Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



duminică, 28 iunie 2015

Modul de repartizare şi de acordare a biletelor de tratament în anul 2015, pentru pensionarii şi celelalte categorii de beneficiari din judeţul Caraş-Severin


MODUL DE REPARTIZARE ŞI DE ACORDARE A BILETELOR DE TRATAMENT ÎN ANUL 2015, PENTRU PENSIONARII ŞI CELELALTE CATEGORII DE BENEFICIARI DIN JUDEŢUL CARAŞ-SEVERIN

I.       Pensionarii şi celelalte categorii de beneficiari.

Pentru pensionarii din judeţul Caraş-Severin, în conformitate cu prevederile art. 121 şi art. 122 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare, se acordă prestaţii privind tratamentul balnear pentru asiguraţi şi pensionari prin atribuirea de bilete de tratament solicitanţilor îndreptăţiţi, după cum urmează:

Conform art. 121 din lege în sistemul public de pensii, în afara pensiilor, se mai pot acorda, în condiţiile prezentei legi, prestaţii de tratament balnear, altul decât cel care, potrivit legii, se suportă de la bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate, pentru asiguraţi şi pensionari.
Potrivit art. 122 din lege „(1) Acordarea prestaţiilor privind tratamentul balnear se face prin atribuirea de bilete de tratament solicitanţilor îndreptăţiţi, în limita numărului de locuri asigurate în unităţi de tratament din proprietatea CNPP, precum şi a numărului de locuri contractate cu alte unităţi de profil şi a sumelor alocate pentru această prestaţie prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat.
(2) Asiguraţii şi pensionarii sistemului public de pensii pot beneficia de tratament balnear, în condiţiile prezentei legi, după cum urmează:
    a) gratuit - pensionarii de invaliditate, în cadrul programului de recuperare întocmit de medicul expert al asigurărilor sociale;
    b) cu suportarea de către beneficiar a unei contribuţii băneşti - asiguraţii sistemului public de pensii şi pensionarii, alţii decât cei prevăzuţi la lit. a).
(3) Durata tratamentului balnear este de 12-18 zile.
(4) Contravaloarea prestaţiilor acordate în condiţiile prevăzute la alin. (2) lit. a) şi diferenţa dintre contravaloarea prestaţiilor şi contribuţia bănească prevăzută la alin. (2) lit. b) se suportă din bugetul asigurărilor sociale de stat.
(5) Criteriile pe baza cărora se acordă bilete pentru tratament balnear, precum şi nivelul contribuţiei băneşti individuale a asiguraţilor şi a pensionarilor se aprobă anual, prin ordin comun al conducătorilor CNPP şi ai caselor de pensii sectoriale.
(6) Locurile de tratament balnear se asigură în unităţile de tratament din proprietatea CNPP şi, în completare, prin contracte încheiate, potrivit legii, cu alte unităţi de profil. La încheierea contractelor se va ţine seama de gradul de solicitare al staţiunii şi de categoria de confort oferită, precum şi de nivelul maxim al tarifelor, stabilit de CNPP şi casele de pensii sectoriale, ce poate fi suportat din bugetul asigurărilor sociale de stat.

A – Persoane care beneficiază de tratament balnear în mod gratuit:
1) Pensionarii de invaliditate beneficiază de tratament balnear gratuit în conformitate cu prevederile programului de recuperare, întocmit de către medical expert al asigurărilor sociale.
2) Potrivit art. 8 alin. (2) lit. d) din Decretul-Lege nr. 118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum şi celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri, republicată (r6), cu modificările şi completările ulterioare, “persoanele aflate în una dintre situaţiile prevăzute la art. 1 vor beneficia de următoarele drepturi: […]
    d) un bilet pe an, gratuit, pentru tratament într-o staţiune balneoclimaterică;”.
            3) Art. 5 lit. e) din Legea nr. 189/2000 privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 105/1999 pentru modificarea şi completarea Decretului-lege nr. 118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum şi celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri, republicat, cu modificările ulterioare, “persoanele prevăzute la art. 1 şi 3 vor beneficia de prevederile prezentei ordonanţe cu începere de la data de 1 a lunii următoare celei în care a fost depusa cererea şi de următoarele drepturi:
    e) un bilet pe an, gratuit, pentru tratament într-o staţiune balneoclimaterică;”.
            4) Art. 16 din Legea nr. 44/1996 privind veteranii de război, precum şi unele drepturi ale invalizilor şi văduvelor de război, republicată (r1), cu modificările şi completările ulterioare,  “Veteranii de război şi văduvele de război beneficiază şi de următoarele drepturi:
    k) bilete de tratament gratuite, în staţiunile balneoclimaterice, pe baza reglementărilor stabilite de Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Administraţiei şi Internelor, Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi de Ministerul Sănătăţii, în limita a minimum 4% din numărul total al veteranilor, văduvelor de război şi văduvelor veteranilor de război; contravaloarea biletelor asigurate de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, în limita plafonului de 3% din numărul veteranilor, văduvelor acestora şi al văduvelor de război, se suporta din fondurile bugetului asigurărilor sociale de stat şi se distribuie prin casele teritoriale de pensii, iar contravaloarea biletelor asigurate de Ministerul Sănătăţii, în limita a minimum 1% din numărul veteranilor, văduvelor acestora şi al văduvelor de război, se suporta din Fondul de asigurări sociale de sănătate şi se distribuie prin casele de asigurări de sănătate judeţene.
Din numărul total de bilete gratuite primite de asociaţiile de veterani de război, 10% vor fi repartizate văduvelor de război şi văduvelor de veterani de război, care nu s-au recăsătorit;
5) Potrivit art. 7 din Legea nr. 49/1999 privind pensiile I.O.V.R. “Pensionarii I.O.V.R. au dreptul, în mod gratuit, la asistenţa medicală în spitale şi ambulatoriu, la întreţinere şi medicamente pe timpul internării, în condiţiile legii. De asemenea, beneficiază, potrivit legii, de trimitere la tratament în staţiunile balneoclimaterice.
6) Conform art. 11 din Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap “persoanele cu handicap au dreptul la: […]
    c) un bilet gratuit de tratament balnear, în cursul unui an, pe baza programului individual de reabilitare şi integrare socială şi a recomandării medicului de familie sau a medicului specialist. […]
    (4) Numărul biletelor de tratament balnear gratuit care se acordă adulţilor cu handicap se stabileşte proporţional cu numărul potenţialilor beneficiari faţă de numărul total al biletelor de tratament balnear gratuit stabilite prin legea anuală a bugetului asigurărilor sociale de stat.
7) Persoanele care beneficiază de cure balneoclimaterice potrivit art. 22 din Legea nr. 346/2002 privind asigurarea pentru accidente de muncă şi boli profesionale, republicată, cărora li s-a stabilit de către medicul expert al asigurărilor sociale din cadrul caselor teritoriale de pensii, program individual de recuperare;
8) Asiguraţii care îşi desfăşoară activitatea în locurile de muncă prevăzute la art. 30 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 263/2010, respectiv locurile de muncă în condiţii speciale din activităţile de cercetare, exploatare sau prelucrare a materiilor prime nucleare, zonele I şi II de expunere la radiaţii, potrivit H.G. nr. 757/2008.

B – Persoanele care beneficiază de tratament balnear cu suportarea unei contribuţii individuale:
1)      Pensionarii sistemului public de pensii;
2)      Pensionarii sistemului public de pensii care au şi calitatea de asiguraţi;
3)      Asiguraţii sistemului public de pensii prevăzuţi la art. 6 din Legea nr. 263/2010, respectiv Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal;
4)      Copiii minori – beneficiari de pensie de urmaş;
5)      Părintele copilului minor beneficiar de pensie de urmaş sau, după caz, persoana care a fost numită tutore, căreia i-a fost încredinţat sau dat în plasament copilul beneficiar de pensie de urmaş, dacă această persoană îndeplineşte condiţiile prevăzute la art. 122 alin. (2) al Legii nr. 263/2010;
6)      Persoana care însoţeşte pensionarul de invaliditate gradul I şi însoţitorul persoanei cu handicap grav, dacă această persoană îndeplineşte condiţiile prevăzute la art. 122 alin. (2) al Legii nr. 263/2010;
7)      Personalul didactic şi didactic auxiliar din învăţământ;
8)      Personalul aflat în raport de serviciu sau raport de muncă cu Casa Naţională de Pensii Publice, casa teritorială de pensii sau Institutul Naţional de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă.


II.                Modul de repartizare şi de acordare a biletelor de tratament în anul 2015.

Conform art. 124 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare, modul de acordare al biletelor de tratament balnear se stabileşte prin hotărâre a Guvernului.
Pentru anul 2015, prin H.G. nr. 54/2015 s-au aprobat regulile de stabilire a numărului biletelor de tratament balnear şi modul de acordare, distribuire şi decontare a acestora.
Art. 2 din H.G. nr. 54/2015, prevede că: “În unităţile de tratament balnear, proprietate a Casei Naţionale de Pensii Publice, este asigurat pentru anul 2015 un număr maxim de 59.641 de locuri la tratament balnear, repartizate pe maximum 19 serii de trimitere.
La art. 3 din hotărâre se prevede că la numărul de locuri prevăzut la art. 2 se adaugă, până la nivelul sumelor prevăzute cu această destinaţie în bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2015, numărul de locuri la tratament balnear contractat cu alţi operatori economici interesaţi, număr care se va stabili după atribuirea contractelor, în funcţie de preţurile ofertate pe bilet.
În perioada anului calendaristic, persoana îndreptăţită poate beneficia de un singur bilet de tratament.
Potrivit art. 6 din hotărâre, au beneficiat de tratament balnear, persoanele care au avut calitatea de:
a) pensionar al sistemului public de pensii;
b) asigurat al sistemului public de pensii;
c) beneficiar al prevederilor unor legi speciale, care reglementează dreptul la bilete de tratament balnear.
            Conform art. 4 din hotărâre, numărul biletelor de tratament balnear care s-a acordat gratuit categoriilor de persoane beneficiare ale prevederilor unor legi speciale, cu caracter reparatoriu, s-a stabilit prin aplicarea unei cote de maximum 15% din totalul numărului de bilete, rezultat în conformitate cu prevederile art. 2 şi 3 din hotărâre.
Repartizarea biletelor de tratament balnear pentru anul 2015 s-a făcut de către Casa Naţională de Pensii Publice, denumită în continuare CNPP, prin casele teritoriale de pensii, potrivit înscrisului anexat.
CNPP stabileşte numărul de locuri de tratament balnear ce poate fi pus la dispoziţia beneficiarilor, în limita fondurilor aprobate prin Legea bugetului asigurărilor sociale de stat şi repartizează numărul de locuri de tratament balnear în anul curent, caselor teritoriale de pensii, proporţional cu numărul total al beneficiarilor, transmite caselor teritoriale de pensii repartiţia locurilor în vederea eliberării biletelor către beneficiari.

            Prin Ordinul comun al conducătorilor CNPP şi ai caselor de pensii sectoriale ale MApN, MAI şi SRI, înregistrat sub nr. 62/09.02.2015, nr. A346/09.02.2015, nr. 597623/09.02.2015 şi nr. 1337436/09.02.2015, s-au stabilit şi aprobat criteriile de acordare a biletelor de tratament balnear prin sistemul organizat şi administrat de Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.
            Potrivit pct. III din ordinul comun, casele teritoriale de pensii au ca atribuţii: înregistrarea cererilor de acordare a biletelor de tratament, verificarea, analizarea şi repartizarea acestora direct în/prin aplicaţia informatică SPA, analizarea şi vizarea solicitărilor din partea persoanelor care beneficiază de cure balneoclimaterice, potrivit art. 22 din Legea nr. 346/2002, republicată, conform programului individual de recuperare stabilit de medicul asiguratorului, afişarea la sediul instituţiei şi pe pagina de internet a acesteia a listelor cu cererile aprobate, comunicarea cu beneficiarii a datei la care au fost programaţi în vederea ridicării biletului, comunicarea cu CNPP a numărului de bilete de tratament balnear nevalorificate, eliberează adeverinţe pentru asiguraţii pe bază de contract de asigurare socială sau pe bază de declaraţie privind venitul asigurat etc.
            Criteriile în baza cărora se acordă biletele pentru tratament balnear, cu suportarea unei contribuţii sau în mod gratuit, cuprind următoarele elemente:
A.    Criterii generale;
B.     Criterii specifice;
C.     Modalitatea de întocmire a ordinii de ierarhizare a cererilor prin care se solicită bilete de tratament balnear, în funcţie de criteriile specifice, în limita repartiţiei, pe serii, staţiuni sau unităţi de cazare;
D.    Categoriile de persoane care pot beneficia de tratament balnear, precum şi documentele care dovedesc îndeplinirea criteriilor de acordare;
E.     Modul de stabilire a contribuţiei individuale pentru persoanele care beneficiază de tratament balnear cu suportarea unei contribuţii;
F.      Alte reglementări.
În anexa nr. 2 la ordinul comun se află lista staţiunilor de interes naţional şi local, iar în anexa nr. 3 se află formularul cererii pentru solicitarea biletului de tratament.
            Facem precizarea că, potrivit contractului de prestări servicii nr. B17/IC/10.02.2015, încheiat între Societatea de Tratament Balnear şi Recuperare a Capacităţii de Muncă “T.B.R.C.M.” – S.A. (unitate de tratament din proprietatea C.N.P.P. constituită în baza H.G. nr. 1469/2002) şi Casa Naţională de Pensii Publice (C.N.P.P.), având ca obiect asigurarea serviciilor de tratament balnear, cazare şi masă pentru beneficiarii biletelor de tratament balnear eliberate de C.N.P.P. în anul 2015, prin casele judeţene de pensii, prima zi de intrare a seriei I fiind data de 16 februarie 2015, iar ultima serie se încheie la data de 17 decembrie 2015.
            Societatea de Tratament Balnear şi Recuperare a Capacităţii de Muncă “T.B.R.C.M.” – S.A. deţine complexe balneare în 13 judeţe, după cum urmează:
01)  Sucursala Amara, Hotel Ialomiţa, judeţ Ialomiţa;
02)   Sucursala Bala, Hotel Ceres, judeţ Mehedinţi;
03)   Sucursala Bizuşa, Hotel Ceres, judeţ Sălaj;
04)   Sucursala Buziaş,  Hotel Silvana, judeţ Timiş;
05)   Sucursala Covasna, Hotel Dacia, judeţ Covasna;
06)   Sucursala Geoagiu Băi, Hotel Ceres, judeţ Hunedoara;
07)   Sucursala Lacu Sărat, Hotel Perla, judeţ Brăila;
08)   Sucursala 1 Mai, Hotel Ceres, judeţ Bihor;
09)   Sucursala Moneasa, Hotel Codru Moma, judeţ Arad;
10)   Sucursala Nicolina, Hotel Nicolina, judeţ Iaşi;
11)   Sucursala Olăneşti, Hotel Livadia, judeţ Vâlcea;
12)   Sucursala Pucioasa, Hotel Ceres, judeţ Dâmboviţa;
13)   Sucursala Sărata Monteoru, Hotel Ceres, judeţ Buzău.

La nivelul CASEI JUDEŢENE DE PENSII CARAŞ-SEVERIN, denumită în continuare CJP, au fost repartizate pentru anul 2015 un număr total de 2329 bilete de tratament, care au fost împărţite după cum urmează:
1) pentru tratamentul cardio-vascular, repartizarea s-a făcut pe următoarele staţiuni:
- Buziaş, hotel Parc***  – 519 bilete;
- Buziaş, hotel Silvana** – 490 bilete;
- Covasna, hotel Covasna*** – 24 bilete;
- Covasna, hotel Dacia** – 6 bilete;
- Covasna, hotel Cerbul*** – 16 bilete;
- Covasna, hotel Montana*** – 12 bilete;
- Vatra Dornei, hotel Călimani*** – 6 bilete;
- Vatra Dornei, hotel Codrin** – 24 bilete;
Total cardio-vascular: 1097.
2) pentru tratamentul digestiv, repartizarea s-a făcut pe următoarele staţiuni:
- Căciulata, hotel Cozia*** – 24 bilete;
- Căciulata, hotel Oltul*** – 24 bilete.
- Călimăneşti, hotel Central*** – 17 bilete;
- Olăneşti, hotel Parâng** –12 bilete;
- Olăneşti, hotel Livadia*** – 8 bilete;
- Olăneşti, hotel Livadia** – 29 bilete;
- Olăneşti, hotel Olăneşti*** – 15 bilete;
- Sângeorz, hotel Someşul*** – 2 bilete;
Total digestiv: 131.
1)      pentru tratamentul ginecologie-reumatologie, repartizarea s-a făcut pe următoarele staţiuni:
- Sovata, hotel Aluniş*** – 13 bilete;
- Sovata, hotel Hefaistos** – 2 bilete;
Total ginecologie-reumatologie: 15.
5) pentru tratamentul reuma.-căi respiratorii, repartizarea s-a făcut pe următoarele staţiuni:
            - Govora, hotel Oltenia** – 20 bilete;
            - Govora, hotel Parc** – 43 bilete;
            - Slănic Prahova, hotel Slănic** – 4 bilete;
            - Târgu Ocna, hotel Măgura** – 14 bilete;
            Total reuma.-căi respiratorii: 81.
6)      pentru tratamentul reuma.-digestiv, repartizarea s-a făcut pe următoarele staţiuni:
- Căciulata, hotel Traian** – 27 bilete;
Total reuma.-digestiv. 27.
7)      pentru tratamentul reumatismal, repartizarea s-a făcut pe următoarele staţiuni:
- 1 Mai, hotel Ceres*** – 16 bilete;
- Amara, hotel Parc*** – 24 bilete;
- Bala, hotel Ceres** – 34 bilete;
- Calacea, Vile*** – 27 bilete;
- Eforie Nord, hotel Petrolul*** – 14 bilete;
- Eforie Nord, hotel Amalia**** – 2 bilete;
- Felix, hotel Muncel*** – 9 bilete;
- Felix, hotel Mureş** – 38 bilete;
- Felix, hotel Padiş** – 82 bilete;
- Felix, hotel Poieniţa*** – 43 bilete;
- Geoagiu, hotel Ceres** – 54 bilete;
- Geoagiu, hotel Vacanţa*** – 302 bilete;
- Herculane, hotel Diana*** – 71 bilete;
- Herculane, hotel Dacia*** – 106 bilete;
- Herculane, hotel Domogled*** – 33 bilete;
- Lacu Sărat, hotel Flora** – 24 bilete;
- Moneasa, hotel Codru Moma** – 12 bilete;
- Neptun, hotel Doina*** – 36 bilete;
- Techirghiol, hotel Sf. Maria** – 2 bilete.
            Total reumatismal: 929.
8)      pentru tratamentul reumatismal-ginecologie, repartizarea s-a făcut pe următoarele staţiuni:
- Amara, hotel Lebăda** – 6 bilete;
- Eforie Nord, hotel Brad, Bran, Bega**** – 16 bilete,
- Saturn, hotel Siret*** – 2 bilete;
- Saturn, hotel Cerna*** – 1 bilet;
- Saturn, hotel Hora*** – 22 bilete;
- Saturn, hotel Sirena*** – 2 bilete;
Total reumatismal ginecologie: 49.

Total judeţul Caraş-Severin: 2329 bilete de tratament.
            Sub aspect metodologic procedural, CJP înregistrează cererile de acordare a biletelor de tratament direct în aplicaţia informatică SPA, aplicaţie care s-a utilizat şi pentru actualizarea eventualelor modificări care au apărut la eliberarea biletelor (ex. categoria beneficiarului), precum şi la repartizarea biletelor de tratament balnear către beneficiari.
Cererile se completează numai pe formularul aprobat, urmând a se depune la sediul CJP din Municipiul Reşiţa, str. Traian Lalescu nr. 27, jud. Caraş-Severin, fie personal, fie prin poştă, fax, e-mail, cu cel puţin 30 de zile anterioare primei luni din perioada pentru care se solicită biletul, prin cerere solicitantul putând opta pentru cel mult trei staţiuni. Biletele nevândute pot fi valorificate până în momentul începerii sejurului.  
Durata sejurului unui bilet de tratament este de 16 zile, iar a tratamentului balnear este de 12 zile.
            Biletele de tratament balnear se acordă în conformitate cu ordinea de ierarhizare a cererilor, în limita locurilor repartizate pe serii, staţiuni şi unităţi de cazare, în funcţie de stabilirea unui punctaj, ţinându-se cont de următoarele criterii specifice:
1)      dacă a beneficiat de bilet de tratament balnear în ultimii 2 ani;
2)      categoria de pensie a beneficiarului;
3)      cuantumul total brut al drepturilor de pensie.
            Biletul repartizat poate fi eliberat următorului solicitant în funcţie de punctajul obţinut şi de opţiunea acestuia, sau altui solicitant fără punctaj, biletul fiind considerat disponibil, cu 7 zile înainte de începerea seriei.
            Cu cel puţin 5 zile înainte de plecarea în staţiune, numărul de bilete de tratament balnear nevalorificate, pe serii şi staţiuni, precum şi solicitările de suplimentări, se comunică CNPP de către CJP.
            Facem precizarea că atât actele normative în domeniul biletelor de tratament balnear, cât şi Ordinul comun al conducătorilor CNPP şi ai caselor de pensii sectoriale, înregistrat sub nr. 62/09.02.2015, nr. A346/09.02.2015, nr. 597623/09.02.2015 şi nr. 1337436/09.02.2015, prin care   s-au stabilit criteriile de acordare a biletelor de tratament balnear, au fost publicate pe site-ul Casei Judeţene de Pensii Caraş-Severin, www.cjpcaras.ro şi www.cnpp.ro.

             

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu