Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!miercuri, 9 martie 2022

În ultimele 24 de ore, efectivele M.A.I au intervenit la 3.672 de evenimente

Miercuri, 9 martie, efectivele Inspectoratului General al Poliţiei Române efectuează 14 acţiuni operative şi 67 de percheziţii în domeniile: combaterea criminalităţii organizate, investigarea criminalităţii economice, investigaţii criminale, transporturi, precum şi arme, explozivi şi substanţe periculoase.

În ultimele 24 de ore, structurile Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 3.672 de evenimente, dintre care 2.208 au fost circumscrise menţinerii ordinii şi liniştii publice, iar 1.464 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă, majoritatea fiind misiuni pentru acordarea primului-ajutor medical.

Poliţiştii şi jandarmii au prins în flagrant 108 autori de infracţiuni, care au săvârşit 110 fapte penale, şi au constatat peste 7.700 de abateri de natură contravenţională. Valoarea amenzilor aplicate depăşeşte 2,3 milioane de lei.

La nivelul structurilor de poliţie, au fost sesizate 711 posibile infracţiuni, peste 17% dintre acestea din oficiu. Totodată, s-au dispus măsuri preventive pentru 43 de persoane şi au fost depistate 14 persoane urmărite naţional sau internaţional.

În urma acţiunilor desfăşurate de poliţiştii rutieri pentru creşterea gradului de siguranţă pe drumurile publice, au fost reţinute 536 de permise de conducere şi au fost retrase 202 certificate de înmatriculare.

Totodată, efectivele MAI au confiscat bunuri în valoare de peste 280.000 de lei.

Reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au efectuat 419 controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă, fiind astfel identificate 17 obiective care funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu. De asemenea, au fost aplicate 723 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 74.500 de lei.

Serviciile mobile de urgenţă, reanimare şi descarcerare au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru acordarea primului-ajutor medical pentru 1.204 de persoane.

În urma intervenţiei pompierilor, au fost salvate 5 persoane. Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie au executat 7 misiuni aero-medicale, fiind salvate 7 persoane aflate în situaţii de urgenţă.

De asemenea, poliţiştii intervenit pentru a salva o persoană aflată într-o situaţie critică.

În ultimele 24 de ore, punctele de trecere a frontierei au fost tranzitate de 162.375 de persoane şi de 43.969 de mijloace de transport.

DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu