Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!marți, 12 iunie 2018

Rezultate foarte bune obținute de sportivii Universității 'Eftimie Murgu' din Reșița

În data de 10 iunie, în municipiul Pitești, pe un traseu amenajat în jurul stadionului Nicolae Dobrin, au avut loc Campionatele Naționale de atletism în probele de 20 km marș pentru seniori, tineret și juniori 1, sportivii concurând atât în probe individuale, cât și pe echipe.
Reprezentanții Clubului Sportiv Universitatea și ai Universității 'Eftimie Murgu' din Reșița au cucerit 13 medalii, cinci de aur, patru de argint și patru de bronz. Dintre acestea, patru au fost în concursul pe echipe, alte nouă fiind la individual.
După rezultatele deosebite obținute în anii trecuți, iată că și în acest an studenții de la Facultatea de Științe Sociale — programul Educație Fizică și Sportivă — au reușit să obțină rezultate onorante pentru regiunea noastră.
Reprezentanții universității reșițene și-au trecut în palmares titlul național la 20 km marș seniori cu echipa formată din Marius Cocioran, Alin Știrbu și Narcis Mihăilă. Cea de-a doua echipă a universității reșițene participantă în competiție a cucerit medalia de argint la seniori, cu un timp care a dus-o pe primul loc la categoria tineret. Au muncit pentru aceste rezultate: Ionuț Dogaru, Ionuț Pleșu și Remus Rădoi (student în anul I). La feminin, echipa formată din Ana Rodean, Mihaela Acatrinei (studentă în anul al II-lea), Lăcrămioara Căruceriu (studentă în anul al III-lea) și Loredana Cocoș a devenit campioană națională la senioare.
Nouă medalii au fost obținute la individual. În competiția masculină, la seniori podiumul a fost în exclusivitate reșițean, cu Alin Știrbu, campion național, urmat de Narcis Mihăilă și de Marius Cocioran. La tineret, reprezentanții universității reșițene au obținut două medalii, prin Ionuț Dogaru — argint și Ionuț Pleșu — bronz, iar la categoria juniori I, Alexandru Batog a intrat în posesia medaliei de bronz. Medalii individuale au obținut și fetele. La senioare, Ana Rodean a devenit campioană națională. La tineret au urcat pe podium Bianca Molnar — argint și Lăcrămioara Căruceriu (studentă în anul al III-lea) — bronz.
După această competiție, sportivii studenți ai Reșiței vor lua parte la sesiunea de examene și de licență, iar trei dintre sportivii ce reprezintă Universitatea 'Eftimie Murgu' din Reșița, Ana Rodean, Alin Știrbu și Narcis Mihăilă, vor urma un stagiu de pregătire centralizată în localitatea Buziaș, în vederea participării la probele de 20 și 50 km marș de la Campionatele Europene de atletism ce vor avea loc în perioada 6-12 august la Berlin.
Ca de obicei, pe această cale, vrem să felicităm atât studenții ce ne reprezintă cu cinste la aceste competiții naționale și internaționale, cât și cadrele didactice care i-au pregătit pentru obținerea acestor rezultate și, nu în ultimul rând, să menționăm buna colaborare dintre Universitatea 'Eftimie Murgu' din Reșița și Clubul Sportiv Universitatea Reșița, club prin care studenților noștri li se oferă emancipare și educație sportivă corespunzătoare, dar și un cadru propice pentru a practica sportul de înaltă performanță.
Biroul de presă 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu