Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



luni, 12 noiembrie 2018

Noi reglementări privind interconectarea IP pentru serviciile de telefonie


Am finalizat consultarea naţională pe marginea uneidecizii care armonizeazăcerințele tehnice și tarifele serviciilor auxiliare pentru interconectarea IP în cazul terminării apelurilor fixe și mobile în rețelele publice de telefonie.Scopul nostru este să asigurăm șanse egale tuturor jucătorilor prezenți pe piața din România, în contextul în care furnizorii alternativi de servicii de apeluri la puncte fixe,
deţinători de reţele IP, se confruntă cu refuzul operatorilor mari privind accesul la interconectarea bazată pe această tehnologie. Răspândirea tehnologiilor bazate pe IP creează beneficii atât pentru operatori, prin reducerea costurilor de implementare și operare șiprin dezvoltarea unor noi modele de afaceri, cât și pentru utilizatorii finali, prin îmbunătățirea raportului calitate-preț al serviciilor oferite”, a declarat Eduard Lovin, vicepreședintele ANCOM, în cadrul unei şedinţe a Consiliului Consultativ al ANCOM în care a fost dezbătut și agreat împreună cu industria un pachet de măsuri de identificare şi reglementare a cerințelor tehnice armonizate pentru interconectarea IP şia tarifelor corespunzătoare serviciilor asociate interconectării IP.
Proiectul de măsuri ale ANCOM astfel agreat va fi trimis în consultare europeană către Comisia Europeană, OAREC şi celelalte autorităţi de reglementare care vor putea transmite ANCOM comentarii şiobservaţii în termen de o lună de la data notificării.După parcurgerea procedurii de consultare europeană, ANCOM poate adopta setul de măsuri.
Obligațiile furnizorilor de servicii de telefonie
Conform măsurilor propuse de ANCOM, furnizorii de servicii de telefonie fixă și mobilă sunt obligați să publice pe paginile proprii de internet informațiile referitoare la condițiile în care oferăacest tip de servicii de interconectare, până cel mai târziu la data de 1 aprilie 2019.
Alte obligații se referă la acordareaaccesuluişi utilizarea unor elemente specifice ale reţeleişi a infrastructurii asociate şila aplicarea decondiţii echivalente de interconectare în circumstanțe echivalente tuturor persoanelor care solicită sau beneficiază deja de interconectare, începând cu data de 1 mai 2019.
Tarifele serviciilor auxiliare interconectării IP
Totodată, au fost stabilite și tarifele maxime care pot fi percepute de operatori pentru furnizarea serviciului de colocarela 9,47 euro/unitate de rack, în condițiile utilizării unui rack standard, amplasat într-o clădire în care se poate realiza colocarea echipamentelor beneficiarilor și la15 euro/mp pentru spațiile colocabile situate în localități urbane, în caz că se dorește doar închirierea spațiului util.
Furnizorii vizați de această reglementare sunt cei 36 de furnizori de telefonie fixă şi5 de telefonie mobilăidentificaţi în anul 2017 cu putere semnificativă pe piaţa serviciilor de terminare a apelurilor la puncte fixe, respectiv corespunzătoare serviciilor de terminare a apelurilor la puncte mobile. Lista furnizorilor cărora li se vor aplica măsurile de reglementare propuse poate fi consultată aici.
Beneficiile interconectării IP
Migrarea către noile rețele IP implică atât schimbări arhitecturale în rețele, cât și în ceea ce privește modul de furnizare a serviciilor, iar aceste schimbări generează beneficiipentru întreaga piață.
Rețelele bazate pe IP integrează tot traficul de comunicații electronice al unui operator într-o singură rețea, fapt ce determină scăderea costului unitar pe serviciu, pe măsura creșterii volumului de trafic. De asemenea, arhitecturile de tip IP permit agregarea traficului distribuit în mai multe noduri locale într-o singură locație (în care să fie concentrat tot traficul), ceea ce conduce și la scăderea costurilor operaționale în ansamblu.
Convergența serviciilor conduce la reducerea costurilor ca urmare a utilizării în comun a resurselor integrate la nivelul unei singure rețele, pentru furnizarea mai multor tipuri de produse/servicii sau activități.
Un alt beneficiu este faptul că acest tip de interconectare are un grad ridicat de flexibilitateși permite cu ușurință modificări în funcție de cerințe, precum şi modernizările tehnologice survenite în timp.
De asemenea, transportul traficului de comunicații electronice sub formă de pachete IP, în locul alocării unui canal dedicat pentru fiecare apel, crește eficiența rețelei. Rețeaua cu comutație de pachete rutează pachetele prin acele părți ale rețelei care dispun de resursele necesare și este capabilă să reruteze pachetele când un router este ocupat.
În ceea ce privește utilizatorii finali, aceștia pot beneficia pe acelaşi suport fizic de un număr mai mare de servicii (voce, date, video) care pot depăși, din punct de vedere calitativ, serviciile tradiționale, în timp ce prețul plătit pentru aceste servicii tinde să scadă.

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) este instituția care protejează interesele utilizatorilor de comunicaţii din România, prin  promovarea concurenței pe piața de comunicaţii, administrarea resurselor limitate, încurajarea investițiilor eficiente în infrastructură şi a inovației. Pentru mai multe detalii despre activitatea ANCOM vizitați www.ancom.org.ro. Pentru a compara ofertele de telefonie şi internet, intrați pe www.veritel.ro. Pentru a testa și monitoriza calitatea serviciului de internet, accesați www.netograf.ro.

COMUNICAT DE PRESA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu