Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!miercuri, 6 iunie 2018

CROS NAȚIONAL - ZIUA OLIMPICĂ REȘIȚA, 7 IUNIE 2018

Ca în fiecare an, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, prin Academia Olimpica Română a organizat, în perioada 23 mai-23 iunie, o serie de activități sportive, educative și culturale reunite sub titulatura „Luna Olimpică“.

În data de 07.06.2018, ora 10, se va desfăşura Crosul Naţional „Ziua Olimpică” ediţia a XIV-a,  în localitatea Reşiţa din judeţul Caraş-Severin. Acţiunea se încadrează în seria de evenimente sportive desfășurate în luna olimpică și este organizată de către Comitetul Olimpic şi Sportiv Român în colaborare cu Academia Olimpică Română - Filiala Caraş-Severin având ca parteneri Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin, Primăria Municipiului Reşiţa, Universitatea Eftimie Murgu Reșița şi Asociaţia Judeţeană Sportul pentru Toţi Caraş-Severin.
Iubitori de sport, de toate varstele, sunt asteptati la start, peste 1.000 de participanți, pe traseul Subtraversarea  Staţia Peco Mol de la intrare în Câlnic – Strada Republicii – Parcul Tricolorului. Starturile vor fi diferite pe categorii de vârstă  (M-F) începând cu ora 10.00 după cum urmează:
Start I – clasele IX-XII-OPEN (adunarea la Stația MOL PECO Câlnic- ora 9,30)
Start II – clasele V-VIII (adunarea la parcarea Kauffland - ora 9,30)
Start III– clasele II-IV (adunarea la Moto Velo - ora 9,30)
Participarea se va face individual şi pot participa elevi legitimaţi şi nelegitimaţi din întreg judeţul Caraş-Severin. Elevii vor fi însoţiţi de cadre didactice din partea şcolilor şi vor fi echipaţi corespunzător pentru cros. Se va întocmi un clasament individual pentru acordarea de diplome la primii 10 clasaţi pe categorii de vârstă: ciclul primar, gimnazial şi liceal + studenţi, dar şi tricouri la  participanţi. Înscrierea se va face la locurile de start cu 30 de minute înaintea startului, pe baza unui tabel nominal din partea unităţilor de  învăţământ.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu