Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



sâmbătă, 21 martie 2015

Banca Mondială a aprobat un împrumut de 200 milioane de Euro pentru a sprijini liceenii și studenții români expuși riscurilor de abandon


Ministrul Educației și Cercetării Științifice, Sorin Mihai Câmpeanu, salută decizia Băncii Mondiale, care a aprobat la începutul acestei săptămâni un împrumut de 200 milioane de Euro pentru Proiectul privind învățământul secundar  (România Secondary Education Project — ROSE), care urmează a fi implementat de Ministerul Educației și Cercetării Științifice în următorii șapte ani. 'Banca Mondială a sprijinit Ministerul Educației și Guvernul României încă din anii '90, prin proiecte care au vizat reabilitarea școlilor și creșterea calității învățământului preuniversitar, în general, și a celui din mediul rural, în particular. A sprijinit, de asemenea, prin asistență tehnică și studii relevante reformele din învățământul superior, finanțarea pe elev în sectorul preuniversitar, dezvoltarea învățământului românesc, în ansamblu. Nu pot decât să salut continuarea acestei colaborări ce reprezintă un semnificativ pas înainte pentru educația din România', a declarat ministrul Sorin Mihai Câmpeanu.


Proiectul privind învățământul secundar  (România Secondary Education Project — ROSE)  are ca obiective principale creșterea ratei de tranziție de la învățământul secundar superior la învățământul tertiar, respectiv sporirea șanselor studenților români de a finaliza cu succes studiile universitare. Concentrându-se pe școli cu un procent redus de promovare la examenul de bacalaureat și pe grupuri de elevi și studenți expuși riscului de nepromovare, cu accent pe cei din grupuri dezavantajate, activitățile din cadrul proiectului vor urmări reducerea abandonului școlar și universitar, precum și creșterea numărului absolvenților de învățământ superior.
Activitățile includ finanțări acordate liceelor pentru a veni în sprijinul elevilor care se pregătesc pentru examenul de bacalaureat si admiterea în învățământul superior și care au nevoie de cursuri suplimentare de pregătire, consiliere și îndrumare. De asemenea, va fi acordat sprijin și pentru acțiuni extracuriculare sau pentru dotări.  Pe lângă intervențiile directe de la nivelul unităților de învățământ, proiectul vizează si intervenții sistemice, cum ar fi revizuirea programelor Școlare, perfecționarea cadrelor didactice și revizuirea unor aspecte legate de cadrul național de evaluare și examinare menite a îmbunătăți calitatea educației în ciclul secundar superior. Suplimentar, universitățile publice vor primi finanțări pentru derularea unor activități de pregătire suplimentară, tutoriat, coaching, programe de vară tip 'punte' între licee și universități, precum și pentru dezvoltarea unor centre de învățare.
Începând din anul 2013, Banca Mondială a sprijinit și pregătirea unor strategii în domeniul educației, cum ar fi învățarea pe tot parcursul vieții, reducerea ratei de părăsire timpurie a școlii, învățământul terțiar, precum și consolidarea capacității instituționale a Ministerului Educației și Cercetării Științifice.  Memorandumul de aprobare a raportului de negociere privind Acordul de împrumut dintre România și Banca Mondială, în valoare de 200 milioane de Euro în vederea susținerii implementării acestui proiect, a fost validat în ședința de Guvern din data de 25 februarie 2015.
BIROUL DE PRESĂ

3 comentarii:

  1. Salutare tuturor,

    Sunteți stoarse financiar? Căutați împrumuturi pentru a achita creditele și datoriile? Căutați finanțare pentru a vă crea propria afacere? Aveți nevoie de împrumut privat sau de afaceri în diverse scopuri? Căutați împrumuturi pentru a realiza proiecte mari? Asigurați-vă un împrumut de la noi astăzi și începeți cu ceva plin de recompense. Tranzactia noastra este garantata 100%, asigurandu-ne si o relatie cordiala cu clientii nostri. Oferim împrumuturi fără cecuri de credit, fără garanții, pași simpli, finanțare rapidă și rată scăzută a dobânzii de 2%. De ce să rămânem într-o defalcare financiară?
    Contactați-ne astăzi prin e-mail: rolandfredrickloaninsuranceplc@hotmail.com

    Dl Roland Fredrick

    RăspundețiȘtergere
  2. Cauți un împrumut? Oferim împrumuturi concepute pentru a vă satisface nevoile financiare și personale Împrumuturi de afaceri cu schemă rapidă de aprobare a împrumuturilor Împrumutăm banii de la cei care au nevoie de asistență financiară, acordăm credit persoanelor care au credite necorespunzătoare sau au nevoie de bani pentru a plăti facturi, pentru a investi în afacere. Nu trebuie să vă faceți griji, deoarece sunteți în locul potrivit, vă ofer un împrumut la o rată scăzută a dobânzii de 2%, deci dacă aveți nevoie de un împrumut, vreau să mă contactați la adresa de e-mail: gloriasloancompany@gmail.com / Numărul de cip: +16106341142
    INFORMAȚII DE APLICARE A CREDITULUI NECESARE:
    1) Denumire completă: ............
    2) Sex: .................
    3) Vârsta: ........................
    4) Țara: .................
    5) Număr de telefon: ........
    6) Ocupația: ..............
    7) Venituri: ......
    8) Suma imprumutata necesara: .....
    9) Durata creditului: ...............
    10) Scopul împrumutului: ...........

    RăspundețiȘtergere
  3. Kabar baik!! pencari pinjaman !!!

    Nama saya Alfred Daniel Nehemia dari bali Indonesia, roti CEO Daniel Bakery, Pertama-tama saya akan mengatakan bahwa Tuhan harus memberkati Lady jane karena mengenalkan saya kepada perusahaan pinjaman yang jujur ​​dan halal sehingga saya benar-benar percaya bahwa Anda memberi tahu rekan kerja bahwa saya mempunyai Ide bagus untuk memulai bisnis sendiri karena mendapat pekerjaan tidak mudah jadi saya pergi ke bank untuk mendapatkan pinjaman (Rp800 juta) tapi mereka semua meminta uang muka sebesar jumlah pinjaman saya tapi satu-satunya properti yang saya miliki adalah motor. Sepeda, yang membuat saya merasa kecewa
    Jadi saya mencari perusahaan pinjaman online tapi kebanyakan menipu dan menipu, saya hampir kehilangan harapan dan kepercayaan diri sampai saya membaca artikel tentang lady jane tapi saya tidak sempat menutup tapi membaca artikelnya jadi saya mencoba pencarian online lain yang disebut craigslist. org dimana saya melihat iklan perusahaan Dangote Loan jadi saya memutuskan untuk melamar dan menghubungi lady jane juga

    Dangote Loan Company memberikan pinjaman dengan tingkat suku bunga 2% dan tidak kurang dari Rp20 juta

    Saya mengikuti prosedur di sana, memberikan semua yang diminta, saya juga sangat takut, tapi untuk kemuliaan tuhan, doaku dijawab dan uang pinjaman saya ditransfer ke saya tanpa masalah.

    jadi jangan buang waktu anda kontak Dangote perusahaan pinjaman Via dangotegrouploandepartment@gmail.com

    Anda juga bisa mencari di google untuk informasi lebih lanjut, ini nyata dan sangat nyata atau hubungi saya juga melalui email di alfreddaniel324@gmail.com dan juga di BBM: 7AEA8FA5

    RăspundețiȘtergere