Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



marți, 29 martie 2022

ACTION DAY – FISHERY

În perioada 24 – 25 martie, la nivelul inspectoratelor de poliție județene  Brăila, Caraș-Severin, Călărași, Constanța, Dolj, Galați, Giurgiu, Ialomița, Mehedinți, Olt, Teleorman Tulcea și Vâlcea, precum și la nivelul Serviciului de Poliție Delta Dunării, a avut loc acțiunea „ACTION DAY – FISHERY”, pentru combaterea braconajului piscicol și a activităților ilegale de deținere, transport și comercializare a peștelui, produselor din pește și a altor viețuitoare acvatice, obținute din habitatele piscicole naturale și/sau acvacultură.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=D3tM-wJIf94

În cadrul acțiunii, au fost executate

389 de controale, dintre care 1 în apele maritime teritoriale, 99 în apele continentale, 13 în amenajările piscicole și asociațiile de profil, 56 pe linia provenienţei, prelucrării, depozitării şi valorificării peştelui, produselor şi subproduselor din peşte, 174 pe linia legalității transportului peștelui, produselor și subproduselor din pește.

Totodată, au fost verificate 325 de obiective, dintre care 128 de societăți comerciale, 28 de amenajări piscicole și asociații de profil, 89 de piețe, târguri și alte locuri și alte 80 de obiective.

De asemenea, au fost verificate 1.623 de mijloace de transport, dintre care 1.541 de vehicule, 52 de ambarcațiuni și alte 30 de mijloace.

La activități au participat polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și angajați ai Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării și ai altor structuri.

Astfel, au fost constatate 39 de infracțiuni, dintre care 23 prevăzute de O.U.G. nr. 23/2008, 10 prevăzute de Codul Penal și 6 prevăzute de alte acte normative, fiind aplicate 868 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 494.000 de lei, dintre care 64 la O.U.G. nr. 23/2008, în valoare totală de 8.000 lei și 804 prevăzute de alte acte normative, în valoare totală de 486.000 de lei.

În cadrul activităților au fost confiscate 919 kilograme de pește, dintre care 136 de kilograme de crap, 328 de kilograme de caras, 113 kilograme de plătică, 6 kilograme de șalău și 336 de kilograme de alte specii.

Totodată, au fost ridicate și confiscate 300 de carmace, 116 plase monofilament, 18 plase de pescuit, din fir textil, 1 autovehicul și alte 1.605 bunuri.

Exemple:

1. La data de 24 martie a.c., în apropierea localității Sinoe, comuna Mihai Viteazu, județul Constanţa, polițiștii din cadrul I.G.P.R. – Serviciul de Poliție ,,Delta Dunării” și I.P.J. Constanţa – Serviciul de Ordine Publică au descoperit un autoturism, în care se afla un bărbat, iar, existând suspiciunea că în autoturism s-ar putea afla bunuri provenite din infracțiuni de braconaj piscicol, s-a încercat oprirea autovehiculului.

Conducătorul auto nu s-a conformat semnalelor polițistului rutier și a continuat deplasarea, fiind urmărit de către echipajul de poliție.

La scurt timp, autoturismul a intrat în coliziune cu un mal de pământ, iar conducătorul auto l-a abandonat, la marginea localității Sinoe.

În urma controlului autovehiculului, au fost descoperiți 11 saci, în care se aflau 42 de unelte de pescuit, tip setcă monofilament, în care erau capturate 291 de kilograme de pește, din speciile caras, șalău şi plătică.

Uneltele de pescuit au fost ridicate,  în vederea confiscării.

Cantitatea de pește a fost confiscată şi predată unei societăți de profil, spre valorificare.

În cauză, a fost întocmit  dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunilor prevăzute și pedepsite de O.U.G. nr. 23/2008, privind pescuitul și acvacultura.

2.  La data de 25 martie a.c., în urma unei verificări efectuate de polițiștii din cadrul I.G.P.R. – Serviciul de Poliție ,,Delta Dunării” şi I.P.J. Tulcea – Serviciul de Ordine Publică, la un centru de primă vânzare a peștelui, situat în localitatea Murighiol, județul Tulcea, au fost descoperite 62 de kilograme de pește proaspăt, din specia caras, pentru care reprezentatul societății comerciale nu deținea documente legale de proveniență.

Cantitatea de pește a fost confiscată şi predată unei societăți de profil, spre valorificare.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunilor prevăzute și pedepsite de O.U.G. nr. 23/2008, privind pescuitul și acvacultura.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu