Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



marți, 15 martie 2022

Noi modificări în procesul de realizare a inventarului național al rețelelor publice de comunicații și în reglementarea activității radioamatorilor

În cadrul ședinței online a Consiliului Consultativ au fost aprobate proiectul de decizie cu privire la actualizarea procesului de realizare a inventarului național al rețelelor publice de comunicații și proiectul de decizie privind o serie de modificări în reglementarea activității radioamatorilor.

Modificări adoptate în procesul de realizare a inventarului național al rețelelor publice de comunicații

Pentru a crește

acuratețea informațiilor conținute în inventarul național al rețelelor publice de comunicații electronice și al elementelor de infrastructură asociate acestora, au fost actualizate informațiile ce trebuie transmise ANCOM de către furnizorii de rețele și, punctual, s-a operat reorganizarea acestora pe categorii, modificarea, ori după caz, introducerea de noi definiții.

Una din modificările adoptate în cadrul ședinței Consiliului Consultativ vizează utilizarea unui nou set de criterii de selecție a furnizorilor de rețele publice de comunicații electronice care vor transmite informații complexe, în format XML sau, după caz, CSV.

O altă modificare privește extinderea raportării la nivel național pentru toate categoriile de furnizori de rețele publice de comunicații electronice care vor avea obligația de a raporta informații georeferențiate, renunțându-se la diferențierea actuală între municipiul București și restul teritoriului național. Această modificare, de solicitare de informații georeferențiate la nivel național va duce la creșterea acurateței datelor referitoare la acoperirea teritoriului României cu rețele de comunicații electronice și elemente de infrastructură.

Informațiile solicitate vor fi transmise ANCOM anual de către furnizorii de rețele publice de comunicații electronice, până la data de 15 octombrie a fiecărui an.

Decizia va fi transmisă spre publicare în Monitorul Oficial al României și va intra în vigoare la data publicării, moment de la care Decizia 1108/2017 se va abroga.

Modificări adoptate în reglementarea activității radioamatorilor

Persoanele interesate să se certifice sau să se autorizeze ca radioamatori vor avea posibilitatea de a depune și de a primi în format electronic documentele necesare în procesul de certificare și autorizare în serviciul de amator și amator prin satelit pentru eliberarea certificatelor de radioamator, autorizațiilor de radioamator și a autorizațiilor de stație repetoare sau de radiobaliză. Aceste modificări au fost aduse în contextul evoluției tehnologice și a nevoii de digitalizare a procedurilor de lucru.

O altă modificare vizează simplificarea modalității de examinare în vederea obținerii certificatului de radioamator, în sensul asigurării posibilității de a se implementa examinarea online a candidaților, eliminându-se precizările cu privire la obligativitatea de a susține probele scrise și practice.

În ceea ce privește utilizarea stațiilor radio pentru situații de urgență, au fost introduse două recomandări pentru titularii autorizațiilor de radioamator pentru stații repetoare. Astfel, este recomandat ca stația repetoare să aibă cel puțin un canal de urgență care să poată prelua comunicațiile de urgență și, totodată, care să asigure înregistrarea legăturilor radio desfășurate pe canalele de urgență în regim automat, cu păstrarea copiilor de trafic timp de 1 an de zile.

Decizia aprobată în cadrul ședinței Consiliului Consultativ va fi transmisă spre publicare în Monitorul Oficial al României și va intra în vigoare la data publicării.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu