Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!miercuri, 29 mai 2024

Se convoacă Consiliul Judeţean Caraş-Severin în şedinţă ordinară pentru data de 30 mai 2024

Președintele Romeo Dunca a dispus convocarea Consiliul Judeţean Caraş-Severin în şedinţă ordinară pentru data de 30 mai 2024, ora 11:00,următoarele proiecte fiind incluse pe ordinea de zi:


1.      Proiect de hotărâre privind încetarea de drept a mandatului de consilier județean al  domnului Marius-Florian BEȘLIU și vacantarea locului de consilier județean.

2.      Proiect de hotărâre privind acordarea titlului de „Cetățean de onoare al județului Caraș-Severin”, domnului  Bata Marianov.

3.      Proiect de hotărâre privind acordarea titlului de „Cetățean de onoare al județului Caraș-Severin”,  post- mortem, lui Werner Hirschvogel.

4.      Proiect de hotărâre pentru modificarea și completarea Hotărârii Consiliului Județean Caraș-Severin nr.34/04.03.2024 privind utilizarea sumei de 82.669,37 mii lei din excedentul bugetului local al Județului  Caraș-Severin rezultat la încheierea exercițiului bugetar 2023,în valoare de 95.002,18, mii lei, în anul 2024.

5.      Proiect de hotărâre pentru modificarea și completarea Hotărârii Consiliului Județean Caraș-Severin nr. 35/04.03.2024 privind aprobarea bugetului propriu al Județului  Caraș-Severin,pe anul 2024 și estimări pe anii 2025-2027, cu modificările și completările ulterioare.

6.      Proiect de hotărâre pentru modificarea și completarea Hotărârii Consiliului Județean nr. 36/04.03.2024 privind aprobarea bugetului propriu al  Judeţului Caraş-Severin şi a bugetelor de venituri şi cheltuieli ale instituţiilor şi serviciilor publice de sub autoritatea Consiliului Judeţean Caraş-Severin și finanţate de către acesta pe sursa A, pe anul 2024 și estimări pe anii 2025-2027, cu modificările și completările ulterioare.

7.      Proiect de hotărâre pentru modificarea și completarea Hotărârii Consiliului Județean Caraș-Severin nr. 38/04.03.2024 privind aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli al Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa, instituţie de sub autoritatea Consiliului Judeţean și finanţată de către acesta pe sursa F, pe anul 2023 şi estimări  pe anii  2025-2027, cu modificările și completările ulterioare.

8.      Proiect de hotărâre pentru modificarea Hotărârii Consiliului Județean nr. 39/04.03.2024 privind aprobarea bugetelor de venituri şi cheltuieli ale instituţiilor şi serviciilor publice de sub autoritatea Consiliului Judeţean Caraș-Severin și finanţate de către acesta pe sursa G, pe anul 2024 și estimări pe anii 2025-2027, cu modificările și completările ulterioare.

9.      Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice și a indicatorilor aferenți pentru proiectul ”Înființarea Centrului de recuperare neuromotorie de tip ambulatoriu pentru persoane adulte cu dizabilități Oravița”, precum și  a valorii totale a acestui proiect

 

 

 

 

10.  Proiect de hotărâre privind  aprobarea documentației tehnico-economice și a indicatorilor aferenți pentru proiectul  ”Înființarea Centrului de zi pentru persoane adulte cu  dizabilități Caransebeș”, precum și  a valorii totale a acestui proiect.

11.  Proiect de hotărâre privind aprobarea rezultatului evaluării și a sumelor alocate finanțării proiectelor eligibile pentru Programele „Promovarea Sportului de Performanță” și „Sportul pentru Toți” în urma selecției publice, din luna mai 2024.

12.  Proiect de hotărâre privind aprobarea organigramei statului de funcții și a Regulamentului de Organizare și Funcționare ale Muzeului ” Banatului Montan” Reșița.

13.  Proiect de hotărâre privind aprobarea organigramei statului de funcții și a Regulamentului de Organizare și Funcționare ale Muzeului Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș.

14.  Proiect de hotărâre privind revocarea Hotărârii Consiliului Judeţean Caraș-Severin nr. 187/27.07.2023 privind aprobarea Acordului de parteneriat încheiat între Unitatea Administrativ-Teritorială Judeţul Caraș-Severin, prin Consiliul Județean Caraș-Severin și Unitatea Administrativ-Teritorială Orașul Oravița, prin Consiliul Local al Orașului Oravița, în vederea implementării proiectului „Modernizare, extindere și dotare Spitalul Orășenesc – secția exterioară Marila, localitatea Marila, nr. 1, oraș Oravița, județ Caraș-Severin”- „Programul național de construcții de interes public sau social” Subprogramul „Unități Sanitare”.

15.  Proiect de hotărâre privind admiterea/respingerea plângerii prealabile formulată de către Unitatea Administrativ- Teritorială Comuna Constantin Daicoviciu, împotriva Hotărârii Consiliului Judeţean Caraş-Severin nr. 65/28.03.2024.

16.  Proiect de hotărâre privind neexercitarea de către judeţul Caraş-Severin, prin Consiliul Judeţean Caraş-Severin, a dreptului de preempţiune la vânzarea imobilului parte din Ansamblul urban ”Zona Rânduri” situat în municipiul Reșița, str. Rândul III, nr. 59, județul Caraș-Severin.

17.  Proiect de hotărâre privind neexercitarea de către judeţul Caraş-Severin, prin Consiliul Judeţean Caraş-Severin, a dreptului de preempţiune la vânzarea imobilului parte din Ansamblul urban ”Zona Rânduri” situat în municipiul Reșița, str. Rândul II, nr. 22, județul Caraș-Severin.

18.  Proiect de hotărâre pentru modificarea și completarea Hotărârii Consiliului Județean Caraș-Severin nr. 180/30.08.2017 pentru aprobarea componenței nominale și a Regulamentului de Organizare și Funcționare Comisiei pentru Protecția Copilului Caraș-Severin, cu modificările și completările ulterioare.

19.  Raport asupra eficienţa activităţii Inspectoratului de Poliţie Județean Caraş-Severin pe anul 2023.

20.  Informare asupra nivelului de asigurare a securității și siguranței civice a comunității pe trimestrul I/2024

21.  Intrebări.Interpelări

 

Serviciul Comunicare


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu