Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



miercuri, 22 mai 2024

Echipamentele de monitorizare ale ANCOM, la expo-conferința internațională BSDA

 

ANCOM prezintă în aceste zile vizitatorilor prezențila expo-conferința Black Sea Defense and Aerospace (BSDA)echipamente și autospecialeutilizate în activitatea de monitorizare și control al resurselor de spectru de frecvențe radio. De asemenea, echipa prezentă la cele două standuri ale autorității, exterior și interior, va oferi celor interesați detalii despre instrumentele dezvoltate pentru utilizatorii de servicii de comunicații electronice, contribuind astfel la asigurarea unei conectivități eficiente și sigure în România.

Expoziția BSDA, care

se desfășoară de astăzi și până vineri, 24 mai 2024 la Complexul ROMAERO Băneasa, reprezintă o oportunitate importantă pentru ANCOM de a împărtăși experiența sa în domeniul comunicațiilor și de a consolida parteneriatele cu alte instituții și companii din industria apărării și aeronauticii.

Echipamentele de monitorizare ale ANCOM

ANCOMmonitorizează și controlează utilizarea resurselor de spectru prin intermediul unui sistem de monitorizare alcătuit din stații fixe și mobile de monitorizare, sisteme de goniometrie și geolocalizare, precum și cu ajutorulautospecialelordotate cu echipamente specifice pentru verificarea calităţii şi acoperirii cu servicii de comunicații. Autoritatea expune în cadrul Black Sea Defense and Aerospace (BSDA) echipamente din Sistemul Național de Monitorizare a Spectrului (SNMS) din dotarea instituției.

Instrumentele ANCOM

În același timp, reprezentanții Autorității vor oferi vizitatorilor informații complete despre instrumentele de informare dedicate utilizatorilor de comunicații electronice din România: www.monitor-emf.ro și www.aisemnal.ro.

ANCOM monitorizează permanent intensitatea câmpului electromagnetic generat de emițătoarele utilizate pentru furnizarea serviciilor radio-TV şi de telefonie mobilă (inclusiv 2G, 3G, 4G, 5G) sau de către alte stații de radiocomunicații prin intermediul celor 200 de senzori ficși care funcționează permanent și care sunt amplasați în București și înpeste 140 de localități din țară. În același timp, Autoritatea realizează măsurători ale intensității câmpului electromagneticși cu echipamentele mobile aflate în dotarea instituției.

Rezultatele tuturor măsurătorilor sunt publice pewww.monitor-emf.roși orice persoană interesată sau îngrijorată poate avea acces la informații cu privire la nivelurile de câmp electromagnetic înregistrate în România prin intermediul unei surse unice și permanent actualizate, putând analiza inclusiv variațiile în timp ale acestora.

Harta națională de acoperire cu servicii de voce mobilă – www.aisemnal.ro este platforma informatică cu ajutorul căreia utilizatorii pot afla exact care este gradul de acoperire, dar și nivelul de semnal 2G, 3G și 4G pentru fiecare dintre operatorii mobili activi pe piața din România.

www.aisemnal.ro cuprinde informațiile obținute în urma derulării de către ANCOM a unor campanii de măsurare a gradului de acoperire cu semnal de voce mobilă, derulate începând cu 2019. Astfel, utilizatorii pot vedea evoluția gradului de acoperire cu semnal de voce mobilă în perioada 2019 - 2022, având totodată posibilitatea de a consulta acoperirea cumulată cu semnal pentru serviciul de voce la nivel național.

Harta cuprinde și localitățile în care este posibil ca utilizatorii să intre în roaming involuntar, fiind identificate și reprezentate punctele cu risc potențial de intrare în roaming involuntar din localitățile aflate la o distanța de cel mult 15 km de granițele țării.

Recent, ANCOM a demarat o campanie de măsurare a gradului de acoperire cu semnal mobil în România, verificarea zonelor cu risc de roaming involuntar și a calității serviciilor de date în unele orașe.

BSDA 2024

Black Sea Defense and Aerospace (BSDA)are loc o dată la doi ani începând cu anul 2007 și este unul dintre cele mai mari evenimente din domeniul industriei de apărare la nivel mondial.

Cea de-a 9-a ediție a evenimentului, care are loc în perioada 22 – 24 mai 2024 la Complexul ROMAERO Băneasa, este organizată de TNT Production România cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Economiei – ANCEX, Serviciul Român de Informații, Serviciul de Telecomunicații Speciale, ANCOM și al Ambasadei SUA la București, fiind acreditată de către Departamentul pentru Apărare al SUA.

La eveniment vor participa peste 400 de firme din România și din întreaga lume, prezentând celor interesați echipamente și autovehicule utilizate în scopul apărării terestre, aeriene și maritime, precum şi un număr însemnat de vizitatori specialişti de pe tot mapamondul.Totodată, vor fi prezentate echipamente și servicii conexe industriei de apărare.

 

 

 

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii(ANCOM) este instituția care promovează interesele utilizatorilor de servicii prin promovarea concurenței și inovației pe piețele comunicațiilor electronice și serviciilor poștale, administrarea pro-competitivă a resurselor limitate (spectru radio, resurse de numerotație și resurse tehnice asociate), încurajarea investițiilor eficiente în rețele și infrastructuri și promovarea conectivității ultrarapide. Pentru mai multe detalii despre activitatea ANCOM vizitati www.ancom.ro,www.portabilitate.rosi www.veritel.ro. Pentru a testa si monitoriza calitatea serviciului de internet, accesati www.netograf.ro. Pentru a consulta acoperirea cu servicii de voce mobilă a localităților, drumurilor naționale și județene din România, accesați www.aisemnal.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu