Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



joi, 21 iunie 2018

Campania de prevenire și conștientizare pentru a nu deveni victima fraudelor online


 #BuySafePaySafe#
campania de prevenire și conștientizare pentru a nu deveni victima fraudelor online

În 2010, Uniunea Europeană a stabilit un Ciclu de Politici de 4 ani pentru a asigura continuitatea în lupta împotriva marii criminalități și a criminalității organizate.

În 2017 Consiliul UE a decis continuarea Ciclului de Politici în perioada 2018-2021. Scopul  acestuia este de a lupta împotriva celor mai semnificative amenințări produse de marea criminalitate și de crima organizată în Uniunea Europeană.

Lupta împotriva fraudelor comise prin intermediul  cardurilor de plată constituie una dintre prioritățile Ciclului de Politici.
Campanie de prevenire și conștientizare - #BuySafePaySafe # - susținută de Poliția Română vine în continuarea acțiunii operative  E-Commerce 2018 (eComm 2018), o acțiune comună a organismelor de aplicare din  28[1] state, ce s-a desfășurat în perioada 4-15 iunie 2018.
Operațiunea a vizat combaterea fraudelor comise în mediul online printr-o acțiune coordonată a organismelor de aplicare a legii din Uniune Europeană și din afara acesteia, în urma căreia 95 infractori specializați în comiterea de fraude și membri ai rețelelor infracționale din mediul online suspectați de comiterea unor fraude online au fost arestați.
În prezent, aproximativ 80% din fraudele cu carduri sunt comise online. Rețelele de socializare sunt folosite pentru a crea magazine online care vând orice produs la jumătate de preț.
Când un cumpărător comandă un produs prin intermediul acestora, infractorii efectuează achiziția – adesea foarte scumpă – prin intermediul unor carduri ale căror date sunt furate/ contrafăcute (compromise). Datele cardurilor compromise sunt adesea achiziționate de pe internetul “ascuns” (darkweb - website-uri neindexate de motoarele uzuale de căutare cum ar fii Google, Bing ș.a.) și au fost inițial obținute în urma unui atac informatic de tip fishing sau malware. Când realizează achizițiile online, victimele pot să nu realizeze că datele cardurilor lor sunt de asemenea furate pentru ca apoi să fie revândute pe alte forumuri. Așa-numiții vânzători au de multe ori zeci de mii de cumpărători mulțumiți și primesc recenzii excelente.


Poliția atrage atenția asupra faptului că folosirea unui card bancar este o modalitate sigură de plată în comerțul online atâta timp cât ne luăm aceleași măsuri de precauție ca și în celelalte tipuri de achiziții.
Pentru că este întotdeauna mai bine să previi o infracțiune:


[1] Austria, Belgia, Canada, Columbia, Croația, Danemarca, Finlanda, Franța, Georgia, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Spania, Suedia, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu