Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



duminică, 26 septembrie 2021

Cetăţean străin, cercetat pentru trafic de migranţi, arestat pentru 30 de zile

Polițiștii de frontieră au extins cercetările în cazul înregistrat în data de 23.09.2021, în zona de competență a SPF Jimbolia, şi au depistat, pe raza localităţii Timişoara, un cetățean afgan, în vârstă de 28 de ani, despre care se deţineau informaţii că ar coordona rețeaua de trafic de migranți.

Astfel, cetăţeanul afgan, aflat deja pe teritoriul ţării noastre, racola transportatori români pentru a prelua grupuri de migranți din apropierea frontierei şi a-i transporta în Timișoara, de unde îi prelua el. 

În cauză, polițiștii de frontieră continuă cercetările sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, pentru săvârşirea infracțiunii de trafic de migranți.

 Astfel, față de şoferul autoturismului depistat în prima faza a cercetărilor a fost instituită măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, iar pentru cetățeanul afgan, coordonatorul acțiunii, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş a dispus măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile.


Reamintim că, în data de 23.09.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Astfel, în jurul orei 12.30, au oprit pentru verificări, în localitatea Cărpiniş, pe comunicaţia 59A, un autovehicul care circula în regim de taxi, condus de un cetăţean român. În urma controlului efectuat au fost descoperiţi, în calitate de pasageri, patru cetăţeni străini, toţi bărbaţi.

Poliţiştii de frontieră i-au condus pe cetăţenii străini şi pe şofer la sediul instituţiei pentru cercetări, unde li s-a făcut triajul epidemiologic de către echipajul medical sosit la faţa locului.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit faptul că pasagerii sunt cetăţeni din Afganistan cu vârste cuprinse între 20 şi 34 de ani. Șoferul autovehiculului, un bărbat  în vârstă de 42 de ani, a declarat că intenţiona să îi ajute pe cei patru cetăţeni străini să ajungă în municipiul Timişoara.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş.

 

Șofer român arestat preventiv pentru 30 de zile pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia - județul Timiș au depistat în cadrul unei acţiuni pe linia migraţiei ilegale, într-un autovehicul condus de către un cetăţean român, șase cetăţeni afro-asiatici. 

Şoferul român este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, deoarece a preluat migranţii din apropierea graniţei cu Serbia cu intenţiona de a-i transporta la Timişoara.

 

În data de 24.09.2021, în jurul orei 00.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Jimbolia I.T.P.F. - Timişoara au observat un mijloc de transport care se deplasa cu o viteză foarte mare între localitățile Jimbolia şi Cărpiniș, şi care nu a oprit la semnalele luminoase și acustice efectuate de lucrătorii noştri.

Pe cale de consecință, echipajul format din polițiști de frontieră a pornit în urmărirea autoturismului Dacia Logan MCV, înmatriculat în județul Bihor. Autoturismul în cauză, condus de un cetățean român, cu domiciliul în județul Bihor, a fost oprit cu ajutorul unui echipaj din cadrul Compartimentului Sprijin Operativ al ITPF Timișoara.

         Polițiștii de frontieră au constatat că în interiorul mijlocului de transport se mai aflau șase pasageri, toţi bărbaţi, cetăţeni străini. Având suspiciuni cu privire la scopul prezenţei în zonă, toţi ocupanţii din microbuz au fost conduşi la sediul instituţiei pentru cercetări.

Cu ocazia verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că pasagerii sunt cetățeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 18 şi 22 ani.

Bărbaţii au declarat că au fost preluaţi din aproprierea frontierei cu Serbia de către şoferul mijlocului de transport şi că urmau a fi transportați la Timișoara.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranți pentru cetățeanul român, iar judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş a dispus măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile pentru şoferul autoturismului.

 

Cetățeni din Maroc și Algeria depistați în timp ce doreau să iasă din România înspre Serbia

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga au depistat, în zona de competenţă, trei cetăţeni din Maroc și Algeria care au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Serbia, pe jos, pe la frontiera verde.

În data de 24.09.2021, în jurul orei 00.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga, judeţul Timiş, au declanșat o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale în urma căreia au depistat, în marginea localității Comloșu Mare, județul Timiș, trei persoane de sex masculin care nu își justificau prezența în zonă.

Imediat, poliţiştii de frontieră au condus cele trei persoane la sediul instituției pentru cercetări, stabilind astfel faptul că sunt din Maroc și Algeria, cu vârste cuprinse între 22 și respectiv 32 de ani, şi posedă documente temporare pentru solicitanţi de azil în ţara noastră.

Tinerii au declarat că intenţionau să treacă ilegal frontiera din România în Serbia pe jos, pe la frontiera verde, deoarece doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a se lua măsurile legale care se impun.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu