Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!marți, 28 mai 2024

Vă așteptăm la Sărbătoarea Copiilor, alături de noi, oamenii în uniform

 
Dragi copii, pe 1 iunie, între orele 10.00-13.00, vă invităm să ne bucurăm împreună de ziua voastră, Ziua Internațională a Copilului, în cadrul evenimentului dedicat vouă, intitulat "MAI aproape de copii- Sărbătorim împreună Ziua Bucuriei".

Veți avea parte de surprize, concursuri, jocuri, expoziții, activități educative și distractive.


Program desfășurare: 1 iunie 2024, orele 10.00-13.00.

Locație: Parcul Tricolorului din Reșița, zona de lângă Liceul de Arte "Sabin Păuța".

Instituții și asociații partenere:

Instituția Prefectului- Județul Caraș-Severin 
Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin 
Inspectoratul de Jandarmi Județean Caraș-Severin 
Inspectoratul pentru Situații de Urgență Caraș-Severin 
Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Caraș-Severin 
Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Caraș-Severin 
Centrul Militar Județean Caraș-Severin 
Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin 
Centrul de Tineret Moniom
Asociația Tinerilor Ortodocși Români Banatul de Munte 
Asociația Cuib de Vise


Activități organizate:

Expoziție de tehnică și autospeciale din dotarea Ministerului Afacerilor Interne
Cursuri de prim-ajutor 
Demonstrații și trasee aplicative
Tiroliană
Jocuri și baloane colorate 
Desene pe asfalt 
Face painting 

De la mic la mare, vă așteptăm cu drag alături de noi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu