Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



sâmbătă, 15 noiembrie 2014

Biroul electoral nr. 48 pentru Secțiile de Votare din Străinătate

 Biroul electoral nr. 48 pentru Secțiile de Votare din Străinătate informează că, în cadrul atribuțiilor reglementate de art. 20 alin. (3) din Legea nr. 370/ 2004 pentru alegerea Președintelui României, republicată, cu modificările și completările ulterioare, urmărește și asigură aplicarea unitară și respectarea dispozițiilor legale privitoare la alegeri de către toate autoritățile, instituțiile și organismele cu responsabilități în materie electorală pentru organizarea scrutinului în străinătate.

În ceea ce privește organizarea și numerotarea secțiilor de votare din străinătate informăm că această atribuție revine Ministerului Afacerilor Externe care, potrivit art. 12 alin. (3) din Legea nr. 370/ 2004, le stabilește prin ordin ce se publică în Monitorul Oficial și pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe, în termen de cel mult 15 zile de la data intrării în vigoare a hotărârii Guvernului privind stabilirea datei alegerilor.
În cadrul atribuțiilor ce revin Biroului Electoral nr. 48 pentru Secțiile de Votare din Străinătate, menționăm faptul că procedura de înlocuire a reprezentanților formațiunilor politice în birourile electorale este reglementată de art.15 alin. (2) din Legea nr. 370/ 2004, în sensul că reprezentanții formațiunilor politice în birourilor electorale pot fi înlocuiți la cererea celor care i-au propus. În cazul în care reprezentații formațiunilor politice absentează de la lucrările biroului electoral, inclusiv în ziua votării, nu se poate proceda la înlocuirea acestora cu persoane din lista întocmită de Ministerul Afacerilor Externe, aspect menționat inclusiv în adresa BEC nr.1444 /C/ 07.11.2014.
Având în vedere sesizările primite de la președinții birourilor electorale ale secțiilor de votare din străinătate potrivit cărora anumiți membri ai birourilor, propuși de formațiunile politice, au anunțat că nu vor mai participa la lucrările secțiilor de votare în turul al II-lea al alegerilor, adresăm un apel ferm tuturor membrilor desemnați în birourile electorale ale secțiilor de votare din străinătate să participe la operațiunile electorale. De asemenea reiterăm apelul și către formațiunile politice implicate de a face toate demersurile necesare pentru a asigura prezența reprezentanților desemnați în birourile electorale, în condițiile în care bună desfășurare a procesului de vot depinde inclusiv de prezența tuturor membrilor în cadrul biroului.
Referitor la modul de desfășurare a procesului de votare informăm că votarea începe la ora 7.00 și se încheie la ora 21.00 (ora locală).
Potrivit art. 44 alin. 6 din Legea nr. 370/ 2004, accesul alegătorilor în sala de vot are loc în serii corespunzătoare numărului cabinelor, pe cale de consecință în sala de vot se pot afla doar un număr de alegători egal cu numărul cabinelor de vot. În afară de membrii biroului electoral al secțiilor de votare, de candidați și de persoanele acreditate, nicio altă persoană nu poate staționa în locurile publice din zona de votare sau în localul de vot mai mult decât timpul necesar pentru votare.
Potrivit dispozițiilor art. 46 din Legea nr. 370/ 2004 și precizărilor menționate în adresa B.E.C. nr. 1503/ C/ 11.11.2014, la ora închiderii secției de votare, ora locală 21.00, alegătorii care se află în sala de vot pot să-și exercite dreptul de vot, iar prin sală de vot se înțelege doar încăperea unde se află cabinele de vot.
În vederea fluidizării procesului electoral în turul al II-lea al alegerilor pentru Președintele României, Biroului Electoral nr. 48 pentru Secțiile de Votare din Străinătate a procedat la completarea birourilor electorale ale secțiilor de votare din străinătate, cu persoane din lista pusă la dispoziție de Ministerul Afacerilor Externe, până la numărul maxim de 7 membri prevăzut de lege în toate secțiile din Europa și America de Nord unde au fost înregistrați mai mult de 100 de alegători în primul tur, dar și în secțiile de pe celelalte continente unde s-au înregistrat mai mult de 500 de alegători.
De asemenea, s-a luat măsura majorării numărului de ștampile cu mențiunea VOTAT distribuite birourilor electorale ale secțiilor de votare din străinătate, s-a solicitat mărirea numărului cabinelor de vot amplasate în secțiile de votare, s-a pus în vedere Ministerului Afacerilor Externe să asigure mijloacele logistice necesare bunei desfășurări a activității secțiilor de votare din străinătate.
Agerpres
Comunicat de presă - Biroul electoral nr. 48 pentru Secțiile de Votare din Străinătate

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu