Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



duminică, 13 noiembrie 2022

Contravenții și infracțiuni la regimul circulației în luna octombrie în zona de competență a ITPF Timișoara

De la începutul lunii octombrie 2022 și până în prezent, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara audescoperit mai multe fapte de natură contravențională sau infracțională la regimul circulației,înregistrateînzona de competenţă a InspectoratuluiTeritorial al Poliției de FrontierăTimișoara.

În acest sens, au fost depistate un număr de 22 de contravenții la regimul circulației în Punctele de Trecere a Frontierei din zona de competență astfel:

·        un număr de 9 cetățeni români au fost sancționați contravențional pentru că au avut inspecția tehnică periodică expirată pentru mijloacele de transport pe care le conduceau;

·        un număr de 13 cetățeni din Serbia, România și Italia au fost sancționați contravențional  pentru că au avut permisul de conducere expirat.

În perioada menționată, poliţiştii frontieră au constatat 17 infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.Obiectul acestor fapte  a  fost conducerea unui vehicul fără permis de conducere;conducerea pe drumurile publice a unui autoturism sau tractarea unei remorci ale cărei plăcuțe cu numărul de înregistrare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are dreptul de circulație în România; conducerea unui vehicul având dreptul de conducere suspendat; fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals (permise de conducere false); și infracțiunea de tăinuire (mijloace de transport căutate pentru confiscare în alte țări).În toate cazurile au fost întocmite dosare penale.

De asemenea, în urma activităţii desfăşurate,poliţistii de frontieră au depistat patru autovehicule aflate în atenţia autorităţilor din statele Uniunii Europene.

Exemple.

·                    La data de 04.10.2022,  la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, județul Timiș,s-a prezentat pentru a intra în țară un cetățean român, la volanul unui autoturism marca Chevrolet, prezentând la controlul de frontieră un permis de conducere care purta însemnele autorităților din Spania. Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că documentul prezentat la control nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals și totodată faptul că persoana în cauză nu posedă un permis de conducere.

Lucrătorii noştri au demarat cercetările cu privire la săvârșirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și uz de fals.

·                    În data de 16.10.2022, la Punctul de Trecere a Frontierei Porțile de Fier I, județul Mehedinți, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un cetăţean american, la volanul unui autoturism înmatriculat în România, prezentând la controlul de frontieră un permis de conducere american. Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că cetățeanul în cauză nu posedă un permis de conducere internațional care să-i confere dreptul de a șofa autovehicule în România.

Lucrătorii noştri au demarat cercetările cu privire la săvârșirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

·                    Tot în data 16.10.2022, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, județul Timiș, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un cetăţean român, la volanul unui autoturism înmatriculat în Marea Britanie, prezentând la controlul de frontieră un permis de conducere românesc.Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că cetățeanul în cauză are dreptul de a conducere autohevicule suspendat.

Lucrătorii noştri au demarat cercetările cu privire la săvârșirea infracţiunii de conducerea unui vehicul având dreptul de conducere suspendat.

·                    În data de 18.10.2022, la Punctul de Trecere a Frontierei Jimbolia, județul Timiș, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un cetăţean canadian, la volanul unui autoturism înmatriculat în Serbia, prezentând la controlul de frontieră un permis de conducere eliberat de autoritățile din Canada. Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că cetățeanul în cauză nu posedă un permis de conducere internațional care să-i confere dreptul de a șofa autovehicule în România.

Lucrătorii noştri au demarat cercetările cu privire la săvârșirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

·                    Tot în data de 18.10.2022, la Punctul de Trecere a Frontierei Jimbolia, județul Timiș, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un cetăţean chinez, la volanul unui autoturism înmatriculat în Serbia, prezentând la controlul de frontieră un permis de conducere care purta însemnele autorităților din China. Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că documentul prezentat la control nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals și totodată faptul că persoana în cauză nu posedă un permis de conducere.

Lucrătorii noştri au demarat cercetările cu privire la săvârșirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și uz de fals.

·                    În data de 21.10.2022, în Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, judeţul Timiș, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pe sensul de ieșire din ţară, uncetăţean român, la volanul unui autoturism marca Ford Ka, înmatriculat în Italia.

În urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Italia în anul 2022. Autovehiculul a fost indisponibilizat la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, în continuare fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire.

·                    În data 24.10.2022, o patrulă mixtă formată din politist de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Jimbolia și un polițist din cadrul Secției de Poliție Checea, au oprit pentru verificări în trafic pe comunicația DN 59 A, un cetățean român, la volanul unui autoturism înmatriculat în România, prezentând la controlul de frontieră un permis de conducere românesc. Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că cetățeanul în cauză are dreptul de a conducere autohevicule suspendat.

Lucrătorii noştri au demarat cercetările cu privire la săvârșirea infracţiunii de conducerea unui vehicul având dreptul de conducere suspendat.

·                    În data de 26.10.2022, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, județul Timiș, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un cetăţean apatrid, la volanul unui autoturism înmatriculat în Germania, prezentând la controlul de frontieră un permis de conducere care purta însemnele autorităților din Polonia. Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că documentul prezentat la control nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals și totodată faptul că persoana în cauză nu posedă un permis de conducere.

Lucrătorii noştri au demarat cercetările cu privire la săvârșirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și uz de fals.

·                    În data de 27.10.2022, în Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, judeţul Timiș, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pe sensul de ieșire din ţară, uncetăţean român, la volanul unui autoturism marca Seat Ateca, înmatriculat în Spania.

În urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Spania în luna septembrie 2022. Autovehicululîn valoare de aproximativ 110000 lei)  a fost indisponibilizat la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, în continuare fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire.

·                    În data de 28.10.2022, la Punctul de Trecere a Jimbolia, județul Timiș, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un cetăţean american, la volanul unui autoturism înmatriculat în Bulgaria, prezentând la controlul de frontieră un permis de conducere american. Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că cetățeanul în cauză nu posedă un permis de conducere internațional care să-i confere dreptul de a șofa autovehicule în România.

Lucrătorii noştri au demarat cercetările cu privire la săvârșirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

·                    În data de 29.10.2022, la Punctul de Trecere a Frontierei Foeni, județul Timiș, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un cetăţean sârb, la volanul unui autoturism înmatriculat în Serbia, prezentând la controlul de frontieră un permis de conducere care purta însemnele autorităților din Serbia. Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că documentul prezentat la control nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals și totodată faptul că persoana în cauză nu posedă un permis de conducere.

Lucrătorii noştri au demarat cercetările cu privire la săvârșirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și uz de fals.

·                    În data de 30.10.2022, la Punctul de Trecere Porțile de Fier I, județul Mehedinți, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un cetăţean bulgar, la volanul unui autoturism înmatriculat în Germania.  Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că autovehiculul este înmatriculat provizoriu în Germania, având aplicate plăcuțele de înmatriculare galbene cu o valabilitate de o lună.

Lucrătorii noştri au demarat cercetările cu privire la săvârșirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autoturism sau tractarea unei remorci ale cărei plăcuțe cu numărul de înregistrare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are dreptul de circulație în România.

·                    În data de 31.10.2022, în Punctul de Trecere a Frontierei Moravița, judeţul Timiș, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pe sensul de intrare în ţară, o persoană din Serbia, la volanul unui autoturism marca Volkswagen,înmatriculat în Serbia.În cadrul verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Croația, în anul 2018.

Drept urmare, autovehiculul (în valoare de aproximativ 5000 lei) a fost indisponibilizat de către colegii noştri, în continuare fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire.

·                 În data de 01.11.2022, la Punctul de Trecere a Frontierei Jimbolia, județul Timiș, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un cetăţean sârb, la volanul unui autoturism înmatriculat în Serbia, prezentând la controlul de frontieră un permis de conducere care purta însemnele autorităților din Serbia. Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că documentul prezentat la control nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals.

Lucrătorii noştri au demarat cercetările cu privire la săvârșirea infracţiunii de uz de fals.

În toate cazurile la finalizare vor fi luate măsurile legale ce se impun.

        Totodată dorim să amintim faptul că persoanele, cetățeni din statele care nu au semnat ConvențiaInternațională privind circulația rutieră, încheiată la Viena în 1968, trebuie să posede un permis de conducere internațional pentru a putea circula pe teritoriul României. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu