Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!sâmbătă, 12 martie 2022

Structurile Poliţiei Române efectuează astăzi 3 acţiuni operative şi 27 de percheziţii

Sâmbătă, 12 martie, structurile Poliţiei Române efectuează 3 acţiuni operative şi 27 de percheziţii pe trei linii de activitate: investigarea criminalităţii economice, trasporturi, precum şi investigaţii criminale.

Poliţiştii urmăresc identificarea şi ridicarea mijloacelor de probă necesare documentării activităţilor infracţionale desfăşurate de către suspecţi, urmând ca persoanele depistate să fie conduse la sediul unităţilor de poliţie pentru audieri.

Conform procedurilor, toate activităţile din această dimineaţă sunt efectuate sub supravegherea procurorilor de la unităţile de parchet competente.

Personalul structurilor operative din MAI a intervenit la 3.816 evenimente, dintre care 2.328 - circumscrise menţinerii ordinii publice, iar 1.488 - circumscrise situaţiilor de urgenţă, în special pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă.

În ultimele 24 de ore, la nivelul structurilor de poliţie, au fost semnalate şi înregistrate 719 posibile infracţiuni, peste 20% dintre acestea din oficiu.

Poliţiştii şi jandarmii au prins în flagrant 110 autori de infracţiuni, care au săvârşit 109 fapte penale. Totodată, s-au dispus măsuri preventive pentru 81 de persoane şi au fost depistate 23 de persoane urmărite naţional sau internaţional.

În urma acţiunilor desfăşurate de poliţiştii rutieri pentru prevenirea şi combaterea accidentelor grave de circulaţie, au fost reţinute 608 de permise de conducere şi au fost retrase 212 de certificate de înmatriculare.

În cursul zilei de ieri, poliţiştii şi jandarmii au constatat peste 9.600 de abateri de natură contravenţională şi au aplicat amenzi în valoare de peste 2,9 milioane de lei.

Vineri, reprezentanţii IGSU au efectuat 739 de controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă, fiind astfel identificate 27 de obiective care funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu. De asemenea, au fost aplicate 1.404 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 1 milion de lei.

Serviciile mobile de urgenţă, reanimare şi descarcerare au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru acordarea de primului ajutor medical pentru 1.079 de persoane.

Pe parcursul intervenţiilor pompierilor, au fost salvate 5 persoane. Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie au executat 16 misiuni aero-medicale, fiind salvate 11 persoane aflate în situaţii de urgenţă.

În ultimele 24 de ore, frontiera de stat a fost tranzitată de 170.027 de persoane şi de 44.663 de mijloace de transport.

DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu