Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!luni, 11 iunie 2018

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) demarează înscrierile la cea de-a XI-a ediţie a Competiţiei celor mai bune practici din administraţia publică din România

 Începând cu 11 iunie 2018, Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) demarează înscrierile la cea de-a XI-a ediţie a Competiţiei celor mai bune practici din administraţia publică din România. Prin intermediul acestei competiţii, ANFP va identifica iniţiative şi rezultate cu un real impact asupra modernizării administraţiei publice pentru a le promova, ulterior, în cadrul conferinţei internaţionale anuale, Inovaţie şi calitate în sectorul public.

Competiţia este deschisă instituţiilor şi autorităţilor publice de la toate nivelurile administraţiei publice, înscrierea desfăşurându-se în perioada 11 iunie – 31 iulie 2018, pe site-ul www.anfp.gov.ro, la secţiunea Inovaţie şi calitate/Competiţia. Informaţiile necesare pentru depunerea bunelor practici şi formatul standard pentru aplicaţie pot fi consultate în cadrul aceleiaşi secţiuni.
În vederea promovării bunelor practici inovative şi a rezultatelor acestora, în competiţie sunt aşteptate proiecte/cazuri de bună practică care nu au mai fost premiate la ediţiile anterioare.
 Secţiunile tematice ale acestei ediţii sunt următoarele:
·         Investiţii inteligente în dezvoltarea resurselor umane;
·         Inițiative și soluții integrate pentru dezvoltarea durabilă;
·         Consultarea publică - premisă pentru funcționalitatea mecanismelor codecizionale;

Competiţia se finalizează cu premierea celor mai bune practici în cadrul conferinţei internaţionale „Inovaţie şi calitate în sectorul public”, care va avea loc în luna octombrie, precum și cu diseminarea acestora la nivel naţional printr-un Ghid de bune practici.

„Apreciez faptul că acest proiect anual al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici a reuşit de fiecare dată să recunoască şi să ierarhizeze acele practici din administraţia publică care şi-au pus, prin valoarea lor, amprenta asupra comunităţilor şi a vieţii cetăţenilor, în general.  Sunt convins că oamenii din spatele acestor iniţiative merită întreaga noastră apreciere, iar instituţiile publice pe care le reprezintă, o recunoaştere la nivel naţional şi internaţional, obiective pe care Agenţia le va atinge şi cu ocazia celei       de-a XI-a ediţii a conferinţei Inovaţie şi calitate în sectorul public.”, a precizat Vasile-Felix COZMA, preşedintele ANFP.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu