Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!marți, 21 septembrie 2021

Cursuri online în unele unităţi de învăţământ din 3 localităţi din judeţul Caraş-Severin

Prefectul judeţului Caraş-Severin, Cristian Gâfu, a convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin (CJSU), care s-a întrunit astăzi, 21 septembrie 2021, în cadrul unei noi şedinţe extraordinare, desfăşurată la sediul Palatului administrativ.

Şedinţa a avut loc ca urmare a înregistrării unor cazuri de infecţie cu virusul SARS-CoV-2 în rândul unor

cadre didactice din unităţile de învăţământ de la nivelul judeţului, ceea ce conduce la necesitatea suspendării cursurilor în unele clase.

În acest sens, a fost adoptată Hotărârea nr. 105/21.09.2021 privind aprobarea suspendării cursurilor şi trecerea în sistem on-line a unor clase din unităţi de învăţământ preuniversitar de la nivelul UAT-urilor Oţelu Roşu, Târnova şi Băuţar din judeţul Caraş-Severin începând cu data de 21.09.2021, care  prevede suspendarea cursurilor şi trecerea în sistem online a unor clase din cadrul unor unităţi de învăţământ preuniversitar de la nivelul UAT-urilor Oţelu Roşu, Târnova şi Băuţar, din judeţul Caraş-Severin (Liceul Bănățean Oțelu Roșu, Școala Gimnazială Târnova, Școala Gimnazială Băuțar), începând cu data de 21.09.2021.

În acest context, prefectul judeţului Caraş-Severin, Cristian Gâfu, a solicitat tuturor instituţiilor publice să aplice măsurile privind prevenirea şi combaterea transmiterii infecţiei cu virusul SARS-CoV-2 cum sunt triajul epidemiologic, purtarea măştii de protecţie, dezinfectarea mâinilor, în special în cadrul Serviciului de Ambulanţă, pentru a evita riscul îmbolnăvirii personalului, dar şi riscul blocării activităţii unei instituţii.

Totodată, prefectul a recomandat din nou vaccinarea personalului din cadrul instituţiilor publice, dar şi a populaţei, pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu