Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!duminică, 7 iulie 2024

Servicii de suport pentru digitalizare, destinate IMM-urilor din Regiunea Vest, cu zero costuri pentru firme! Doritorii pot aplica până în 30 august 2024


Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, împreună cu Clusterul Regional Tehnologia Informațiilor și a Comunicațiilor (TIC) și Asociația Tehimpuls – Centrul Regional de Inovare și Transfer Tehnologic, pe scurt Consorțiul DIGIVEST, a lansat un nou apel de selecție destinat întreprinderilor mici și mijlocii din regiune, care pot beneficia de servicii-suport pentru digitalizare. Serviciile oferite sunt finanțate în proporție de 100% prin acest apel, nu presupun costuri din partea firmelor!De ce să implementezi soluții de digitalizare și cum poate ajuta DIGIVEST firmele prin serviciile oferite? Acestea pot beneficia de sprijin:

să își creeze un portal modern pentru a-și promova afacerea și pentru a-și crește vânzările în mediul online;
să dezvolte platforme de interacțiune cu clienții / furnizorii;
să își monitorizeze eficient fluxul de producție;
să automatizeze activitățile repetitive;
să gestioneze simplu produsele/ serviciile firmei;
să interacționeze rapid și eficient cu partenerii;
să fie pregătite pentru a face față unor eventuale atacuri cibernetice;
să afle mai multe despre cum le pot fi de ajutor soluțiile digitale și noile tehnologii disponibile astăzi, alături de un consultant dedicat.
Apelul este destinat firmelor care activează în sectoarele de specializare inteligentă, identificate în Strategia de Specializare Inteligentă a Regiunii Vest pentru perioada 2021-2027: Agroalimentar, Eficiență energetică și construcții sustenabile, Industrii culturale și creative, Manufactură, ICT și Automotive, Turism, Sănătate și calitatea vieții.

„Credem și investim în digitalizare, prin Consorțiul DIGIVEST și prin Programul Regional Vest, prin apelurile pe care le-am lansat deja și prin altele pe care le pregătim, atât pentru zona privată, cât și pentru cea publică. Este al doilea apel prin DIGIVEST și încurajez firmele din regiune să profite de această oportunitate. Am gândit totul în pași foarte simpli pentru beneficiari, inclusiv procesul de aplicare, care se face prin completarea unui formular online, iar firmele au doar de câștigat, le ajutăm să crească și să se dezvolte prin serviciile oferite”, a declarat directorul general al ADR Vest, Sorin MAXIM.

Doritorii au două luni la dispoziție pentru a aplica în cadrul apelului DIGIVEST, până în data de 30 august 2024, ora 17:00. Ei pot obține informații detaliate despre acest apel și pot aplica aici.

Prin serviciile dedicate, firmele vor fi sprijinite pentru a-și construi propriul plan de digitalizare, pentru a descoperi tehnologiile și soluțiile digitale cele mai potrivite pentru ele, vor fi îndrumate spre finanțări în domeniu și vor beneficia de consiliere în implementarea proiectului de digitalizare. Informații detaliate despre serviciile oferite prin această inițiativă sunt disponibile pe pagina DIGIVEST - https://www.digivest.ro.

DIGIVEST beneficiază de un buget de 2,5 milioane euro, inițiativa bucurându-se de finanțare prin Programul Europa Digitală și prin Programul Operațional Creștere Inteligentă, Digitalizare și Instrumente Financiare (POCIDIF), în proporții egale.

Consorțiul DIGIVEST își propune să faciliteze creșterea maturității digitale a 127 de IMM-uri și 7 instituții publice din Regiunea Vest până la finalul anului 2025.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu