telecomunicatiilor (ITU) are loc in perioada 26 septembrie – 14 octombrie la Palatul Parlamentului din Bucuresti. Pe parcursul celor trei saptamani, se preconizeaza ca PP-22 va atrage aproximativ 4.000 de participanti, inclusiv sefi de stat si demnitari la nivel inalt din cele 193 de state membre ale ITU. 

PP-22 va stabili politicile generale ale ITU, precum si planurile strategice si financiare pentru perioada 2024-2027, care vizeaza intreaga activitate a ITU, dar, cu precadere, aspecte-cheie ca incluziunea digitala si reducerea decalajului digital, sau cele mai bune modalitati de a mobiliza inteligenta artificiala (IA), internetul obiectelor (IoT) si retelele 5G si viitoare catre 6G, impreuna cu alte tehnologii noi si emergente, pentru a imbunatati modul in care oamenii din intreaga lume traiesc si muncesc. 

Pana in prezent, au avut loc alegerile pentru Secretarul general ITUSecretarul general adjunct, pentru Directorul Biroului de Radiocomunicatii, Directorul Biroului de Standardizare si Directorul Biroului de Dezvoltare, dar si pentru Consiliul de reglementare radio format din 12 membri si locurile statelor membre alocate regional in Consiliul ITU cu 48 de locuri, care guverneaza ITU intre Conferintele plenipotentiare cuadrienale. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu