Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



sâmbătă, 14 martie 2015

Ședinţa ordinară a Consiliului Local al comunei LUPAC pentru data de 16 martie 2015

 ROMÂNIA
JUDEŢUL  CARAŞ-SEVERIN
COMUNA  LUPAC
PRIMAR

D   I   S   P   O   Z   I   Ţ   I  E

Cu privire la convocarea şedinţei  ordinare de
consiliul local al comunei Lupac pentru data  de  16.03.2015

Primarul comunei Lupac din judeţul Caraş-Severin,
În temeiul art. 39 alin.1, si art. 68  ,ambele din Legea nr.215 din 2001, privind administraţia publică locală, republicată , cu modificările şi completările ulterioare

D    I      S      P      U       N       E :

         ART.1.  Se convoacă şedinţa _ordinară _ a Consiliului Local al comunei LUPAC pentru data de  16 martie  2015  ora 09,00 în  sala de şedinţe a acestei primării , care va avea urmatoarea ORDINE  DE ZI :



         1. Proiect de hotărâre privind  aprobarea procesului-verbal al şedinţei anterioare.

         2. Proiect de hotărâre privind aprobarea susţinerii din bugetul local pe parcursul anului 2015 a echipei de fotbal AS F.C. Voinţa Lupac cu suma de 66.000 lei şi a echipei  Croaţia Clocotici cu suma de 4000 lei.(comisia 2)

         3. Proiect de hotărâre privind  alocarea  din bugetul local al comunei Lupac a sumei de 40000 lei pentru parohia Lupac şi a sumei de 40000 lei pentru parohia din Clocotici(comisia 1)


         4. Proiect de hotărâre privind  aprobarea prelungirii perioadei de utilizarea a creditului în valoare de 906.500 lei contractat de CEC BANK  (comisia 1)

         5. Proiect de hotărâre privind rectificare bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2015 (comisia 1)

         6.   Diverse

            PRIMAR,                                               Avizat :
    VLASICI  MARIAN                                 SECRETAR,
                                                                  Moteca Alin-Dorin

           
            România
Judeţul Caraş-Severin
       Comuna Lupac
           PRIMAR

ORDINEA DE ZI
ŞEDINŢA ORDINARĂ 16.03.2015
                             
     Având în vedere Dispoziţia Primarului comunei Lupac nr.37/11.03.2015 privind convocarea şedinţei ordinare a consiliului local al comunei Lupac, precum şi prevederile art.39 alin.1 si art. 68 , ambele din Legea nr. 215 din 2001 privind administraţia publică locală  republicată , cu modificarile si completarile ulterioare, vă aducem la cunostiinţă că în data de 16 martie 2015 la orele 09.00 în sala de şedinţe a acestei primării va avea loc şedinţa ordinară  de lucru a Consiliului nostru local  cu urmatoarea ordine de zi :

         1. Proiect de hotărâre privind  aprobarea procesului-verbal al şedinţei anterioare.

         2. Proiect de hotărâre privind aprobarea susţinerii din bugetul local pe parcursul anului 2015 a echipei de fotbal AS F.C. Voinţa Lupac cu suma de 66.000 lei şi a echipei  Croaţia Clocotici cu suma de 4000 lei.(comisia 1)

         3. Proiect de hotărâre privind  alocarea  din bugetul local al comunei Lupac a sumei de 40000 lei pentru parohia Lupac şi a sumei de 40000 lei pentru parohia din Clocotici(comisia 1)

         4. Proiect de hotărâre privind  aprobarea prelungirii perioadei de utilizarea a creditului în valoare de 906.500 lei contractat de CEC BANK  (comisia 1)

         5. Proiect de hotărâre privind rectificare bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2015 (comisia 1)
         6.   Diverse

PRIMAR,
VLASICI  MARIAN










            Romania
Judetul Caras-Severin
       Comuna Lupac


PROCES-VERBAL

         Încheiat azi 12.03.2015 cu ocazia afişării la avizierul  Primăriei comunei Lupac a ordinii de zi pentru şedinţa ordinara de consiliu local care va avea loc în data de 16 martie 2015 la sediul  primăriei comunei Lupac.

SECRETAR,
Moteca Alin Dorin



 ROMÂNIA                                                                                                  PROIECT
JUDEŢUL CARAŞ-SEVERIN
      COMUNA LUPAC
    CONSILIUL LOCAL

H O T Ă R Â R E
Nr._______/_________2015
cu privire la aprobarea procesului-verbal
din data de 13 februarie 2015

         Consiliul Local al comunei Lupac, judeţul Caraş-Severin, întrunit în şedinţa ordinară de lucru din data de ___________
         Luând în considerare faptul că în conformitate cu prevederile legale, secretarul acestei primării a pus la dispoziţia consilierilor procesul-verbal al şedinţei ordinare din data de 13 februarie 2015 putând ca acesta să fie pus în discuţie şi aprobat în conformitate cu prevederile Legii nr.215/2001 privind administraţia publică locală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
         În temeiul art.36 alin.2) şi art.45 din legea nr.215/2001 privind administraţia publică locală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

H O T Ă R Ă Ş T E:

         Art.1 – Se aprobă procesul-verbal al şedinţei ordinare din data de 13 februarie 2015 cu/ (fără) modificări faţă de forma în care acesta a fost redactat_________________________
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________.

         Art.2 – Prezenta hotărâre se comunică:
-           Primarului comunei Lupac.
-           Secretarului comunei Lupac.
-           Instituţiei Prefectului judeţului Caraş-Severin.


            PRIMAR,                                                 Avizat:
        Vlasici Marian                                           SECRETAR,
                                                                     Moteca Alin-Dorin

             ROMÂNIA                                                                            PROIECT                                                                                                                                                             
JUDEŢUL CARAŞ-SEVERIN
      COMUNA LUPAC
    CONSILIUL LOCAL

H O T Ă R Â R E
Nr._______/_________2015
privind aprobarea susţinerii din bugetul local pe parcursul anului 2015
a echipei de fotbal AS F.C. Voinţa Lupac cu suma de 66.000 lei şi a
echipei  Croaţia Clocotici cu suma de 4000 lei.

         Consiliul Local al comunei Lupac, întrunit în şedinţa sa ordinară de lucru din data___________
         Având în vedere expunerea de motive a primarului comunei Lupac cu privire la aprobarea susţinerii din bugetul local pe parcursul anului 2015 a echipei de fotbal AS F.C.  Voinţa Lupac şi Croaţia Cl0cotici ;
         Văzând HCL nr.11/13.02.2015 privind adoptarea bugetului local al comunei Lupac şi a estimărilor 2016-2018 ;
         Ţinând cont de prevederile Legii nr.273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare;
         În temeiul art.45 alin.(1), alin.(2) lit.a) şi art.115 alin.(1) lit.b) şi alin.(3) din Legea nr. 215/2001 privind administraţia publică locală ,republicată cu modificările şi completările ulterioare.

H O T Ă R Ă Ş T E:

         Art.1. – Se aprobă susţinerea din bugetul local pe parcursul anului 2015 a echipei de fotbal AS F.C. Voinţa Lupac cu suma de 66 000 lei şi a echipei Croaţia Clocotici cu suma de 4000 lei ;
         Art.2 – Cu ducerea la îndeplinire a prezentei hotărâri se încredinţează Primarul comunei Lupac şi compartimentul financiar-contabil din cadrul acestei primării
         Art.3- Prezenta hotărâre intră în vigoare în conformitate cu prevederile Legii nr.215/2001 privind administraţia publică locală, republicată cu modificările şi completările ulterioare.
         Art.4 - Prezenta hotărâre se comunică:
                    - Instituţiei Prefectului Judeţului Caraş-Severin
                    - Primarului comunei Lupac
                    - Compartimentului financiar-contabil din cadrul Primăriei comunei Lupac.


          PRIMAR,                                                    Avizat:
      Vlasici Marian                                              SECRETAR,
                                                                       Moteca Alin-Dorin
              ROMÂNIA
JUDEŢUL CARAŞ-SEVERIN
        COMUNA LUPAC
               PRIMAR

Expunere de motive
Cu privire la aprobarea susţinerii din bugetul local pe parcursul anului 2015 a echipei de fotbal AS F.C. Voinţa Lupac cu suma de 66.000 lei şi a echipei  Croaţia Clocotici cu suma de 4000 lei.

Domnilor consilieri, invitati, participanti

         În calitatea mea de primar şi implicit de ordonator principal de credite, ca şi în anii precedenţi am hotărât şi în acest an susţinerea din cadrul bugetului local a acestei echipe de fotbal, precum şi a ecipei de fotbal Croaţia Clocitici care va active din toamnă în divizia “Onoare”. Am hotărât acest lucru deoarece nu există multe mijloace de petrecere a timpului liber iar sportul reprezintă o activitate importantă pentru locuitorii acestei comunităţi precum şi un mijloc de petrecere a timpului liber. Ca şi în anii precedenţi în care am susţinut echipa de fotbal Voinţa Lupac o vom face şi în cursul acestui iar din toamnă şi echipa de fotbal Croaţia Clocotici.
         Ţin deasemenea să precizez că sumele ce vor fi alocate în cursul anului 2015 acestei echipe au fost cuprinse în HCL nr.11/13.02.2015 privind bugetul local al comuei LUpac
         Ca atare, vă rog să analizaţi cele menţionate mai sus şi să deliberaţi în consecinţă.

Vă mulţumesc

PRIMAR
VLASICI MARIAN


                        ROMÂNIA
             JUDEŢUL CARAŞ-SEVERIN
CONSILIUL LOCAL AL COMUNEI LUPAC
        Comisia de specialitate nr. 2

         Comisia de specialitate nr.2, de pe lângă consiliul local al comunei Lupac luând în discuţie întreaga documentaţie cu privire la proiectul de hotărâre privind aprobarea susţinerii din bugetul local pe parcursul anului 2015 a echipei de fotbal AS F.C. Voinţa Lupac cu suma de 66.000 lei şi a echipei  Croaţia Clocotici cu suma de 4000 lei a analizat şi discutat în amănunţite problematica mai sus amintită şi în consecinţă dă aviz_________________________proiectului de hotărâre.


 Membrii comisie:
 Lucacela Marian________
Chicheş Petre__________
Şera Gheorghe_________


             ROMÂNIA                                                                       Proiect
JUDEŢUL CARAŞ-SEVERIN
      COMUNA LUPAC
    CONSILIUL LOCAL

H O T Ă R Â R E
Nr._______/_________2015
privind alocarea  din bugetul local al comunei Lupac a sumei de 40000 lei pentru
parohia Lupac şi a sumei de 40000 lei pentru parohia din Clocotici

         Consiliul Local al comunei Lupac întrunit în sedinţa ordinară din data de______________.
         Având în vedere expunere de motive a primarului comunei Lupac cu privire la alocarea din bugetul local al comunei Lupac a sumei de 40000 lei pentru parohia Lupac şi a sumei de 40000 lei pentru parohia din Clocotici;
          Văzând referatul compartimentului contabilitate al acestei primării care asigură că avem sumele necesare prevăzuter în bugetul local pentru lucrările de la parohii;
         Ţinând seama de Hotărârea Consiliului Local al comunei Lupac nr.11/13.02.2015 privind adoptarea bugetului local al al comunei Lupac şi a estimărilor 2016-2018.
         În temeiul art.36 alin.1), art.45 alin.1), art.49 şi art.115 din Legea nr.215/2001 privind administraţia publică locală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

H O T Ă R Ă Ş T E:

         Art.1 – Se aprobă alocarea din bugetul local al comunei Lupac a sumei de 40000 lei pentru parohia Lupac şi a sumei de 40000 lei pentru parohia din Clocotici;
         Art.2 – Cu ducerea la îndeplinire a prezentei hotărâri se încredinţează Compartimentul Financiar-Contabil;
         Art.3 – Prezenta hotărâre intră în vigoare în conformitate cu prevederile Legii nr.215/2001 privind administraţia publică locală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
         Art.4 – Prezenta hotărâre se comunică:
-           Primarului comunei Lupac;
-           Compartimentului contabilitate al Primăriei comunei Lupac;
-           Instituţiei Prefectului judeţului Caraş-Severin;

      PRIMAR,                                             Avizat:
Vlasici Marian                                          SECRETAR,
                                                              Moteca Alin-Dorin

             ROMÂNIA                                                                                                       
JUDEŢUL CARAŞ-SEVERIN
      COMUNA LUPAC
              PRIMAR

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotărâre privind alocarea  din bugetul local al comunei Lupac a sumei de 40000 lei pentru parohia Lupac şi a sumei de 40000 lei pentru parohia din Clocotici

         Domnilor consilieri, invitaţi, participanţi
         Biserica reprezintă o instituţie reprezentativă pentru cultura noastră încă din cele mai vechi timpuri şi trebuie să o tratăm cu stimă şi consideraţie.
         Pentru aceasta în decursul anilor în limita posibilităţilor şi a fondurilor alocate la bugetul local s-a încercat realizarea mai multor reparaţii la toate bisericile din satele aparţinătoare comunei Lupac.
         Aşa cum am procedat şi în anii precedenţi când au fost alocaţi bani pentru parohia din Lupac şi cea din Clocotici şi anul acesta vom aloca suma de 40000 lei pentru parohia din Lupac necesară pentru finalizarea lucrărilor la capela din cimitir şi sumade 40000 lei pentru parohia din Clocotici sumă necesarăp pentru biserica din Vodnic şi pentru demolarea magaziei de lemne de la biserica din Clocotici.
         Precizez deasemenea că aceste lucrări precum şi sumele de bani a au fost prevăzute şi în bugetul local pentru anul 2015.
         Faţă de cele precizate propun aprobarea hotărârii privind alocarea sumei de 20000 lei din bugetul local al comunei Lupac pentru biserica din Lupac şi a sumei de 19700 lei pentru biserica din Clocotici
         Vă mulţumesc,
Iniţiator:
PRIMAR,
Vlasici Marian

                         ROMÂNIA
             JUDEŢUL CARAŞ-SEVERIN
CONSILIUL LOCAL AL COMUNEI LUPAC
        Comisia de specialitate nr.1

         Comisia de specialitate nr.1, de pe lângă consiliul local al comunei Lupac luând în discuţie întreaga documentaţie cu privire la proiectul de hotărâre privind alocarea  din bugetul local al comunei Lupac a sumei de 40000 lei pentru parohia Lupac şi a sumei de 40000 lei pentru parohia din Clocotici, a analizat şi discutat în amănunţite problematica mai sus amintită şi în consecinţă dă aviz_________________________proiectului de hotărâre.


  Membrii comisie:
Radovancovici Slavoliub________
Covaci Gheorghe_________
Bosilca Gheorghe______
Veca Matei Mihai_________
Draghia Marian_____________


             ROMÂNIA                                                               Proiect
JUDEŢUL CARAŞ-SEVERIN
      COMUNA LUPAC
    CONSILIUL LOCAL

H O T Ă R Â R E
Nr._______/_________2015
privind alocarea  din bugetul local al comunei Lupac a sumei de 40000 lei pentru
parohia Lupac şi a sumei de 40000 lei pentru parohia din Clocotici

         Consiliul Local al comunei Lupac întrunit în sedinţa ordinară din data de______________.
         Având în vedere expunere de motive a primarului comunei Lupac cu privire la alocarea din bugetul local al comunei Lupac a sumei de 40000 lei pentru parohia Lupac şi a sumei de 40000 lei pentru parohia din Clocotici;
          Văzând referatul compartimentului contabilitate al acestei primării care asigură că avem sumele necesare prevăzuter în bugetul local pentru lucrările de la parohii;
         Ţinând seama de Hotărârea Consiliului Local al comunei Lupac nr.11/13.02.2015 privind adoptarea bugetului local al al comunei Lupac şi a estimărilor 2016-2018.
         În temeiul art.36 alin.1), art.45 alin.1), art.49 şi art.115 din Legea nr.215/2001 privind administraţia publică locală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

H O T Ă R Ă Ş T E:

         Art.1 – Se aprobă alocarea din bugetul local al comunei Lupac a sumei de 40000 lei pentru parohia Lupac şi a sumei de 40000 lei pentru parohia din Clocotici;
         Art.2 – Cu ducerea la îndeplinire a prezentei hotărâri se încredinţează Compartimentul Financiar-Contabil;
         Art.3 – Prezenta hotărâre intră în vigoare în conformitate cu prevederile Legii nr.215/2001 privind administraţia publică locală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
         Art.4 – Prezenta hotărâre se comunică:
-           Primarului comunei Lupac;
-           Compartimentului contabilitate al Primăriei comunei Lupac;
-           Instituţiei Prefectului judeţului Caraş-Severin;

      PRIMAR,                                                 Avizat:
Vlasici Marian                                             SECRETAR,
                                                                 Moteca Alin-Dorin

             ROMÂNIA                                                                                                      
JUDEŢUL CARAŞ-SEVERIN
      COMUNA LUPAC
              PRIMAR

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotărâre privind alocarea  din bugetul local al comunei Lupac a sumei de 40000 lei pentru parohia Lupac şi a sumei de 40000 lei pentru parohia din Clocotici

         Domnilor consilieri, invitaţi, participanţi
         Biserica reprezintă o instituţie reprezentativă pentru cultura noastră încă din cele mai vechi timpuri şi trebuie să o tratăm cu stimă şi consideraţie.
         Pentru aceasta în decursul anilor în limita posibilităţilor şi a fondurilor alocate la bugetul local s-a încercat realizarea mai multor reparaţii la toate bisericile din satele aparţinătoare comunei Lupac.
         Aşa cum am procedat şi în anii precedenţi când au fost alocaţi bani pentru parohia din Lupac şi cea din Clocotici şi anul acesta vom aloca suma de 40000 lei pentru parohia din Lupac necesară pentru finalizarea lucrărilor la capela din cimitir şi sumade 40000 lei pentru parohia din Clocotici sumă necesarăp pentru biserica din Vodnic şi pentru demolarea magaziei de lemne de la biserica din Clocotici.
         Precizez deasemenea că aceste lucrări precum şi sumele de bani a au fost prevăzute şi în bugetul local pentru anul 2015.
         Faţă de cele precizate propun aprobarea hotărârii privind alocarea sumei de 20000 lei din bugetul local al comunei Lupac pentru biserica din Lupac şi a sumei de 19700 lei pentru biserica din Clocotici
         Vă mulţumesc,
Iniţiator:
PRIMAR,
Vlasici Marian

                         ROMÂNIA
             JUDEŢUL CARAŞ-SEVERIN
CONSILIUL LOCAL AL COMUNEI LUPAC
        Comisia de specialitate nr.1

         Comisia de specialitate nr.1, de pe lângă consiliul local al comunei Lupac luând în discuţie întreaga documentaţie cu privire la proiectul de hotărâre privind alocarea  din bugetul local al comunei Lupac a sumei de 40000 lei pentru parohia Lupac şi a sumei de 40000 lei pentru parohia din Clocotici, a analizat şi discutat în amănunţite problematica mai sus amintită şi în consecinţă dă aviz_________________________proiectului de hotărâre.

 Membrii comisie:
Radovancovici Slavoliub________
Covaci Gheorghe_________
Bosilca Gheorghe______
Veca Matei Mihai_________
Draghia Marian_____________


         ROMÂNIA                                                               PROIECT
JUDEŢUL CARAŞ-SEVERIN
      COMUNA LUPAC
    CONSILIUL LOCAL


H O T Ă R Â R E
Nr._______/_________2015
privind aprobarea prelungirii perioadei de utilizarea a creditului
în valoare de 906.500 lei contractat de CEC BANK

         Consiliul Local al comunei Lupac, întrunit în şedinta sa ordinară de lucru din data __________
         Având în vedere expunerea de motive a primarului comunei Lupac; 
         Luând în considerare prevederile OUG nr.64/2007, privind datoria publică, cu modificările şi completările ulterioare, coroborate cu prevederile cap.IV din Legea nr.273/2006 privind finanţele publice locale cu modificările şi completările ulterioare;
         Având în vedere HCL nr.15/27.02.2015 privind aprobarea contractării unei fuinanţări rambursabile interene în valoare de 906500 lei de la CEC BANK;
         Văzând prevederile HG nr.9/2007 privind constituirea, componenţa şi funcţionarea Comisiei de autorizare a împrumuturilor locale, cu modificările şi completările ulterioare;
         În conformitate cu prevederile art.9 pct.8 din Carta Europeană a autonomiei locale, adoptată la Strasbourg la 15.10.1985 şi ratificată prin Legea nr.199/1997;
         Ţinând seama de prevederile art.942 şi următoarele din Codul Civil referitoare la contracte sau convenţii;
          În temeiul art. 36 alin.(2), alin. (4) lit. b), art. 45 alin.(1) alin.(2) lit.a), art.63 alin.(1) lit.c), alin.(4) lit.c) art.115 alin.(1) lit.b) alin.(3) şi alin.(6) din Legea nr. 215/2001 privind administraţia publică locală ,republicată cu modificările şi completările ulterioare:
                         

H  O   T   Ă   R    Ă   Ş   T   E

         Art.1- Se aprobă prelungirea perioadei de utilizarea a creditului în valoare de 906.500 lei contractat de CEC BANK scadent la data de 31.03.2015 până la data de 31.12.2015;
         Art.2 – Cu ducerea la îndeplinire a prezentei hotărâri se încredinţează Primarul comunei Lupac şi contabilul
         Art.3 – Prezenta hotărâre se comunică:
-           Prefectului şi Instituţiei Prefectului judeţului Caraş-Severin
-           Primarului comunei Lupac;
-           Direcţiei Finanţelor Publice Caraş-Severin;
-           Comisiei de autorizare a împrumuturilor locale Bucureşti;
-           C.E.C. BANK SA Sucursala Reşiţa.

      PRIMAR,                                                         Avizat:
Vlasici Marian                                                    SECRETAR,
                                                                       Moteca Alin-Dorin

             ROMÂNIA                                                                                                       
JUDEŢUL CARAŞ-SEVERIN
      COMUNA LUPAC
              PRIMAR

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotărâre privind aprobarea prelungirii perioadei de utilizarea a creditului
în valoare de 906.500 lei contractat de CEC BANK

         Domnilor consilieri, invitaţi, participanţi;
         Prin HCL nr.15/27.02.2015 a fost contractată de la CEC BANK o finanţare rambursabilă internă în valoare de 906500 lei care este scadentă la data de 31.03.2015. Având în vedere faptul că această finanţare a fost contractată pentru proiectul intitulat„Canalizare menajeră Clocotici, Legătură rutieră între DJ 581 şi Sat Clocotici, Reabilitare şi dotare cămin cultural Clocotici, Înfiinţare centru de zi pentru persoane vârstnice ” proiect care are termen de finalizare luna august a anului 2015 după care există o perioadă în care acest proiect este în implementare este oportun să prelungim perioada de utilizare a acestui credit până la data de 31.12.2015.
         Ca atare, vă rog să analizaţi cele menţionate să deliberaţi în consecinţă.
           Vă mulţumesc

Iniţiator:
PRIMAR,
Vlasici Marian

                        ROMÂNIA
             JUDEŢUL CARAŞ-SEVERIN
CONSILIUL LOCAL AL COMUNEI LUPAC
        Comisia de specialitate nr. 1

         Comisia de specialitate nr.1, de pe lângă consiliul local al comunei Lupac luând în discuţie întreaga documentaţie la proiectul de hotărâre privind aprobarea prelungirii perioadei de utilizarea a creditului în valoare de 906.500 lei contractat de CEC BANK a analizat şi discutat în amănunţite problematica mai sus amintită şi în consecinţă dă aviz_________________________proiectului de hotărâre.


Membrii comisie:
RadovancoviSlavoliub_______                                                                                                                 Covaci Gheorghe_________
Bosilca Gheorghe______
Veca Matei Mihai_________
Draghia Marian___________


             ROMÂNIA                                                                                                 PROIECT                                                                               
JUDEŢUL CARAŞ-SEVERIN
      COMUNA LUPAC
    CONSILIUL LOCAL

H O T Ă R Â R E
Nr._______/_________2015
privind rectificare bugetului de venituri şi cheltuieli
pe anul 2015

         Consiliul Local al comunei Lupac din judeţul Caras-Severin , întrunit în şedinţa sa ordinară de lucru din data ___________ ;
         Având în vedere expunerea de motive a primarului comunei Lupac cu privire la necesitatea rectificării bugetului local al comunei Lupac pe anul în curs ;
         V[zând adresa Agenţiei Judeţene a Finanţelor Publice Caraş-Severin nr.1134/10.03.2015 ;
         În conformitate cu prevederile din O.U.G. nr.63/2010 privind modificarea şi completarea Legii nr.273/2006 privind finanţele publice locale precum şi pentru stabilirea unor măsuri financiare;
         Ţinând cont de prevederile art.33 alin.(3) şi alin.(4) din Legea nr.273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare;
         În temeiul art. 36 alin. (4) lit. a)  si art. 45 alin.(2) lit.a) şi art.115 alin.(1) lit.b) şi alin.(3) din Legea nr. 215/2001 privind administraţia publică locală, republicată cu modificările şi completările ulterioare:
                        

H O T Ă R Ă Ş T E:

         Art.1. - Se rectifica bugetul local al comunei Lupac pe anul 2015 în sensul repartizării între trimestre în cadrul capitolului învăţământ cheltuieli de personal în sensul mutării sumei de 50 mii lei din trim.II în trim.I.
         Art2. -  Prezenta hotărâre intră în vigoare în conformitate cu prevederile Legii nr. 215/2001 privind administraţia publică locală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
         Art.3 – Prezenta hotărâre se comunică:
                    - Instituţiei Prefectului Judeţului Caraş-Severin
                    - Primarului comunei Lupac
                    - Compartimentului de contabilitate al acestei primării .
                    - Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Caraş-Severin.
           
      PRIMAR,                                           Avizat:
Vlasici Marian                                        SECRETAR,
                                                           Moteca Alin-Dorin
  
              ROMÂNIA
JUDEŢUL CARAŞ-SEVERIN
        COMUNA LUPAC
               PRIMAR

Expunere de motive
Cu privire la rectificarea bugetului local pe anul 2015

Domnilor consilieri, invitati, participanti

         În calitatea mea de primar şi implicit de ordonator principal de credite, împreuna cu compartimentul de contabilitate al acestei primării am procedat la rectificarea bugetului în conformitate cu adresa Agenţiei Judeţene a Finanţelor Publice Caraş-Severin nr.1134/10.03.2015, în sensul mutării  între trimestre în cadrul capitolului învăţământ cheltuieli de personal în sensul mutării sumei de 50 mii lei din trim.II în trim.I, sume ce reprezintă banii pentru profesori.
Ca atare, vă rog să analizaţi cele menţionate să deliberaţi în consecinţă.

Vă mulţumesc.

PRIMAR
VLASICI MARIAN

                        ROMÂNIA
             JUDEŢUL CARAŞ-SEVERIN
CONSILIUL LOCAL AL COMUNEI LUPAC
        Comisia de specialitate nr. 1

         Comisia de specialitate nr.1, de pe lângă consiliul local al comunei Lupac luând în discuţie întreaga documentaţie cu privire la proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului local pe anul 2015 a analizat şi discutat în amănunţite problematica mai sus amintită şi în consecinţă dă aviz_________________________proiectului de hotărâre.

Membrii comisie:
RadovancoviSlavoliub_______                                                                                                                 Covaci Gheorghe_________
 Bosilca Gheorghe______
 Veca Matei Mihai_________
 Draghia Marian___________

            România
Judeţul Caraş-Severin
       Comuna Lupac
           PRIMAR

I N V I T A Ţ I E
               Domnul/Doamna _______________________
                                        Din ___________________

         Având în vedere Dispoziţia Primarului comunei Lupac nr.37/11.03.2015 privind convocarea şedinţei ordinare a consiliului local al comunei Lupac, precum şi prevederile art.39 alin.1 si art. 68 , ambele din Legea nr. 215 din 2001 privind administraţia publică locală  republicată , cu modificarile si completarile ulterioare, vă aducem la cunostiinţă că în data de 16 martie 2015 la orele 09.00 în sala de şedinţe a acestei primării va avea loc şedinţa ordinară  de lucru a Consiliului nostru local  cu urmatoarea ordine de zi :


         1. Proiect de hotărâre privind  aprobarea procesului-verbal al şedinţei anterioare.


         2. Proiect de hotărâre privind aprobarea susţinerii din bugetul local pe parcursul anului 2015 a echipei de fotbal AS F.C. Voinţa Lupac cu suma de 66.000 lei şi a echipei  Croaţia Clocotici cu suma de 4000 lei.(comisia 1)

         3. Proiect de hotărâre privind  alocarea  din bugetul local al comunei Lupac a sumei de 40000 lei pentru parohia Lupac şi a sumei de 40000 lei pentru parohia din Clocotici(comisia 1)


         4. Proiect de hotărâre privind  aprobarea prelungirii perioadei de utilizarea a creditului în valoare de 906.500 lei contractat de CEC BANK  (comisia 1)


         5. Proiect de hotărâre privind rectificare bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2015 (comisia 1)


         6.   Diverse

PRIMAR,
VLASICI  MARIAN


                          ROMÂNIA
           JUDEŢUL CARAŞ-SEVERIN
CONSILIUL LOCAL AL COMUNEI LUPAC

PROCES-VERBAL
Încheiat astăzi 13 februarie 2015 în şedinţa ordinară


         Şedinţa de consiliu a fost convocată prin Dispoziţia Primarului comunei Lupac nr.28/06.02.2015 în termen legal. În deschiderea şedinţei secretarul comunei arată că din totalul de 11 consilieri  sunt prezenţi 10 consilieri la lucrările şedinţei, d-nul consilier Şera Gheorghe lipsind.
         Punctul 1 de pe ordinea de zi îl reprezintă proiectul de hotărâre privind aprobarea procesului-verbal al şedinţei anterioare. D-nul preşedinte de şedinţă întreabă dacă mai sunt completări la procesul-verbal al şedinţei anterioare. Nemaifiind alte completări se trece la vot  toţi cei 10 consilieri fiind „pentru” .
         Punctul 2 de pe ordinea de zi îl reprezintă proiectul de hotărâre privind adoptarea bugetului local al comunei Lupac pe anul 2015 şi estimările pentru 2016-2018. D-nul Primar este de părere că trebuie votat fiecare punct în parte şi apoi la final bugetul în totalitatea lui. D-nii consilieri sunt de acord cu această propunere. D-nul consilier radici întreabă dacă s-a lucrat după bugetul de anul trecut răspunsul fiind afirmativ din partea d-nului Primar şi a d-nei contabil. D-na contabil precizează apoi că la venituri sunt cele încasate pe parcursul anului 2014 iar la cap. 04.02 sunt cele primite de la finanţe. Se supune la vot acest capitol toţi cei 10 consilieri fiind „pentru”. Se trece apoi la cheltuieli: la salarii suma este de 323000 lei şi reprezintă salarii pe anul 2015. Diferenţa care necesită pentru salarii până la 450000 lei sunt prevăzuţi la cap. 54.02 fondul de rezervă. Se supune la vot 10 pentru. La cheltuieli materiale suma este 150000 lei nemaifiind întrebări se supune la vot 10 pentru. La cheltuieli investiţii (capital) d-nul Primar menţionează că nu se poate face cu suma de 50000 lei sala de şedinţe şi că sunt mai multe variante şi anume la corpul 2 să se amenajeze tot etajul, la intrarea în Primărie să se amenajeze o sală sau în curte unde sunt anexele să fie renovate care este varianta cea mai convenabilă. D-nul Primar menţionează că în acest caz se poate aloca şi suma de 40000 destinată pentru reparaţiile la anexe iar în acest caz suma să fie de 90000 lei. Se supune la vot această propune toţi consilierii fiind pentru. La cap. 55.02. sunt comisioanele lunare necesare pentru autoturism. Se supune la vot 10 „pentru”. La cap. 65.02. învăţământ sunt banii pentru profesori care sunt alocaţi de la Ministerul Învăţământului şi doar trebuie votaţi în cadrul bugetului local. D-nul Popescu întreabă în legătură cu cheltuielile materiale la acest capitol d-nul Primar menţionând că este acelaşi lucru. Se supune la vot 10 „pentru”.
         La cap. 67.02. Cultură suma totală este de 323030 care este împărţită astfel: la centrul de informare turistică suma alocată este de 23780 şi reprezintă plata salariilor celor 2 persoane angajate, pentru cămine a fost alocată suma de 30000 lei pentru deplasare ansamblu la diferite evenimente şi vizita pe care o primesc în data de 29 august de la un alt ansamblu, a fost alocată suma de 220000 lei pentru reabilitare cămin Vodnic şi suma de 11250 pentru achiziţionarea de scaune la căminul din Vodnic şi 10000 lei pentru achiziţionarea de climă la căminul din Clocotici. A mai fost alocată suma de 70000 lei pentru susţinerea echipelor de fotbal pe parcursul anului 2015 şi suma de 80000 lei pentru amenajarea tribunelor,. Lărgirea lor cu circa 4 m şi acoperirea lor. D-nul consilier Chicheş întreabă dacă mai sunt echipe care mai funcţionează pe raza comunei. D-nul Primar menţionează că în prezent este vorba de Voinţa Lupac care este pe primul loc în divizia D şi nu alte echipe din exterior, iar pe parcursul acestui an se doreşte reactivarea echipei din Clocotici într-un eşalon inferior.
         D-nul consilier Bosilcă precizează că ar trebui achiziţionate scaune şi mese şi la căminul din Lupac iar d-nul Covaci menţionează că la Rafnic sunt 2 străzi care ar trebui asfaltate. D-nul Primar menţionează că pentru anul acesta se are în vedere localitatea Vodnic atât pentru străzi cât şi pentru cămin deoarece în anii trecuţi nu s-au investit bani aici.
         Cheltuieli pentru susţinerea cultelor - au fost alocaţi 40000 lei pentru acoperiş la biserica din Vodnic şi demolare magazie lemne la biserica din Clocotici şi 40000 lei pentru capela din cimitirul din Lupac. Se supune la vot cap 67.02. toţi cei 10 consilieri fiind „pentru”.
         La cap. 68.02. – asistenţă socială cheltuieli personal suma de 143870 pentru plata salariilor asistenţilor personali şi suma de 91160 pentru plata indemnizaţiilor persoanelor cu handicap, de asemenea a fost alocată suma de 17710 lei astfel 6700 lei pentru pentru plata unor ajutoare de înmormântare deoarece pe parcursul anului 2014 au fost 2 persoane căror li s-au acordat asemenea ajutoare, 9000 lei pentru plata ajutoarelor de încălzire şi 2010 lei pentru plata ajutoarelor de încălzire la persoanele cu ajutor social. De asemenea a fost alocată suma de 390000 lei pentru programele din fonduri europene la centrul de persoane vârstnice din Lupac. Se supune la vot acest capitol toţi cei 10 consilieri fiind „pentru”.
         La cap. 70.02 – locuiţe, servicii şi dezvoltare publică suma de 141680 astfel: la cheltuieli materiale suma de 70000 lei din care 50000 lei pentru plata energiei electrice la iluminatul public, 10000 lei pentru combustibil necesar pentru deplasare la Timişoara pentru proiecte, şi 10000 lei pentru lucrări la iluminatul public şi achiziţionarea de becuri. A mai fost alocată suma de 5000 lei pentru situaţii de urgenţă şi calamităţi naturale. La cheltuieli de investiţii a fost alocată suma de 66680 lei din care 51680 lei pentru lucrări la conducta de alimentare cu apă şi 15000 lei pentru proiecte, studii de fezabilitate, intabulări în CF. D-nul consilier Radici precizează că ar trebui făcut un  studiu de fezabilitate pentru sondare apă la Lupac. D-nul Primar menţionează că pentru canalizare la Lupac schimbare ţeavă sunt prea puţini bani alocaţi şi mai sunt bani din excedentul de anul trecut 100000 lei iar când vor fi alocaţi se suplimentează suma de 51680 lei cu suma ce va fi alocată. A mai fost alocată suma de 880000 lei pentru plata proiectului de canalizare din Clocotici proiect care se realizează din fonduri europene. Se supune la vot acest capitol toţi cei 10 consilieri fiind „pentru”.
         Cap. 74.02. – protecţia mediului – cheltuieli materiale a fost alocată suma de 150000 lei pentru colectare gunoi menajer. D-nul Primar menţionează că suma este foarte mare şi ar trebui să se găsească o modalitate pentru reducerea turelor pe care le efectuează operatorul cel puţin pe perioada de iarnă. Se supune la vot 10 „pentru”.
         Cap. 83.02. – agricultură, silvicultură şi vânătoare – cheltuieli materiale suma de 9460 lei pentru întreţinere şi gospodărire pentru achziţionarea de utilaje bani necesari pentru cilindru de la stadion, cositoare. Se supune la vot 10 „pentru”.
         Cap. 84.02. – transporturi – pentru cheltuieli materiale suma de 60000 lei pentru reparaţii podeţe, drumuri achiziţionarea de zgură, pentru cheltuieli de capital suma de 450140 din care se doreşte asfaltarea unei străzi la Rafnic, una la Vodnic şi dacă mai sunt bani ce a rămas la Lupac. La Clocotici nu se va face nimic până nu se termină proiectul de canalizare. A mai fost alocată suma de 1160800 pentru proiectul din fonduri europene legătură rutieră Clocotici drum judeţean. Se supune la vot toţi cei 10 consilieri fiind „pentru”
         Este supus la vot proiectul de hotărâre privind adoptarea bugetului local al comunei Lupac pe anul 2015 şi estimările pentru 2016-2018,fiind adoptat cu 10 voturi „pentru”.
         Punctul 3 de pe ordinea de zi îl reprezintă proiectul de hotărâre privind aprobarea vânzării terenului înscris în CF 31519 nr. top/cad. 31519  în suprafaţă de 300 mp, reprezentând curte, grădină aferent casei cu nr.221, în vederea vânzării către d-nul Şera Gheorghe domiciliat în Lupac nr.221. D-nul Primar menţionează că este vorba de terenul aferent casei cu nr.221 şi că acest teren a fost primit pentru construcţia casei pentru tinerii căsătoriţi dânsul finalizând demult casa şi acumdoreşte să cumpere terenul.  Se supune la vot toţi cei 10 consilieri fiind „pentru”.
         Punctul 4 de pe ordinea de zi îl reprezintă proiectul de hotărâre privind aprobarea  acceptării cu titlu gratuit pentru o perioadă de până la 2 ani a unui număr de 10 lămpi cu leduri, dotate cu sisteme reglabile de prindere pe stâlp. D-nul Primar menţionează că s-a primit de Birta Group o adresă în acest sens este vorba despre un furnizor german care doreşte să implementeze acest sistem iar pe o perioadă de 2 ani este gratuit apoi se pot returna sau se poate elabora un proiect pe fonduri europene în acest sens. Nemaifiind alte completări se trece la vot  toţi cei 10 consilieri fiind „pentru” .
         Punctul 5 de pe ordinea de zi îl reprezintă proiectul de hotărâre privind aprobarea Statului şi Actului de Înfiinţare al Asociaţiei „Grupul de Acţiune Locală CARAŞ-TIMIŞ”. D-nul Primar menţionează că pe parcursul anului 2014 comuna Lupac a aderat la acest GAL în momentul de faţă fiind aprobat statutul şi înfiinţarea asociaţiei. Sunt întrebaţi d-nii consilieri dacă mai au completări după care se trece la vot toţi cei 10 consilieri fiind „pentru”.
         Diverse: În deschidere d-nul preşedinte întreabă dacă sunt cereri de la cetăţeni, secretarul menţionând că este o cerere de la d-nul Bunea Petru din Lupac care solicită concesionarea de păşune întrucât deţine animale. D-nii consilieri sunt de acord în măsura în care se va mai găsi păşune disponibilă va fi dat în funcţie de numărul de animale.
         Odată cu aceste discuţii cu propunerile şi întrebările consilierilor lucrările şedinţei au luat sfârşit
   Completări/modificări:

 
Preşedinte de şedinţă,
Veca Matei-Mihai

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu