Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!duminică, 13 martie 2022

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraș-Severin recrutează candidaţi pentru admiterea în școlile de agenți de poliție

Îți dorești să devii polițist? 

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraș-Severin recrutează candidaţi pentru admiterea în școlile de agenți de poliție, sesiunea martie - mai 2022.

Înscrierea candidaților se realizează prin

transmiterea, exclusiv în format electronic, până la data de 18 martie 2022, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică, a cererii de înscriere, completată, datată și semnată de către candidat, și a copiei cărții de identitate, la adresa de email resurseumane@cs.politiaromana.ro.

Cererea-tip de înscriere se descarcă de pe pagina de internet a unității cs.politiaromana.ro (Anexa 1 la anunț).

La Şcoala de Agenţi de Poliţie  „Vasile Lascăr” – Câmpina au fost scoase la concurs 1340 de locuri, dintre care 24 pentru romi și 10 pentru alte minorități, iar Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan”- Cluj-Napoca au fost scoase la concurs 300 de locuri, dintre care 3 pentru minorități și 3 pentru romi, toate locurile în specialitatea agent de poliție.

Depunerea dosarelor de înscriere în volum complet se va realiza în perioada 18-27 martie 2022, inclusiv, la sediul IPJ Caraș-Severin, bld. Alexandru Ioan Cuza 40, Reșița, în intervalul orar 09.00 – 13.00 (inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică).

          Detalii cu privire la

-         înscrierea și desfășurarea examenelor

-         condiţii şi criterii specifice privind recrutarea candidaţilor

-         componența  dosarului de recrutare al candidatului

-         modelele formularelor

se pot obține de pe pagina de internet a inspectoratului, www.cs.politiaromana.ro sau de la Serviciul Resurse Umane din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraș-Severin (nr. de telefon 0255/502116).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu