Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



marți, 30 iunie 2015

Foarte multe dosare penale



Pieton acroşat de biciclist

    În cursul zilei de 29.06.2015, poliţiştii rutieri au intervenit la un accident care a avut loc pe raza localităţii Bocşa.
     Cu ocazia cercetării la faţa locului s-a stabilit faptul că în timp ce L.S., în vârstă de 17 ani, se deplasa cu bicicleta pe trotuar, pe str. Funicularului, a acroşat un pieton care se afla în faţa unei clădiri, pe trotuar.
     În urma accidentului, pietonul a fost rănit uşor şi a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Reşiţa.
    Biciclistul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.
    În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
    
Nu a acordat prioritate

         În data de 29.06.2015, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Bocşa au fost sesizaţi cu privire la producerea unui accident rutier pe str. Timişorii din Bocşa.

            Din primele verificări, s-a stabilit faptul că C.C., în vârstă de 18 ani, în timp ce se afla la volanul unui autoturism şi dorind să iasă din curtea unei societăţi comerciale, nu a acordat prioritate unui moped care circula regulamentar din direcţia Reşiţa către Timişoara şi a intrat în coliziune cu acesta din urmă.

            Conducătorul mopedului, în vârstă de 53 ani, a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, accidentul soldându-se cu rănirea uşoară a acestuia.

            Şoferul autoturismului a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

            În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.


Percheziţii la Oraviţa, Ciclova Română şi Timişoara


În dimineaţa zilei de 28.06.2015 poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Caraş-Severin şi din cadrul Poliţiei Oraviţa au desfăşurat percheziţii domiciliare la un număr de şase locaţii de pe raza localităţilor Oraviţa, Ciclova Română şi Timişoara, într-un dosar penal privind infracţiuni de fals, uz de fals, abuz în serviciu, delapidare şi înşelăciune.

În cauză, au fost executate 4 mandate de aducere şi s-a aplicat sechestru asigurător pe mai multe imobile şi autoturisme.

Totodată, s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore împotriva a trei persoane, urmând ca aceştia să fie prezentaţi Judecătoriei Oraviţa  cu propunere de arestare preventivă.
     

Contrabandă cu ţigări


    În cursul zilei de 28.06.2015, poliţiştii rutieri au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe raza localităţii Băuţar.

    Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că pasagerul din dreapta al autovehiculului, respectiv I.Z., în vârstă de 60 ani, transporta într-un rucsac un număr de 49 de pachete de ţigări netimbrate, de origine străină.

     În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută în Legea 86/2006.
     
Accidente rutiere

         În data de 28.06.2015, poliţiştii au intervenit la două accidente rutiere soldate cu rănirea uşoară a două persoane.

            Pe raza Municipiului Reşiţa, în timp ce B.I., în vârstă de 24 ani, se deplasa cu autoturismul pe Bld. A.I.Cuza, a acroşat un pieton care se afla în faţa unui restaurant.

            În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a pietonului, acesta fiind transportat la Spitalul de Urgenţă Reşiţa.

            Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul alcooltest iar rezultatul a fost pozitiv, motiv pentru care bărbatului i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

             În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi conducerea pe drumurile publice sub influenţa alcoolului.

                   Pe DN 58 B, în timp ce C.O., în vârstă de 47 ani, se afla la volanul unui autoturism, deplasându-se din direcţia Reşiţa – Timişoara, nu a adaptat viteza într-o curbă, a pierdut controlul autovehiculului şi a părăsit partea carosabilă.

                    Accidentul s-a soldat cu rănirea uşoară a şoferului, acesta fiind transportat la Spitalul de Urgenţă Timişoara.

                    În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Motociclist accidentat

                  În data de 28.06.2015 poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Transporturi Feroviare Caransebeş au fost sesizaţi cu privire la faptul că o persoană se află accidentată pe liniile de cale ferată în zona Staţiei CFR Caranşebeş – Ţiglărie.

                Cu ocazia cercetării la faţa locului, s-a stabilit faptul că în timp ce C.A., în vârstă de 43 ani, se deplasa cu o motocicletă de teren pe liniile de cale ferată a alunecat şi s-a autoaccidentat.

                Bărbatul a fost transportat la Spitalul Municipiului Caransebeş în vederea acordării de îngrijiri medicale.

                Din verificări, s-a constatat că motocicleta nu este înmatriculată în circulaţie iar şoferul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vechicule.

                În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul neînmatriculat şi conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere.
        
Infracţiuni rutiere

                În data de 28.06.2015, cu ocazia activităţilor de control al traficului rutier desfăşurate de către poliţişti au fost fost întocmite mai multe dosare de cercetare penală.

                 Pe raza Municipiului Reşiţa, pe str. Căminelor, a fost depistat B.F., în vârstă de 44 ani, care se afla la volanul unui autoturism. În urma testării cu aparatul alcoolest, rezultatul a fost pozitiv, şoferulului fiindu-i recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice sub influenţa alcoolului.

                 Pe DN 57 a fost oprit pentru control J.I., în vârstă de 59 ani, care de deplasa cu un moped din direcţia Nicolinţ spre Răcăşdia. Din verificări, s-a stabilit faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere, fiind astfel întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice fără permis de conducere.

              Pe raza localităţii Obreja a fost oprit pentru control un autoturism la volanul căruia se afla P.D., în vârstă de 34 ani. Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest iar rezultatul a fost pozitiv, motiv pentru care s-a procedat la recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice sub influenţa alcoolului.


Mandat european de arestare pus în executare


În cursul zilei 24.06.2015 poliţiştii au depistat pe raza oraşului Oraviţa pe B.I., în vârstă de 32 ani, pe numele bărbatului existând un mandat european de arestare emis de către autorităţile străine, pentru comiterea de infracţiuni contra persoanei pe teritoriul altui stat.

Persoana în cauză a fost preluată de o escortă pentru a fi prezentată la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara.


Infracţiune rutieră


În data de 24.06.2015, cu ocazia acţiunilor executate de către poliţiştii rutieri pe raza Municipiului Caransebeş, a fost oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe strada Tudor Vladimirescu, la volanul căruia se afla un bărbat, respectiv C.D., în vârstă de 34 ani.

 Fiind efectuate verificări, s-a constatat faptul că şoferul avea dreptul de a conduce pe drumurile publice suspendat.

  În cauză a fost întocmit un dar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercoitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

Minor accidentat de autoturism


În data de 25.06.2015 poliţiştii rutieri au intervenit la un accident care a avut loc pe str. Rozelor din Oţelu Roşu, soldat cu rănirea uşoară a unui minor.

 În urma cercetării la faţa locului s-a stabilit faptul că V.M., în vârstă de 6 ani, în timp ce se afla pe str. Rozelor, a pătruns pe partea carosabilă, în fugă, şi a intrat în coliziune cu un autoturism care se deplasa regulamentar din direcţia Mihail Eminescu către str. 16 Februarie.

  Din verificări, s-a constatat faptul că la volanul autoturismului se afla S.N., în vârstă de 47 ani. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

   Minorul a fost transportat de către şoferul autoturismului la Spitalul orăşenesc Oţelu Roşu, nefiind necesară internarea.

     În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
      

Neatenţie la volan


    În cursul zilei de 25.06.2015, pe raza Municipiului Reşiţa, a avut loc un accident rutier care s-a soldat cu rănirea uşoară a unui bărbat.

     Din primele verificări, s-a stabilit faptul că în timp ce F.C., în vârstă de 29 ani, se deplasa cu un autoturism din direcţia Reşiţa către Bocşa, într-un moment de neatenţie, a intrat în coliziune cu un microbuz care se afla parcat parţial pe partea carosabilă, la volanul căruia se afla J.S., în vârstă de 40 ani.

      În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a şoferului autoturismului, acesta deplasându-se personal la Spitalul de Urgenţă Reşiţa.

     Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul alcooltest însă rezultatul a fost negativ.

     În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
·         

Fără permis de conducere

         În data de 25.06.2015, cu ocazia activităţilor desfăşurate de către poliţiştii rutieri pe DN 6 la intersecţie cu DJ 608C Petrosniţa, a fost oprit pentru control un autoturism la volanul căruia se afla P.N., în vârstă de 22 ani.

            Din verificări s-a constatat faptul că bărbatul nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

            În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

·         
Plăcuţe de înmatriculare ridicate

                  În data de 25.06.2015 poliţiştii rutieri au oprit pentru control pe M.P., în vârstă de 38 ani, care se deplasa pe raza localităţii Buchin cu un autoturism ce avea montate plăcuţe de înmatriculare cu număr provizoriu.

                 Din verificări, s-a stabilit faptul că autoturismul nu figurează înmatriculat în circulaţie, deşi numărul de înmatriculare provizoriu nu este expirat.

                 În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, totodată fiind ridicate şi plăcuţele de înmatriculare montate pe autoturism.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu