Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!marți, 1 martie 2022

APROAPE 400 DE METRI CUBI DE MATERIAL LEMNOS CONFISCAT ÎN URMA ACȚIUNILOR DESFĂȘURATE

În cursul săptămânii trecute, polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Serviciului de Ordine Publică Caraș-Severin au demarat acțiuni pe raza întregului județ pentru prevenirea și combaterea activităților ilegale privind circulația, depozitarea, prelucrarea si comercializarea materialului lemnos.
În urma abaterilor constatate au fost aplicate sancțiuni contravenționale de aproape 100.000 lei.

Timp de 4 zile au fost efectuate 93 de controale, dintre care 87 de acțiuni de control a transportului de material lemnos și 6 controale la depozite și la o instalație de prelucrare a materialului lemnos.

În urma verificărilor au fost aplicate 16 sancțiuni pentru încălcarea legislației în domeniul silvic, în valoare de 70.000 de lei.

În total, în cadrul acțiunilor, au fost aplicate 106 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproape 100.000 lei.

Ca măsură complementară au fost confiscați peste 397 de metri cubi de material lemnos, dintre care 95,5 metri cubi lemn rotund, 132,3 metri cubi cherestea și peste 169 metri cubi lemn de foc, valoarea totală a materialului lemnos confiscat fiind de aproape 280.000 lei.

La acțiuni au participat polițiști de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Serviciul Rutier, polițiile municipale și orășenești, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin, angajați ai Direcției Silvice și Gărzii Forestiere Caraș-Severin.

Polițiștii continuă acțiunile și în perioada următoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu